GuidePedia

0

Το Κρεμλίνο έχει «κάνει πολλές φορές υπομνήσεις» στην ελληνική κυβέρνηση για την επιμονή της να στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός έθεσε το ερώτημα στην εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα και το νόημα της απάντησης ήταν ότι η Μόσχα έχει προειδοποιήσει την Ελλάδα ,περισσότερες από μία φορά. 
Η απάντηση Ζαχάροβα έρχεται σε μία περίοδο που η συζήτηση για το «ξήλωμα» ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η Ελλάδα στα νησιά της, έχει φουντώσει ξανά. 

Αυτά τα συστήματα προορίζονται για την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία έχει κάνει σαφές προς την ελληνική κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Ο Θανάσης Αυγερινός μεταφέρει και καταγγελίες ομογενών μας από το Ντόντσιεκ , οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει Έλληνες να πολεμούν στα πεδία μάχης της Ουκρανίας. 

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή, αλλά οι καταγγελίες των ομογενών είναι μαζικές. Πιθανόν να πρόκειται για μισθοφόρους. Πόσο σοβαρή είναι κατά τη ρωσική εκδοχή η δήλωση Μακρόν για ενδεχόμενη αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία; Ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας και πόσο εννοεί ο Πούτιν όσα λέει για τα πυρηνικά;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top