GuidePedia

0

Κωνσταντίνος Χαροκόπος
Η χειροδικία του Λευτέρη Αυγενάκη κατά του υπαλλήλου στο αεροδρόμιο, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του γνωστού σήριαλ «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε». Ένα σήριαλ χιλιοπαιγμένο στη χώρα μας, από τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν έστω και τα ελάχιστα ψήγματα εξουσίας και δύναμης, απέναντι στους πιο αδύναμους από αυτούς.

Ελπίζαμε ότι το μοντέλο των υπουργών και βουλευτών που απειλούσαν δημοσίους υπαλλήλους και αστυνομικούς, λέγοντας τους ότι θα τους «μεταθέσουν στο Σουφλί» έχει εκλείψει. Ότι το μοντέλο των πολιτικών που νομίζουν ότι λόγω της ιδιότητας τους, είναι παιδιά ενός ανώτερου θεού έχει ξεπεραστεί.

Και όμως, το φαινόμενο είναι εδώ. Και το χειρότερο είναι ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης που πιάστηκε από τις βιντεοκάμερες να βιαιοπραγεί κατά του υπαλλήλου που απλά έκανε τη δουλειά του, αντί να συναισθανθεί το βάρος της πράξης του και να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μιλάει για ένταση και αναστάτωση, την ίδια στιγμή που όλοι οι πολίτες είδαμε μια άλλη εικόνα, που ξεπερνά την ένταση και την αναστάτωση. Τον είδαμε να χειροδικεί. Κοινώς να «τραμπουκίζει» έναν εργαζόμενο με το ύφος του ανθρώπου που νομίζει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Δεν χρειάζεται ούτε συγγνώμη, ούτε δικαιολογίες. Δεν αρκεί να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αρκεί να μην ξαναβρεθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κρήτη. Θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί από βουλευτής. Διότι ο εργαζόμενος εναντίον του οποίου ξέσπασε ο Λευτέρης Αυγενάκης, είναι ο ψηφοφόρος του. Είναι ο εντολέας του. Είναι ο πολίτης που τον έχει στείλει στη Βουλή να τον εκπροσωπήσει.

Κοινώς ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έπρεπε να έχει πάει ήδη σπίτι του και να ξεσπάει τα νεύρα του στους τοίχους και στους καναπέδες του. Ο ίδιος εκτιμά ότι όλα τελείωσαν με τη συγγνώμη του. Και μας κάνει τη χάρη να δεχθεί την άρση της ασυλίας του εάν αυτή ζητηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. Παράλληλα, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Τι εξηγήσεις ακριβώς;

Θα τρελαθούμε τελείως; Είναι δυνατόν «το ξέρεις εγώ ποιος είμαι ρε» να περάσει έτσι εύκολα και να ξεχαστεί; Τη στιγμή που η μικρή και μεγάλη φραστική βία, αλλά και η μικρή και μεγάλη βιαιοπραγία μέχρι την εγκληματική βία αποτελεί μέρος της ζοφερής καθημερινότητας;

Παρόμοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν αρκεί να μείνει ένας πολιτικός δίχως στέγη, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία. Θα πρέπει να κάνει τη χάρη στους ψηφοφόρους, στους πολίτες και στον ίδιο τους τον εαυτό να παραιτηθεί από βουλευτής και να κλείσει το κεφάλαιο της ενασχόληση του με την πολιτική. Διότι αν μετά από 15 έτη στα βουλευτικά έδρα δεν έχει κατανοήσει τον ρόλο του, δεν θα τον αντιληφθεί ποτέ.

Οπότε την επόμενη φορά που θα πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο του σήριαλ «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Θα λάβει την απάντηση «είσαι ένας πρώην βουλευτής, που πλήρωσε το τίμημα γι’ αυτήν τη συμπεριφορά σου».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top