GuidePedia

0


Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις, είναι καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα - Jan Parys (Πρώην Υπουργός Άμυνας Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία ως εγγυητής για την εκεχειρία, δεν θα συμμετάσχει σε μάχες
Η αρχή του τέλους για την Ουκρανία έχει πλέον δρομολογηθεί…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις παρά την άμεση στήριξη των Βρετανών και Γερμανών, όπως αποδείχθηκε τα κρίσιμα οπλικά συστήματα της Δύσης τα χειρίζονται οι Δυτικοί και όχι Ουκρανοί – είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για εμπλοκή των Γερμανών σε επίθεση στην Γέφυρα της Κριμαίας – καταρρέουν…
Οι Ρώσοι έφθασαν πλέον κοντά στο Kupyansk στα Βόρεια, δυτικά στο Bakhmut πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος να καταλάβουν το Chasiv Yar νευραλγικό κέντρο επιμελητείας των Ουκρανών και επίσης δυτικά της Avdiivka η προέλαση των Ρώσων είναι εκπληκτική.
Δεν υπάρχει άμυνα έχει καταρρεύσει…
Ο βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι η κατάληψη των Kramatorsk-Slovyansk (περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut).
Εάν πέσουν το Βόρειο Μέτωπο θα έχει ολοσχερώς καταρρεύσει…
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky μεταφέρει την ευθύνη για την ήττα στους διοικητές ταξιαρχιών, λέγοντας πως δεν παίρνουν σωστές αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Yars από το Plesetsk… αποτελεί μια κίνηση ισχύος
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν άλλα δύο αμερικανικά τεθωρακισμένα Abrams - συνολικά 3 Abrams καταστράφηκαν - ... πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλειεα Abrams σε τόσο σύντομο χρον ικό διάστημα στην ιστορία...

Εντυπωσιάζει η προέλαση των Ρώσων στο ανατολικό μέτωπο – Σοκ και δέος 6 Ρώσοι σκότωσαν 25 Ουκρανούς κομάντος

Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί γρήγορα από στρατηγικά σημαντικές γραμμές, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ρωσικές προόδους.
Η πρόσφατη προσπάθεια της Ουκρανίας να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Kherson απέτυχε.
Η επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων να καταλάβουν το Tendrov Spit οδήγησε στον θάνατο 25 Ουκρανών κομάντος που εκπαιδεύτηκαν από τον βρετανικό στρατό. Ηττήθηκαν από 6Ρώσους μαχητές.
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες συνελήφθη και θα μοιραστεί τα μυστικά των ξένων.
Στο μέτωπο του Zaporozhye, οι μάχες συνεχίζονται στο Robotyne.
Δεδομένου ότι το χωριό καταστράφηκε από παρατεταμένες μάχες, και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αποκτήσουν βάση στα ερείπια.
Τις τελευταίες μέρες αναβίωσε άλλο ένα πεδίο μάχης.
Ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στα νότια προάστια του Gulyai-Pole.
Οι επιτυχείς επιθέσεις με ακρίβεια απειλούν την ουκρανική άμυνα με μια σημαντική ανακάλυψη σε οποιονδήποτε τομέα του μετώπου όπου η ουκρανική διοίκηση αποτυγχάνει να ενισχύσει τις θέσεις λόγω ελλείψεων σε εφεδρεία.
Στην κατεύθυνση του Νοτίου Donetsk, οι Ρώσοι απέκτησαν ερείσματα στα περίχωρα της Krasnogorovka.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση δεν οδήγησαν σε καμία επιτυχία.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στο χωριό Ivanovskoe που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut ή Artemovsk.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι προκαταρκτικές αναφορές υποστήριζαν τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του οικισμού.
Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, η επιχείρηση καθαρισμού και οι μάχες στα περίχωρα συνεχίζονται, αλλά ο ουκρανικός στρατός είναι απίθανο να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη πλησιάσει το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή στο Chasiv Yar, όπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται συνεχώς από ρωσικές βαριές βόμβες.
Η κύρια επιτυχία του ρωσικού στρατού ήταν η προέλαση δυτικά της Avdiivka.
Μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων καθαρισμού στο Lastochkino, Severnoe και Stepovoe, ο ρωσικός στρατός διέρρηξε την κύρια γραμμή της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή και σχεδόν πήρε τον πλήρη έλεγχο της.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία πιθανότητα να ανακτήσει την πρωτοβουλία και ήδη υποχωρεί στις στέπες υπό τα σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ κατανοούν ξεκάθαρα την αποτυχία της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο και δεν κρύβουν πλέον τα σχέδιά τους να εισέλθουν στις μάχες.
Σε απάντηση, οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, καθώς και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της, επιδεικνύουν την πλήρη ετοιμότητά τους για οποιαδήποτε εξέλιξη της σύγκρουσης. Παρά τις προσπάθειες των δυτικών ηγετών να το κρύψουν, η Ρωσία μάχεται με ένα στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εδώ και χρόνια.
Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αποκτήσει επιτυχημένη εμπειρία στην αντιμετώπιση της δυτικής στρατιωτικής μηχανής στο πεδίο της μάχης.
Ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί στρατιώτες τρέφονται από τη δυτική προπαγάνδα για αυτόν τον πόλεμο και δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στις ουκρανικές στέπες.

Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Για την ήττα ευθύνονται οι διοικητές ταξιαρχιών

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky πιστεύει ότι οι διοικητές των ταξιαρχιών ευθύνονται για τα προβλήματα των ουκρανικών στρατευμάτων στα ανατολικά.
«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο ανατολικό μέτωπο.
Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε σαφές γιατί, με το ίδιο επίπεδο προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, ορισμένες ταξιαρχίες καταφέρνουν να αποτρέψουν επιθέσεις και να κρατήσουν θέσεις, και άλλες – όχι», έγραψε ο Syrsky στο κανάλι του στο Telegram.
Κατά τη γνώμη του, αυτό εξαρτάται πρώτα από όλα «από τον διοικητή της ταξιαρχίας, το επίπεδο εκπαίδευσης, την εμπειρία, την ικανότητά του να λαμβάνει κατάλληλες και ισορροπημένες αποφάσεις και την κατανόηση της πλήρους έκτασης της ευθύνης για την εκπλήρωση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί».
«Έχω στείλει ομάδες ειδικών για να μεταδώσουν εμπειρία και να παράσχουν βοήθεια σε μεμονωμένες ταξιαρχίες όπου υπάρχουν προβλήματα με την προετοιμασία του προσωπικού. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν ο διοικητής δεν ελέγχει την κατάσταση και τις πράξεις του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των υφιστάμενών του αναγκάζομαι να πάρω αποφάσεις εγώ ο ίδιος για το προσωπικό», είπε.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις, είναι καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα

O Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky παραδέχθηκε ότι το Kharkiv δέχεται επίθεση, αλλά ακόμη και η ενίσχυση της αεράμυνας, κατά τη γνώμη του, δεν θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση, κάλεσε τους κατοίκους που είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν την πόλη να μην βιαστούν να επιστρέψουν.
«Όσον αφορά την επιστροφή των κατοίκων του Kharkiv, δεν νομίζω ότι, μέχρι στιγμής, το Kharkiv είναι τόσο προστατευμένο τώρα που μπορώ να συμβουλεύσω τους ανθρώπους να επιστρέψουν.
Αυτή είναι η επιλογή των κατοίκων του Kharkiv.
Από σήμερα, αυτό ισχύει» τόνισε ο Zelensky.
Κατά τη γνώμη του, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ασφαλείας και να προστατεύσουν την πόλη από επιθέσεις, τότε η στρατιωτική ηγεσία και ο ίδιος προσωπικά θα λάβουν τα κατάλληλα σήματα για την επιστροφή των κατοίκων της πόλης.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν την ουκρανική υποδομή στις 10 Οκτωβρίου 2022 - δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες….

Το Kharkiv κινδυνεύει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το Kharkiv εάν δεν καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte.
«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σπρώξουμε τους Ρώσους πίσω σε μεγαλύτερη απόσταση.
Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσουμε πλήρως το Kharkiv» τόνισε ο Zelensky.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ευαίσθητες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές.
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να μετακινήσει το μέτωπο δυτικά στη γραμμή Petrovskoye-Lastochkino-Severnoye-Vodyanoye.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top