GuidePedia

0

Γ.Λάπιντ: "Mια ολόκληρη χώρα κάθεται και περιμένει να βομβαρδιστεί;"

Προληπτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν- κάτι που οδηγεί σε γενικευμένο πόλεμο- ζητoύν από τον Μ.Νετανιάχου η αντιπολίτευση και πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας. Οι πιέσεις γιγαντώνονται μετά και τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες περί μεταφοράς ρωσικών όπλων στην Τεχεράνη.

Όλα δείχνουν ότι η Μέση Ανατολή διανύει πολύ κρίσιμες στιγμές. Αυτή η ιρανική επίθεση δεν θα λήξει έτσι “απλά” όπως την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ΜΜΕ Kann News, το Ισραήλ προετοιμάζεται για άμεση απάντηση κατά του Ιράν όταν επιτεθεί.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant επισκέφθηκε σήμερα το Υπόγειο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αρχηγείο του IDF στο “The Kirya” του Τελ Αβίβ, για να διασφαλίσει ότι οι προετοιμασίες για μια επίθεση του Ιράν ή/και της Χεζμπολάχ έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Yoav Gallant δήλωσε με νόημα:

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης μιας γρήγορης μετάβασης στην επίθεση».

Ισραήλ: Ζητούν προληπτικό κτύπημα στο Ιράν!

Σύμφωνα με τους Times of Israel, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να αποτρέψει το Ιράν, εάν εντοπίσει αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση, ανέφεραν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους αρχηγούς ασφαλείας του Ισραήλ σε πολεμικό συμβούλιο.

Στο συμβούλιο συμμετείχαν ο Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ο Αρχηγός του Επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγος, Χέρτσι Χαλέβι, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, και ο επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γαΐρ Λάπιντ επικρίνει την ηγεσία του Ισραήλ για τον χειρισμό της ιρανικής απειλής, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει αποτροπή και δεν υπάρχει Κυβέρνηση».

«Θα ήθελα να ρωτήσω την ισραηλινή Κυβέρνηση, είναι αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες η νέα καθημερινότητα;» ρώτησε ο Λάπιντ κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του κόμματός του Yesh Atid στην Κνεσέτ.

«Είναι αποδεκτό για εσάς που εδώ και πέντε μέρες μια ολόκληρη χώρα κάθεται και περιμένει να βομβαρδιστεί;»

«Είναι αυτό η νέα καθημερινότητα που οι κάτοικοι του βορρά δεν θα λάβουν ούτε μια υπόδειξη από την κυβέρνηση για το πότε μπορούν να πάνε σπίτι τους;» συνεχίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν προσποιείται καν» ότι προσπαθεί να επιστρέφουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι του βορρά στις πόλεις τους.

«Η νέα καθημερινότητα είναι ότι οι νέοι γονείς δεν πηγαίνουν σε ένα δημόσιο πάρκο επειδή είναι μακριά από ένα καταφύγιο. Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες δεν θέλουν να πετούν εδώ, γιατί δεν υπάρχει κανένας να εμπιστευτείς. Όλοι περιμένουν και περιμένουν και δεν ξέρουν τι περιμένουν», προσθέτει ο Λάπιντ.

Ετοιμάζουν ακόμη και τα πάρκινγκ νοσοκομείων στο Ισραήλ – Το Ιράν συγκρότησε τις «Δυνάμεις Qassem Soleimani»

Το Ιράν φέρεται να σχηματίζει μια νέα περιφερειακή δύναμη που ονομάζεται «Δυνάμεις Qassem Soleimani», η οποία έχει δομή παρόμοια με αυτή των Ιρανών Φρουρών IRGC και θα περιλαμβάνει τις σιιτικές δυνάμεις του Ιράν στην Υεμένη, τον Λίβανο, το Ιράκ και τη Συρία, ανέφερε το Al-Ain News που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επικαλούμενο. περιφερειακές πηγές.

Η νέα ομάδα θα αποτελείται αρχικά από 10.000 μέλη, το 20% των οποίων θα είναι οι Χούθι της Υεμένης, με τη Χεζμπολάχ να διαδραματίζει άμεσο ρόλο στα διοικητικά και οργανωτικά της επίπεδα, ανέφερε η έκθεση.

Ο πρόσφατος θάνατος ενός Χούθι στο Ιράκ κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ λέγεται ότι συνδέεται με τη νέα ομάδα που έχει σχηματιστεί από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Η δύναμη αυτή πιστεύεται ότι θα συνδράμει την Χεζμπολάχ σε χερσαίες επιχειρήσεις κάτι που παραπέμπει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, το Ισραήλ μετατρέπει ακόμη και τους χώρους στάθμευσης των νοσοκομείων σε «τμήμα επείγουσας περίθαλψης» προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση των τραυματιών.

Επίσημη ρωσική αντιπροσωπεία στο Ιράν

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Σοιγκού , έφτασε στο Ιράν για προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας για να συζητήσει θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, ανακοίνωσε την Δευτέρα το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Ωστόσο, θα συζητηθεί και το θέμα της κλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή, με την επικείμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ!

Ο Σοιγκού θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Μοχάμαντ Μπαγκερί. Ο Σοιγκού θα γίνει δεκτός από τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και της οικονομίας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Μόσχα αποφάσισε την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ιράν!
Αερογέφυρα μεταφοράς ρωσικών όπλων προς το Ιράν – Επιβεβαίωσε η Τεχεράνη

Ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την μεταφορά ρωσικών οπλικών συστημάτων προς το Ιράν.

Οι Ισραηλινοί κάνουν λόγο για έκτακτες πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών στο Ιράν με στρατιωτικούς συμβούλους από κρίσιμους κλάδους και ευαίσθητο εξοπλισμό:

Σύμφωνα με το ισραηλινό ΜΜΕ Channel 14, η Ρωσία μετέφερε επειγόντως βαλλιστικά συστήματα Iskander και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Murmansk-BN στο Ιράν με μεταφορικά αεροσκάφη Il-76.
Την περασμένη εβδομάδα ρωσικά μεταγωγικά Il-76 προσγειώθηκαν σε ορισμένα αεροδρόμια στο Ιράν μεταφέροντας πυρομαχικά και διάφορο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Δύο Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πριν λίγο πως η Τεχεράνη ζήτησε σύγχρονα ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα από τη Ρωσία καθώς ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ισραήλ.

Είναι πάντως απίθανο η Ρωσία να μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M στο Ιράν καθώς η εμβέλεια τους είναι μόλις 500 χλμ τη στιγμή που η Τεχεράνη έχει πυραύλους με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.

Αυτό που μπορεί να μετέφερε – και μάλλον το έκανε – είναι αντιπλοϊκοί πύραυλοι, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντιαεροπορικά συστήματα.

Εκτός και αν η Μόσχα έδωσε τους πυραύλους κρουζ Iskander-K…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top