GuidePedia

0

Γιώργος Μοτσάκος
Στην αρμάδα επιβαίνει η 24η μονάδα (Marine Expeditionary Unit (MEU) ειδικών επιχειρήσεων (SOC) η οποία έχει εκπαιδευτεί σκληρά και έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί οπουδήποτε στον κόσμο αναλαμβάνοντας τις πιο δύσκολες αποστολές

Ηομάδα μάχης του αμφίβιου αποβατικού πλοίου USS Wasp (LHD 1), που διεθέτει και την 24th μονάδα (Marine Expeditionary Unit (MEU) Special Operations Capable (SOC) διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το μεγάλο αποβατικό πλοίο Wasp που θα ενωθεί με το επίσης αμφίβιο πλοίο USS Oak Hill (LSD 51), κλάσης Harpers Ferry, και δύο ακόμη πλοία.

Η ομάδα μάχης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πραγματοποίησε διέλευση από το Στενό του Γιβραλτάρ, αφού συμμετείχε στους εορτασμούς μνήμης της D-Day 80 στο Cherbourg της Γαλλίας.

«Υπάρχει μια εγγενής ευελιξία στο είδος των αποστολών που μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα μάχης μας», είπε ο πλοίαρχος Ν.Κούπερ ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε : «Η ικανότητά μας να λειτουργούμε αποτελεσματικά ως κατανεμημένη δύναμη μας δίνει μια μεγάλη ευελιξία. Καθένα από τα πολεμικά πλοία μας είναι ικανό να διεξάγει αμφίβιες επιχειρήσεις, να συνδράμει σε κρίσεις, αλλά και περιορισμένες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης από μόνο του, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο όταν συγκροτούμαστε ως Αμφίβια δύναμη.

Ενώ βρίσκεται στην περιοχή επιχειρήσεων NAVEUR-NAVAF στην Μεσόγειο, η αμερικανική ομάδα μάχης θα συνεργαστεί μαζί με συμμάχους και εταίρους, εστιάζοντας στις προσπάθειες συνεργασίας για την ασφάλεια του θεάτρου και για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και την επίδειξη της ισχυρής θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων και εταίρων".

Ουσιαστικά η αμερικανική αποβατική δύναμη εστιάζει στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ο οποίος επίκειται.

Η ομάδα μάχης δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μεσογείου μετά τη μετακίνηση της από το Σασεμπό της Ιαπωνίας στο Norfolk της Βιρτζίνια.
Η συγκεκριμένη δύναμη έχει εκπαιδευτεί σκληρά και έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αναλαμβάνοντας τις πιο δύσκολες αποστολές

«Το αποβατικό πλοίο Wasp είναι πραγματικά το νούμερο ένα πλοίο του στόλου», είπε ο πλοίαρχος Κρις Παρσέλ, διοικητής του Wasp ο οποίος συνέχισε : «Όλοι έχουμε δουλέψει ακούραστα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαι ευγνώμων για την ενέργεια που προσφέρουν οι Ναύτες και οι Πεζοναύτες μας στον αγώνα κάθε μέρα και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών».

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κυβερνήτης του αμερικανικού αποβατικού πλοίου αναμένει σοβαρές προκλήσεις στον Λίβανο, από την πιθανή δράση Ιρανών επίλεκτων δυνάμεων, όπως τους Φρουρούς της επανάστασης.

Η ομάδα μάχης Wasp Amphibious Readiness Group

Η δύναμη αποτελείται από το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp (LHD 1), ένα πλοίο κλάσης San Antonio με το όνομα USS New York (LPD 21), το αποβατικό πλοίο USS Oak Hill (LSD 51) στο οποίο έχει επιβιβαστεί η 24η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα (ΜΕΕ), η οποία παρέχει στρατηγική ταχύτητα και ευελιξία, διασφαλίζοντας ότι οι πεζοναύτες θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική ομάδα μάχης θα ανταποκριθεί ταχύτατα σε μεγαλύτερες αποστάσεις με μεγαλύτερες δυνατότητες σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Για ποιον λόγο μετακινείται η ομάδα μάχης των ΗΠΑ στην Μεσόγειο

Ο κύριο λόγος είναι ότι απειλούν με κόλαση οι Ιρανοί το Ισραήλ, εφόσον ξεκινήσει χερσαία εισβολή στο Νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Χεζμπολάχ διαθέτει οπλοστάσιο 150.000 ρουκετών και θα είναι σε θέση να χτυπήσει το Ισραηλινό κράτος με 5.000 βλήματα την ημέρα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν εδώ και ημέρες ότι Φρουροί της ιρανικής επανάστασης και χιλιάδες πολιτοφύλακες ετοιμάζονται για το Λίβανο, ενώ σε όλα αυτά υπάρχει και τουρκικός δάκτυλος.

Η ιρανική επίλεκτη δύναμη Quds ζήτησε από τον Άξονα της Αντίστασης να προετοιμάσει ειδικές δυνάμεις για να βοηθήσουν τις μονάδες ελίτ με την ονομασία Redwan της Χεζμπολάχ, σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ.

«Αυτές οι ειδικές δυνάμεις είναι σκληραγωγημένες και έχουν λάβει μέρος στην απελευθέρωση πόλεων της Συρίας και του Ιράκ από το ISIS», καταλήγουν οι Ιρανοί.

Το Τελ Αβίβ φοβάται ότι η στρατιωτική τεχνολογία που έχει στην κατοχή του το λιβανέζικο ισλαμιστικό κίνημα μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο έδαφος, και χάος σε ολόκληρη την περιοχή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top