GuidePedia

0


Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές ,ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί στα ναυπηγεία της Λοριάν στη Γαλλία. Εκεί που «χτίζονται» οι φρεγάτες Belharra για τον ελληνικό Στόλο. Ότι πρέπει για φωτογράφηση και τηλεοπτικά πλάνα ,ώστε να υποστηριχθεί το αφήγημα του «επανεξοπλισμού της χώρας». Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα…

Η επιλογή των γαλλικών φρεγατών πιστώνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό και άπαντες την χειροκροτήσαμε όταν ανακοινώθηκε. Δεν έχει σημασία πως φθάσαμε σε αυτή την απόφαση, γιατί ήταν μια σωστή απόφαση. Όπως και αυτή για την επιλογή των Rafale.

Όμως ο κ.Μητσοτάκης φρόντισε ακόμη και αυτές τις σωστές επιλογές να μην τις υποστηρίξει όπως θα έπρεπε.

Για τα Rafale έχουμε γράψει αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες. Η «σαλαμοποίηση» της αγοράς στα τρία μόνο προς το συμφέρον της χώρας δεν ήταν. Η ελληνική βιομηχανία δεν πήρε σχεδόν τίποτα.

Σε ότι αφορά στις Belharra. Ο κ.Μητσοτάκης πάει στη Λοριάν όχι μόνο για να διαφημίσει τις τρεις φρεγάτες αλλά και για να καλύψει τις τραγικές επιλογές του στο θέμα της αναβάθμισης του Στόλου. Η τέταρτη φρεγάτα δεν είναι πλέον καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να αποκτηθεί με ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα απόκτησης κορβετών που θα ολοκλήρωνε την αναβάθμιση του Στόλου έχει πάει εδώ και καιρό στις καλένδες ,με τις ανακοινώσεις περί αμερικανικών φρεγατών-καραβοφάναρων να προκαλούν μειδιάματα. Ο κ.Δένδιας έχει το δικό του…βιολί με άλλες «λύσεις» από Αμερική που θα είναι διαθέσιμες πολλά χρόνια μετά και με κόστος που η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει.

Οι φωτογραφίες από τη Λοριάν θα είναι εντυπωσιακές και θα πείσουν τους έτοιμους να πειστούν ψηφοφόρους του κ.Μητσοτάκη. Επειδή όμως όπως έχει πει και ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξη του στο militaire channel δεν καταναλώνουμε όλοι σανό, καλό θα είναι μετά από τη φωτογράφηση να ασχοληθεί σοβαρά με την ενίσχυση του Στόλου. Εκτός αν πιστεύει ότι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά θα εξομαλνθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να μη χρειάζεται πολεμικό στόλο η Ελλάδα. Ακόμη κι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αφελής -που δεν είναι- τα χθεσινοβραδυνά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων θα του υπενθύμισαν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει. Η επίσημη ένταξη της Γαλάζιας Πατρίδας και των υπόλοιπων εθνικιστικών αφηγημάτων στα τουρκικά σχολικά βιβλία είνα εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη κι ας παριστάνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν το καταλαβαίνουν.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top