GuidePedia

0


Η Τουρκία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου cruise Çakır, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να εμπλέκει στόχους με ακρίβεια από το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Akıncı. Ο πύραυλος κρουζ Çakır της Roketsan, που αποκαλύφθηκε το 2022 για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύει την πρόοδο της Τουρκίας στην πυραυλική τεχνολογία. Είναι σχεδιασμένος τόσο για εμπλοκή χερσαίων όσο και ναυτικών στόχων.

Εξοπλισμένος με τεχνολογία παρακολούθησης εδάφους, μπορεί να πετάξει σε χαμηλά υψόμετρα, επιτρέποντας την αποτελεσματική πλοήγηση σε διάφορα τοπία. Επιπλέον, η ευελιξία της αποστολής σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει ενημερώσεις διαδρομής, αλλαγές στόχων ή ακυρώσεις αποστολών κατά τη διάρκεια της πτήσης. Με βάρος 275 κιλά, ο πύραυλος Çakır διαθέτει κεφαλή 70 κιλών, διαθέσιμη σε εκδόσεις θραυσματοποίησης, θερμοβαρικής ή διάτρησης. Με βεληνεκές που ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα και ταχύτητα πλεύσης που κυμαίνεται από 0,75 έως 0,85 Mach, μπορεί να εμπλέξει στόχους με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Το drone Bayraktar Akıncı, γνωστό για την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του, μπορεί να μεταφέρει δύο πυραύλους Çakır σε πτερυγιακούς πυλώνες.



πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top