GuidePedia

0

Συναντήθηκαν στην Αθήνα πρόσφατα ο Τούρκος ηγέτης Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Υπέγραψαν την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών.

Έκτοτε ο Ερντογάν:

(1) Έθεσε στην Τουρκική Παιδεία όλων των βαθμίδων και Στρατιωτικών Ακαδημιών και Σχολών της Τουρκίας τη Γαλάζια Πατρίδα. Δηλαδή την Κυριαρχία, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο.

(2) Επισημοποίησε τη θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει Κυριαρχία επί όλων των Νησιών του Αιγαίου βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης.

(3) Μετονόμασε το Αιγαίο σε «Θάλασσα των Νησιών». Έτσι πλέον θα αναφέρει διεθνώς την περιοχή αυτή.

(4) Επιμένει στο Casus Belli, το οποίο είναι καθαρή απαγόρευση στην Ελλάδα να ασκήσει τα Κυριαρχικά της Δικαιώματα. Άρα, όχι μόνο ισχύει, αλλά και επανέρχεται στην τουρκική προκλητική επικαιρότητα με πρόσφορους στρατηγικούς χειρισμούς…

(5) Χρησιμοποιεί την Αλβανία και τα Σκόπια για δημιουργία δικών τους Μειονοτήτων στην Ελλάδα. Λειτουργούν και θα λειτουργούν αυτές οι δύο χώρες ως όργανα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Ως υπηρέτες και πράκτορες της τουρκικής ανθελλαδικής πολιτικής εντός της Ελλάδος.

(6) Ενισχύει την Πολεμική του Βιομηχανία ως συντελεστή ισχύος. Φτιάχνει δικά του όπλα. Και ενώ η Άγκυρα υπερηφανεύεται για την Πολεμική Εξαγωγική της Βιομηχανία, για τα υποβρύχια, τα αεροπλανοφόρα, τα αεροπλάνα, τα drones κ.λπ., τα οποία κατασκευάζει για τον εαυτό της και για εξαγωγικούς σκοπούς, κατηγορεί την Ελλάδα (η οποία περιέργως σιωπά!), ότι… εξοπλίζεται!

(7) Οργανώνει την άφιξή του στην Κύπρο ως ηγέτη της επίσημης Τουρκίας, για να γιορτάσει την «ειρηνευτική» κατάκτηση και βίαιη διχοτόμηση της Μεγαλονήσου, και προετοιμάζει το καθαρό τουρκικό μήνυμα. Ποιο είναι αυτό; Με απλά λόγια: Ελλάς και Κύπρος πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία θέλει και θα κατακτήσει ολοκληρωτικά Κύπρο και ολόκληρο το Αιγαίο, αφού επιβάλει ΤΩΡΑ τα δύο Κράτη...

Στη βάση των πιο πάνω δεδομένων έρχεται για την τραγική επέτειο της 20ής Ιουλίου 1974 ο Έλλην Πρωθυπουργός στην Κύπρο. Γιατί έρχεται; ΠΡΟΦΑΝΩΣ για να «αποδείξει» ότι είναι όχι μόνο δίπλα στην Κύπρο, αλλά… μέσα στην Κύπρο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες της Κύπρου έχουν αρκετή πείρα για να κρίνουν την καταστροφική κατευναστική έναντι της Τουρκίας πολιτική του στο Κυπριακό. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα, η Μάνα και Εγγυήτρια, δεν λειτουργεί πλέον. Συνειδητά και σχεδιασμένα ο κ. Μητσοτάκης λέγει ότι το Κυπριακό δεν είναι ελλαδοτουρκική διαφορά. Δεν συζητείται ως τέτοια στην ανεδαφική προσπάθειά του να… «διευθετήσει» (δι’ υποχωρήσεών του) τις ελλαδοτουρκικές διαφορές.

Η Μητέρα Ελλάδα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επειδή φοβάται την Τουρκία, εγκατέλειψε την Κύπρο. Επειδή εξευτελίζεται και υποχωρεί έναντι της Άγκυρας, άφησε την Κύπρο μόνη και ανυπεράσπιστη στην Τουρκία. Έπρεπε ακριβώς να πράξει το αντίθετο. Έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει την Τουρκία μέσω Κύπρου. Έπρεπε, αντί να ζητά κυρώσεις κατά της Μόσχας στο Ουκρανικό, να ζητά, με ατέλειωτες ζωντανές διπλωματικές δραστηριότητες, κυρώσεις προς την Τουρκία για την Εισβολή και Κατάκτηση της Κύπρου για 50 χρόνια. Αντί να στηρίζει τον Ερντογάν στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας και με την ψήφο και τους λόγους της την Άγκυρα ως προστάτη της Ασφάλειας…, όφειλε να αρματώνει λογικά και διπλωματικά την Κύπρο. Η παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία υποδομεί και εξασφαλίζει την Τουρκία ως Κυρίαρχη της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Κύπρος θέλει Επιβίωση, Ελευθερία, Ασφάλεια. Και η Μητέρα Ελλάδα δεν μπορεί να βοηθήσει, λέγει. Δεν πρέπει όμως πλέον να εμπαίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό, αλλά να τον σώζει! Για να σωθεί η Κύπρος και να αντέξει η υπόλοιπη Ελλάδα στις τουρκικές επιβουλές, πρέπει να υψώνει το φρόνημα του λαού αντί να το στραγγαλίζει. Πρέπει να οργανώσει το Deterrent (την κλασική αποτροπή), κατά της Τουρκίας. Αν δεν το πράξει ΧΘΕΣ, ας αναμένουν όλοι τη νέα Εθνική Συμφορά. Την Τρίτη Σφαγή μας από τον Τούρκο, στα τελευταία 100 χρόνια.

Η Άγκυρα συνεχίζει και μεθοδεύει χωρίς κόστος τα επόμενά της βήματα. Αυτά τα βήματα δεν έχουν σχέση με τους «Ευρωπαϊκούς Πόρους» και το «Προσφυγικό». Αυτά είναι συναφή με υποδομές διακηρυγμένες. Με τις υποδομές της νέας Μεγάλης Δύναμης στην περιοχή. Της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μελετήσει το «Στρατηγικό Βάθος» του Νταβούτογλου. «Στρατηγικό Βάθος» σημαίνει ότι η Τουρκία μεθοδεύει να γίνει ξανά «Αυτοκρατορία». Για να γίνει, πρέπει να έχει δικές της θάλασσες. Ελεγχόμενες και Κυρίαρχες. Αυτά τα υποδομεί, τώρα, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Και δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσει η Ελλάδα, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί ως ΚΕΝΟ απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.

Η άφιξη του Μητσοτάκη στην Κύπρο με την Τουρκία να υλοποιεί χωρίς καμιά, ούτε καν φραστική, αντίσταση, τα Σχέδιά της, καθιστούν συνεργό τον δικό μας Πρόεδρο, ο οποίος δεν πρέπει να κοιμάται τις νύκτες για τα δεινά που έρχονται. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, με την τραγική πείρα που έχει, υποβάλλει και στον Μητσοτάκη και στον Χριστοδουλίδη ότι, αν δεν αλλάξουν την ολέθρια Κατευναστική συμπεριφορά τους έναντι της Τουρκίας, η Τρίτη Εθνική Συμφορά έρχεται. Έρχεται πιο σύντομα από οποιουσδήποτε υπολογισμούς…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top