GuidePedia

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί πολυετή, στενή και οικογενειακή σχέση με τον Τούρκο ολιγάρχη Ραχμί Κοτς. Τον οποίο μάλιστα είχε δεχτεί και στο γραφείο του στη Βουλή λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Αυτά που ακολούθησαν στα ελληνοτουρκικά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν θα τα περίμενε ούτε ο μεγαλύτερος καταστροφολόγος. Υπάρχει όμως ένας κοινός παρονομαστής. Όλες οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας τις οποίες ανέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκλίνουν σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Εξυπηρετούνται περίτρανα τα συμφέροντα της τουρκικής της κρατικής εταιρείας πετρελαίων, την οποία ουσιαστικά διοικεί ο φίλος του, Ραχμί Κοτς. Από την γαλάζια πατρίδα, το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, την αμφισβήτηση του σκληρού πυρήνα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, όλα αυτά ταυτόχρονα με επίσημη ανάρτηση τους στον ΟΗΕ, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία.

Εάν σε αυτή την πραγματική λαίλαπα προσθέσουμε τα 200 εκατομμύρια € τα οποία ο Μητσοτάκης έδωσε από το ελληνικό ταμείο ανάκαμψης στην εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, του φίλου του, Κοτς, ένα πρωτοφανές σκανδαλο, τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται.

Όταν όμως έρχεται η επίσημη εισβολή της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, του φίλου του Μητσοτάκη, η οποία ζήτησε άδεια από το τουρκικό κράτος για να κάνει έρευνες στην καρδιά του Αιγαίου, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, τότε έρχονται οι απαντήσεις…

Ο Τούρκος φίλος του Μητσοτάκη, βλέπει ότι ο εκλεκτός του καταρρέει. Παίζει λοιπόν τα ρέστα του για να προλάβει να αρπάξει ότι μπορεί, πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι το προσωπικό χρέος Μητσοτάκη στον Κοτς, είναι δυσβάσταχτο. Και ολέθριο για τα εθνικά συμφέροντα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top