GuidePedia

0


Economist: Ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ουκρανών Syrsky πριν την επίθεση στο Kursk - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Στα όρια της ανοησίας η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk

Η ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι μια ανοησία αναφέρουν Αμερικανοί στρατιωτικοί… και αυτό είναι αληθές αφού παρά τον αιφνιδιασμό και την προέλαση σχεδόν 23 με 26 χλμ σε βάθος… οι Ουκρανοί πλέον έχουν σταματήσει λόγω της ισχυρής ρωσικής άμυνας και ταυτόχρονα έχασαν 382 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και 3.460 στρατιώτες.
Σκεφθείτε κάτι απλό οι Ουκρανοί έφθασαν να έχουν καταλάβει – χωρίς να ελέγχουν αφού δεν έχουν στήσει γραμμές άμυνας – 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα δηλαδή για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο έχαναν 2 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα… αυτό είναι μια τρομοκρατικά αποτυχημένη απόδοση…
Κατά τον αμερικανό συνταγματάρχη Daniel Davis η Ουκρανική επίθεση στο Kursk δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανοησία.
Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δηλώνει ότι ο στόχος της εισβολής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης».
Κατά τους Βρετανούς η επίθεση στο Kursk ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
Οι αποκαλύψεις του Economist σοκάρουν ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Syrsky πριν την επίθεση στην περιοχή Kursk…
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η επίθεση στο Kursk ξεφούσκωσε και οι Ρώσοι ενταφίασαν τα σχέδια ειρήνης… ο μεγάλος χαμένος είναι ξεκάθαρα η Ουκρανία… που οδηγείται σε βαριά ήττα.
Εάν καταρρεύσουν οι 3 Ουκρανικές Ταξιαρχίες στο Kursk – σενάριο βασικό πλέον – οι επιλογές της Ουκρανίας είναι δύο παράδοση άνευ όρων στους Ρώσους… ή εμπλοκή του ΝΑΤΟ με στρατιώτες στην Ουκρανία για να σώσουν την τιμή… του ΝΑΤΟ που ηττάται μαζί με τους Ουκρανούς.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την δεύτερη γραμμή άμυνας 400 χιλιομέτρων στην Ουκρανία και πλέον Toretsk, Pokrovsk, Chasiv Yar και εσχάτως Vuhledar θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

H καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk σε αριθμούς – Έχασαν 382 τεθωρακισμένα σε 12 ημέρες ή 497 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και οχήματα

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σε 12 ημέρες 409 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και σχεδόν 3.800 στρατιώτες σε σύνολο 12.000 με 14.000 που συμμετείχαν στην αρχική εισβολή.
Συγκεκριμένα ο Ουκρανικός στρατός έχασε σε 12 ημέρες
-54 άρματα μάχης,
-26 οχήματα μάχης πεζικού,
-48 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
-281 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων πάσης φύσεως 409
-123 μηχανοκίνητα οχήματα = άθροισμα τεθωρακισμένων και άλλων οχημάτων = 505
-5 SAM εκτοξευτές,
-7 εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS κ.α.

Νέα αεροπορική επίθεση Ρώσων στο Kursk: Mi-28NM χτύπησαν αιφνίδια ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-28NM χρησιμοποίησαν πυραύλους Vikhr εξαπολύοντας επίθεση κατά ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk σε μια αιφνίδια κίνηση των Ρώσων.
«Το πλήρωμα της στρατιωτικής αεροπορίας σε ελικόπτερο Mi-28NM πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Πρόσθεσαν ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε αναγνωριστικούς στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πυραύλους Vikhr.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν ξένους μισθοφόρους στα προάστια του Κιέβου

Το χτύπημα με πυραύλους πραγματοποιήθηκε σε χώρο συγκέντρωσης ξένων μισθοφόρων στα προάστια του Κιέβου
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιήθηκε χτύπημα σε αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυρομαχικά και πυροβολικό στο βόρειο τμήμα του Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Ξένοι μισθοφόροι, που δέχθηκαν επίθεση στα προάστια του Κιέβου, υποτίθεται ότι θα διοικούσαν τους νέους στρατιώτες που προήλθαν από επιστράτευση...

Νέα εξέλιξη: Οι Ρώσοι κατέλαβαν οικισμούς στο Artemovo του Donetsk

Ρωσική προέλαση σημειώθηκε σε έναν από τους μεγάλους οικισμούς του οικισμού Dzerzhinsk Artemovo (στην Ουκρανία - Zaliznoye) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Η νέα εξέλιξη ανακοινώθηκε επίσημα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν έναν από τους μεγάλους οικισμούς του οικισμού Dzerzhinsk, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», ανέφερε το υπουργείο.
Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν επίσης τον σιδηροδρομικό σταθμό Vyemka στη ΛΔΔ.

Ushakov (Ρωσία): Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία μετά την πρόκληση στο Kursk

Ταφόπλακα σε κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, έβαλε η ουκρανική πρόκληση στο Kursk.
Ειδικότερα, ο Yuri Ushakov, σύμβουλος του προέδρου Vladimir Putin, δήλωσε πως οι προτάσεις της Ρωσίας για διευθέτηση στην Ουκρανία παραμένουν σε ισχύ, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -λαμβάνοντας υπόψη την πρόκληση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kursk- είναι αδύνατες. «Σε αυτό το στάδιο, δεδομένου αυτού του γεγονότος, δεν θα μιλήσουμε», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση από το κανάλι Shot Telegram σχετικά με το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με τον Ushakov, οι προτάσεις του Putin «δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά αυτή τη στιγμή θα ήταν εντελώς ακατάλληλο να υπάρξει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης». Ο χρόνος των πιθανών διαπραγματεύσεων «εξαρτάται από την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου μάχης», επεσήμανε ο ίδιος.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στόχος της εισβολής στο Kursk είναι να δημιουργηθεί και ουδέτερη ζώνη

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τόνισε ότι ο σκοπός της εισβολής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι να δημιουργηθεί ένα είδος «ζώνης προστασίας». Αυτό δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.
«Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Ρωσίας είναι ο στόχος της επιχείρηση μας στην περιοχή του Kursk», τόνισε ο Zelensky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου ζήτησε επίσης από τη Δύση να επιταχύνει την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 40 πυραύλους, 750 βόμβες ολίσθησης και 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα.

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Andriy Yermak προσπαθεί να κάνει τον Zelensky να φαίνεται ανεπαρκής

Ο Andriy Yermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, προσπαθεί να παρουσιάσει τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου ως μη επαρκές πρόσωπο, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο Telegram ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε προφυλάκιση. κέντρο με υποψίες για προδοσία.
«Αναλύοντας τη δραστηριότητα πληροφόρησης που ξεκίνησε ο Andriy Yermak γύρω από θέματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις του Zelensky, βγάζω ένα συμπέρασμα που είναι δυσάρεστο για αυτόν.
Έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Andriy Yermak, με τη βοήθεια του χώρου πληροφοριών που ελέγχει, προσπαθεί να κάνει τον Zelensky να φαίνεται ανεπαρκής», πιστεύει ο πολιτικός.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, όλοι έχουν την αίσθηση ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου έχει την τάση να παίρνει βιαστικές και όχι πάντα λογικές αποφάσεις.
Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση στο κοινό-στόχο ότι μόνο ο Andriy Ermak μπορεί να κρατήσει τον Zelensky εντός ορίων, κατέληξε ο βουλευτής.
Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι ο Zelensky διατηρεί την εξουσία στη δημοκρατία μόνο λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Mykola Azarov, μετά το τέλος της ένοπλης αντιπαράθεσης, οι Ουκρανοί θα ψηφίσουν οποιονδήποτε εκτός από τον Zelensky .

Economist: Ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ουκρανών Syrsky πριν την επίθεση στο Kursk

Ήθελαν να απολύσουν τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, την παραμονή της εισβολής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα Economist.
«Το σχέδιο εισβολής στο ρωσικό έδαφος δεν ήταν εύκολο σενάριο. Στις αρχές Ιουλίου, ο στρατηγός Syrsky, ο πρόσφατα διορισμένος αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, βρέθηκε υπό πίεση.
Παλεύει με την λιγότερο από ιδανική κληρονομιά που του άφησε ο προκάτοχός του Valery Zaluzhny και η ηγεσία του στρατού ήταν αντίθετη με τον πρόεδρο Zelensky σχετικά με την κινητοποίηση.
Στη συνέχεια, υπήρχαν φήμες ότι ο στρατηγός Syrsky ήταν στα πρόθυρα της απόλυσης», αναφέρει ο Economist
Σύμφωνα με τον Economist, η ουκρανική διοίκηση απέκρυψε το σχέδιο επίθεσης από το στρατιωτικό προσωπικό.
Όταν ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί για την επικείμενη περιπέτεια στο Kursk, δεν το πίστεψαν, σημειώνει ο Economist.

Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Alexander Syrsky απέκρυψε από την Δύση τα σχέδια για το Kursk

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, απέκρυψε τα σχέδια για την επίθεση στην περιοχή του Kursk με δυτικούς εταίρους, αναφέρει ο Economist.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν ενημερώθηκαν εσκεμμένα για την επερχόμενη επιχείρηση στην περιοχή του Kursk», αναφέρει ο Economist.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ουκρανική διοίκηση δεν ενημέρωσε τους συμμάχους για τα σχέδιά τους ώστε να μην προσπαθήσουν να παρέμβουν και αποτρέψουν τον σχεδιασμό.
Στην Δύση παρουσιάστηκε ως ένα τετελεσμένο γεγονός, επομένως δεν έφεραν αντίρρηση, αναφέρει ο ο Economist.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους σταμάτησε, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top