GuidePedia

0


Στην Δύση ξεκαθαρίζουν… οι Ουκρανοί μπήκαν στο Kursk για να αποπροσανατολίσουν την Ουκρανική κοινή γνώμη γιατί κατέρρευσε η άμυνα στο Donbass και οι ήττες των Ουκρανών από τακτικές μετατρέπονται σε στρατηγικές

Πλέον είναι ξεκάθαρο τι κάνουν οι Ρωσικές δυνάμεις… ακολουθούν στρατηγική... όπου στόχος είναι να διαλύσουν τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών στο Kursk… να δεσμεύσουν περισσότερες Ουκρανικές δυνάμεις στο Kursk και ταυτόχρονα να συνεχίσουν την επιθετική προέλαση στο Donetsk και ευρύτερα στο Luhansk.
Πολλοί στην Δύση διερωτώνται γιατί οι Ρώσοι δεν επιτίθενται μαζικά στο Kursk να διώξουν 12.000 με 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες;
Είναι πλέον ξεκάθαρο… οι Ρώσοι δεν έχουν όφελος να διώξουν τώρα τους Ουκρανούς από το Kursk είναι μια καλή ευκαιρία να τους αποδεκατίσουν και ήδη το κάνουν, μέσα σε 16 ημέρες αφάνισαν οι Ρώσοι 500 τεθωρακισμένα Ουκρανών και αποδεκάτισαν 4.600 στρατιώτες μόνο στην περιοχή του Kursk σε μια ζώνη 30 χιλιομέτρων.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν – επίσημα – στο Toretsk κρίσιμη πόλη των Ουκρανών στο Donetsk, κέρδισαν περισσότερα εδάφη εντός της πόλης Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut και το κυριότερο όλων έφθασαν στο Pokrovsk.
Η στρατηγική αυτή πόλη των Ουκρανών θα πέσει στα χέρια των Ρώσων σύντομα, το Pokrovsk θα είναι η στρατηγική ήττα των
Φαίνεται ότι Ουκρανοί και Ρώσοι έχουν εκτιμήσει ότι μέχρι τον Οκτώβριο 2024 θα μαίνονται οι μάχες στο Kursk εξέλιξη που συνάδει με την στρατηγική των Ρώσων για εξόντωση των Ουκρανών.
Εν τω μεταξύ στην Δύση ξεκαθαρίζουν… οι Ουκρανοί μπήκαν στο Kursk για να αποπροσανατολίσουν την Ουκρανική κοινή γνώμη γιατί κατέρρευσε η άμυνα στο Donbass και οι ήττες των Ουκρανών από τακτικές μετατρέπονται σε στρατηγικές.
Το Donbass έχει χαθεί για την Ουκρανία… ήταν ο κύριος στόχος της Ρωσίας κατά την εισβολή στις 22 Φεβρουαρίου του 2022.

Το Ουκρανικό δράμα εξοντώθηκαν 4.700 στρατιώτες και 500 τεθωρακισμένα διαλυμένα στο Kursk μέσα σε 16 ημέρες

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 300 ουκρανούς στρατιώτες και 23 μονάδες υλικού, συμπεριλαμβανομένων τριών τανκ, 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, ενός πυροβόλου πυροβολικού και 15 μηχανοκίνητων οχημάτων».
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου 2024, οι απώλειες Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 4.700 ουκρανούς στρατιώτες,
68 άρματα μάχης (τανκς),
27 οχήματα μάχης πεζικού,
53 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
336 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων σχεδόν 500
148 μηχανοκίνητα οχήματα, 32 πέντε πυροβόλα SAΜ, εκτοξευτές πυραύλων-αέρος, δέκα εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων τριών του συστήματος HIMARS και ενός συστήματος MLRS πολλαπλή εκτόξευση πυραύλων, έξι σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.

Στρατηγική - Μάχες στο Kusk έως Οκτώβριο με Νοέμβριο 2024 – Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τους Ουκρανούς στο Kursk

Η ρωσική περιοχή του Kursk παραμένει το κύριο πεδίο μάχης των επιθετικών προσπαθειών της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ έχουν λάβει μεγάλη ενίσχυση και συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, η αιματοχυσία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Το καθεστώς του Κιέβου πιθανώς θεωρεί την απελπισμένη επίθεσή του στην περιοχή του Kursk ως μια ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή των χορηγών του στην Δύση από τις ήττες στο Donbass.
Η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το δραματικό κόστος αυτής της περιπέτειας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.700 στρατιώτες και δεκάδες τανκ και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν από χώρες του ΝΑΤΟ.
Στις 22 Αυγούστου, το πρώτο αμερικανικής κατασκευής τανκ Abrams χτυπήθηκε στην περιοχή του Kursk, γενικά τα Abrams αποδείχθηκαν άκρως αναποτελεσματικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ουκρανικές απώλειες και την απουσία στρατηγικών αποτελεσμάτων, διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Δύση, υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός υποδέχθηκε σκόπιμα εχθρικές δυνάμεις στις συνοριακές του περιοχές… με βασικό σκοπό οι Ρώσοι να αφανίσουν τις επόμενες εβδομάδες τις Ουκρανικές επίλεκτες δυνάμεις…
Και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για παρατεταμένες μάχες στην περιοχή του Kursk.
H Ουκρανία στέλνει μεγάλα αποθέματα για να διατηρήσει τον έλεγχο της ρωσικής επικράτειας για τουλάχιστον για ορισμένους μήνες, για να δείξει κάποιες νίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός στρατός κέρδισε άλλη μια ευκαιρία να καταστρέψει τα ουκρανικά στρατηγικά αποθέματα που έχουν πλέον συσσωρευτεί σε μια μικρή περιοχή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνουν το προγεφύρωμα και να παρατείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν γέφυρες στον ποταμό Seim προσπαθώντας να κόψουν τη ρωσική ομάδα στην περιοχή Glushkovsky στην περιοχή Kursk.

Μετά την καταστροφή τριών γεφυρών, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν χτυπήματα με HIMARS MLRS στις πλωτές διαβάσεις που κατασκευάστηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα, οι στρατιωτικές προμήθειες στην περιοχή και η εκκένωση των εναπομεινάντων πολιτών είναι δυνατή μόνο με μικρά σκάφη.
Ο ουκρανικός στρατός εφαρμόζει την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε το 2022 κατά τις μάχες στην περιοχή Kherson, όταν κατέστρεψαν τα περάσματα στον ποταμό Δνείπερο, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να εγκαταλείψει τη δυτική όχθη.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να εξαπολύσει επίθεση σε νέες κατευθύνσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το βράδυ της 21ης Αυγούστου, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επίθεσης επιχείρησαν να διαρρήξουν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Klimov στην περιοχή Bryansk.
Η επίθεση αποκρούστηκε από Ρώσους συνοριοφύλακες, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν τις αναγνωρίσεις σε ισχύ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, διερευνώντας τη ρωσική άμυνα σε διάφορες περιοχές.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν κολλήσει σε μια μικρή περιοχή 30 χλμ στο Kursk μόνη τους επιτυχία η επαρχιακή πόλη Sudzha

Οι ουκρανικές δυνάμεις κόλλησαν στα νότια της περιοχής Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών προσπαθειών να σταματήσουν αυτές τις προόδους στις 22 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στην ανατολική Komarovka (νότια του Korenevo και ανατολικά της Sudzha), αν και ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.
Στοιχεία της ρωσικής «Μεραρχίας Dikaya του Donbass», συμπεριλαμβανομένων των ταγμάτων «Arbat», «Pyatnashka» και «Sarmat» ανακατέλαβαν τον Nechayev (βόρεια της Sudzha).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να εμπλέκονται με τις ρωσικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή Glushkovo, Korenevo, Sudzha και Belovo στην περιφέρεια Kursk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια αναγνωριστική επιχείρηση κοντά στη Zabrama, στην περιφέρεια Bryansk το βράδυ της 21ης Αυγούστου, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις - συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων συνοριοφυλάκων και του τσετσενικού προσωπικού "Akhmat" Spetsnaz - απέκρουσαν την επίθεση.

Παλιρροιακό κύμα Ρώσων στο Pokrovsk, έρχεται μεγάλη στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς που οπισθοχωρούν μαζικά

Οι πρόσφατες ρωσικές προελάσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk υποχρέωσαν τον Ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει από θέσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ptyche και περιοχές νοτιοανατολικά του Pokrovsk και προχώρησαν νοτιότερα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το υπόλοιπο της ανατολικής όχθης της δεξαμενής Karlivske στην περιοχή.
Ωστόσο, οι πρόσφατες ρωσικές προελεύσεις νότια και νοτιοδυτικά του αυτοκινητόδρομου T-0511 (Ocheretyne-Hrodivka) ισοπέδωσαν την προεξέχουσα ρωσική ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά του Pokrovsk αντί να θέσουν όρους για την τακτική περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευαν να προχωρήσουν δυτικά της δεξαμενής Karlivske από τη Yasnobrodivka και την Karlivka προκειμένου να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ανατολικά της γραμμής Hrodivka-Novohrodivka-Selydove.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα στην κατεύθυνση του Pokrovsk αναγνώρισε στις 22 Αυγούστου ότι οι ρωσικές προόδους υποχρέωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν μαζική οπισθοχώρηση.
Αρκετοί Ουκρανοί διοικητές που δρούσαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk είπαν στο Associated Press σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου ότι οι νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι στην κατεύθυνση του Pokrovsk έχουν υποχωρήσει από θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στις 22 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στην ανατολική Novohrodivka και προς το Kalynove από το Ptyche (όλα νοτιοανατολικά και ανατολικά του Pokrovsk).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Vozdvyzhenka, Zelene Pole, Kalynove, Hrodivka, Myrolyubivka και Novotroitske. και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Novohrodivka, Mykhailivka, Mykolaivka, Ptyche και Komyshivka στις 21 και 22 Αυγούστου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων (GoF) κατέλαβε το Mezhove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ένας ουκρανικός χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών είπε στο Associated Press ότι οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk επειδή πραγματοποιούν επιθέσεις εδάφους σε ομάδες των δύο έως τεσσάρων στρατιωτών, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους από τους χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας, ειδικά κάτω από την κάλυψη των δέντρων.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι στοιχεία της 2ης Ρωσικής Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων [CAA] (Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) προχώρησαν στη δυτική όχθη του ποταμού Vovcha νοτιοανατολικά του Pokrovsk.

Οι Ρωσικές δυνάμεις στρέφουν την προσοχή τους σε Pokrovsk, Toretsk και Chasiv Yar

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv Συνταγματάρχης Sarantsev, ανέφερε στις 18 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν 30 έως 40 χτυπήματα την ημέρα στην κατεύθυνση του Kharkiv πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά έχουν μειώσει τον αριθμό των βομβών ολίσθησης σε περίπου 1 έως 4 επιδρομές την ημέρα.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν λιγότερες επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης για να δώσουν προτεραιότητα στις αεροπορικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Pokrovsk, Kursk και Sumy αλλά και Chasiv Yar και Toretsk στις οποίες ήδη έχουν μπει τα ρωσικά στρατεύματα.,
Τα δεδομένα που διατίθενται από τις εταιρίες της NASA επιβεβαιώνουν εν μέρει τις δηλώσεις του Sarantsev σχετικά με τον ρυθμό των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Βόρειας Επιχειρησιακής Διοίκησης Vadym Mysnyk δήλωσε στις 15 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τις μισές βόμβες ολίσθησης κατά της Περιφέρειας Sumy σε σύγκριση με τις 14 Αυγούστου, αν και δεν είναι σαφές εάν ο μειωμένος ρυθμός των ρωσικών βομβαρδισμών κατά της περιφέρειας Sumy θα συνεχιστεί

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top