GuidePedia

0


Η Αττική στις φλόγες , άνθρωποι ξεσπιτώνονται βίαια και ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα τελειώσει αυτό το δράμα…Η προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης γίνεται αισθητή από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις όπου ακούς για «μεγάλη κινητοποίηση» την οποία οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν ή απειλούνται δεν την βλέπουν.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους πυροσβέστες ,στα πληρώματα και στο τεχνικό προσωπικό των εναέριων μέσων πυρόσβεσης που και φέτος καλούνται να τα βάλουν με τις φωτιές, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σοβαρή προετοιμασία.

Αυτό δεν είναι εκ των υστέρων διαπίστωση . Το πρόβλημα έχει επισημανθεί κι έχει δημοσιοποιηθεί μήνες πριν.

Η δημοσιογραφική ομάδα των data journalists από το Μάϊο του 2024 είχε δημοσιεύσει έρευνα-προειδοποίηση για όσα ζούμε αυτές τις ώρες.

Η ίδια δημοσιογραφική ομάδα είχε αποκαλύψει ότι στην τριετία 2021-2023 κάηκαν 3,2 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Επικράτεια αλλά η κυβέρνηση έβγαλε προκήρυξη για να αναδασώσει μόλις 57.000 στρέμματα δίνοντας μόλις 55 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που έχουν δοθεί πολλά χρήματα για ενοικιάσεις εναέριων μέσων αμφιβόλου χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top