GuidePedia

0

Πόσο θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και συνεπώς και ο πλανήτης, ειδικά στα «θερμά» του σημεία, με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο; Ο πρέσβυς ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης σε μία απολύτως ψύχραιμη ανάλυση, για τις προσδοκίες αλλά και τις ανησυχίες που προκαλεί η διαφαινόμενη νίκη Τραμπ.
 Ο κ.Καραϊτίδης παραδίδει μαθήματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και τον τρόπο που έχει τοποθετηθεί στις εξελίξεις στην περιφέρεια της που φλέγεται. Πρώτα απ΄ όλα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Αλλά και σε ζητήματα που την αφορούν ακόμη πιο άμεσα. Ο κ.Καραϊτίδης αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο χώρες όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, πολύ περισσότερο η Τουρκία , αντιμετωπίζουν την Ελλάδα. 

Χαρακτηρίζει τουλάχιστον αμήχανες τις ελληνικές αντιδράσεις στις προκλήσεις του Ράμα και της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας. Θεωρεί ότι η Τουρκία μας έχει επιβληθεί πολιτικο-ψυχολογικά και αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστεί. Εκτιμά ότι η στάση μας δημιουργεί την υποψία ενδοτικότητας και δεν κρύβει την ανησυχία του για πιθανή νέα ένταση που θα επιδιώξει η Τουρκία, βλέποντας την αγωνία μας να μην «διαταράξουμε τα ήρεμα νερά».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top