GuidePedia

0


Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ο Zelensky θα αντικαταστήσει τον αρχηγό στρατού Valery Zaluzhny με τον επικεφαλής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov… - Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν έχουν ένα «μαγικό δοχείο» για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

 Ενώ με αφορμή την φόρμουλα ειρήνης Zelensky, στο Davos της Ελβετίας μιλούν για διαπραγματεύσεις, ο ρώσος Πρόεδρος Putin υποστηρίζει ότι η Ουκρανία έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ενώ η φόρμουλα ειρήνης Zelensky απορρίπτεται εξολοκλήρου δεν μπορεί να αποτελέσει καμία βάση συνομιλιών.
Ο Putin είναι ξεκάθαρο το ουκρανικό κράτος μπορεί να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο, πολύ σοβαρό πλήγμα»
Εν τω μεταξύ πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ο Zelensky θα αντικαταστήσει τον αρχηγό στρατού Valery Zaluzhny με τον επικεφαλής εθνικής ασφάλειας Kirill Budanov…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετατρέπονται σε δράμα, οι υποψήφιοι Ουκρανοί για να στρατολογηθούν πυροβολούν και σκοτώνουν τους επικεφαλής κινητοποιήσεις, ο κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος είναι μεγάλος.
Πολλοί Ουκρανοί προτιμούν να πάνε φυλακή παρά στο μέτωπο που θα σκοτωθούν ή εάν ζήσουν θα επιστρέψουν ακρωτηριασμένοι.
Η Ουκρανική κοινωνία βράζει βρίσκεται στα όρια εμφυλίου πολέμου ενώ η ρωσική πολεμική μηχανή ετοιμάζεται για την μεγάλη αντεπίθεση που θα ξεκινήσει Φεβρουάριο 2024.
Πάντως οι αμερικανοί ήδη έχουν αρχίσει να αδειάζουν τους Ουκρανούς τέλος η βοήθεια δηλώνουν και προσθέτουν, οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποιο μαγικό δοχείο με χρήματα.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η φόρμουλα ειρήνης του Zelensky απορρίπτεται, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης

Η «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky του Ουκρανού Προέδρου έχει απαγορευτικές διατάξεις για τημ ειρηνευτική διαπραγματευτική διαδικασία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Η λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» που συζητείται στη Δύση και την Ουκρανία είναι συνέχεια της εφαρμογής του διατάγματος του Προέδρου της Ουκρανίας που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Όλα αυτά είναι αποτρεπτικά για τη διαπραγμάτευση διαδικασία», είπε ο Putin. .
Η «φόρμουλα ειρήνης», που αναπτύχθηκε και προωθείται από την Ουκρανία, απαιτεί την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την παροχή ευρωατλαντικών εγγυήσεων ασφάλειας και τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη διερεύνηση των «εγκλημάτων πολέμου» που αποδίδονται στη Ρωσία.
Η «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky θεωρείται στη Ρωσία εκτός πραγματικότητας.
Η Δύση καλεί τη Ρωσία για διαπραγματεύσεις, για τις οποίες η Μόσχα δείχνει ετοιμότητα, αλλά την ίδια στιγμή η Δύση αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις της Ουκρανίας να συμμετάσχει σε διάλογο.

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν έχουν ένα «μαγικό δοχείο» για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποιο «μαγικό δοχείο» από το οποίο θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία χωρίς συντονισμό των αιτημάτων στο Κογκρέσο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σε συνέντευξή του στο CNBC.
«Κοιτάξτε, δεν υπάρχει μαγικό δοχείο με χρήματα.
Αν δεν πάρουμε τα χρήματα, αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για την Ουκρανία.
Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμάς» τόνισε ο Blinken.
Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε και πάλι ότι τα περισσότερα χρήματα για το Κίεβο θα δαπανηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον τα κεφάλαια για να υποστηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία και τα νέα πακέτα βοήθειας θα απαιτήσουν έγκριση νέας χρηματοδότησης από το Κογκρέσο.

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Μακριά η εκεχειρία στην Ουκρανία - Η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους για τον πόλεμο

Στην εκτίμηση ότι η εκεχερεία στην Ουκρανία είναι μια μακρινή προοπτική προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως είναι κοντά η ανακωχή στην Ουκρανία ο Blinken απάντησε: «Δεν το νομίζω».
Όπως είπε, ο «Putin είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να στέλνει τους νέους Ρώσους στην … κρεατομηχανή του πολέμου, κάτι που είναι μια βαθιά τραγωδία» ενώ παραδέχθηκε πως η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους για να συνεχίσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Αυτή η σύγκρουση είναι μια σκληρή μάχη.
Η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους που τους επενδύει σε αυτήν» επισήμανε ο Blinken, ο οποίος επισήμανε πως δεν υπάρχουν προοπτικές για διαπραγματεύσεις.
O Blinken υποστήριξε πως η Δύση και η Ουκρανία είναι ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις, αναφέροντας πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχει και η σχετική επιθυμία από τη Ρωσία προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες «με πνεύμα καλής θέλησης».
Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να βασίζονται σε βασικές αρχές, όπως ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
«Εάν και όταν η Ρωσία συμφωνήσει να μιλήσει με αυτούς τους όρους, θα βρουν Ουκρανούς που θα θέλουν τις συνομιλίες και σίγουρα θα δει την υποστήριξη των ΗΠΑ και άλλων πολλών κρατών προς αυτήν την κατεύθυνση» υποστήριξε ο Blinken, ο οποίος παραδέχθηκε πως στα τέλη του 2023 η Ουκρανία βρέθηκε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση.

John Kirby (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Δεν επεξεργαζόμαστε νέα πακέτα βοήθειας προς την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εργάζονται επί του παρόντος ούτε σχεδιάζουν νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, δήλωσε ο John Kirby συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες.
«Αυτό το πακέτο της 27ης Δεκεμβρίου ήταν το τελευταίο.
Δεν εργαζόμαστε και δεν σχεδιάζουμε να διαθέσουμε νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο John Kirby κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης.
Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι ο λόγος για την έλλειψη νέας στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία είναι η έλλειψη δημοσιονομικών πόρων.
«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εγκριθεί το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια», τόνισε ο John Kirby.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι η Ουάσιγκτον παρέχει στο Κίεβο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 250 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι και το τελευταίο.

Georgy Tuka (Πρώην υφυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky θα αντικαταστήσει τον Zaluzhny (Αρχηγό Στρατού) με τον Budanov (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών)

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ετοιμάζεται να διορίσει τον Kirill Budanov ως αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών και Εσωτερικά Εκτοπισθέντων της Ουκρανίας Georgy Tuka.
Ο πρώην αξιωματούχος αναφέρθηκε σε πηγές προσκείμενες στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και στο Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Το θέμα είναι ότι ο Zelensky αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny.
Σχεδιάζουν να μεταφέρουν τον Valery Zaluzhny στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο Zelensky θέλει να διορίσει στη θέση του τον σημερινό επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov.
Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό, ο Kirill Budanov ήταν σε συναντήσεις στο Davos της Ελβετίας για να τον παρουσιάσει η Ουκρανία ηγεσία στους συμμάχους ως τον νέο γενικό διοικητή.
Ο ίδιος ο Zaluzhny μάλλον έχει ήδη ενημερωθεί για τις αλλαγές
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Zelensky και ο σύμβουλος του Ermak δεν σταματούν.
Αλλά η αποστολή του Valery Zaluzhny στο σημερινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είναι απλώς μια κοροϊδία ενός επαγγελματία στρατηγού» τόνισε ο Georgy Tuka.
Η αντικατάσταση του Valery Zaluzhny θα οδηγούσε την Ουκρανία στην καταστροφή.
Πρόσφατα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Πολύ θόρυβο προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιστράτηγου Zaluzhny στο περιοδικό Economist, στο οποίο δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος έσπευσε να τη διαψεύσει.

Medvedev (Ρωσία) Θανάσιμη η ύπαρξη της Ουκρανίας... για τους Ουκρανούς - Δεν θα τελειώσει ποτέ ο πόλεμος

Το τέλος της… Ουκρανίας προαναγγέλλει ο Dmitry Medvedev, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστηρίζει πως η ύπαρξη της Ουκρανίας είναι θανάσιμα επικίνδυνη… για τους Ουκρανούς, ανεξάρτητα από το ποια είναι η ηγεσία.
Σύμφωνα με τον Medvedev, η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους στα ιστορικά εδάφη της Ρωσίας θα είναι μια συνεχής αιτία για εχθροπραξίες.
«Η ύπαρξη της Ουκρανίας είναι θανάσιμα επικίνδυνη για τους Ουκρανούς.
Και δεν εννοώ μόνο τη σημερινή κυβέρνηση, το πολιτικό καθεστώς Bandera.
Μιλάω για οποιαδήποτε, απολύτως οποιαδήποτε Ουκρανία.
Γιατί;
Η παρουσία ενός ανεξάρτητου κράτους σε ιστορικά ρωσικά εδάφη θα είναι πλέον ένας συνεχής λόγος για την επανέναρξη των εχθροπραξιών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, επισημαίνοντας πως ανεξάρτητα από τα όποια έγγραφα ασφαλείας υπογράψει το καθεστώς - μαριονέτα του Κιέβου με τη Δύση, θα υπάρχει πάντα η πιθανότητα για μια νέα σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Medvedev, ούτε η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ούτε ακόμα και η ένταξη αυτού «του τεχνητού κράτους» στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή τη σύγκρουση.
Μάλιστα ο Medvedev εκτίμησε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναμένεται κάποια στιγμή στα επόμενα … 10 με 50 χρόνια.
«Για αυτούς ακριβώς τους λόγους η ύπαρξη της Ουκρανίας είναι θανάσιμη για τους Ουκρανούς» ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Emmanuel Todd (Γάλλος ιστορικός): Η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, νίκη για την Ευρώπη

Την εκτίμηση ότι η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας – Γερμανίας διατύπωσε ο Emmanuel Todd, Γάλλος ιστορικός και ανθρωπολόγος.
Η θέση αυτή του Todd διατυπώνεται σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, όπου γίνεται αναφορά στο πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του με τίτλο La Défaite de l’Occident.
Ο Γάλλος ιστορικός υποστηρίζει ότι η αιτία για την μελλοντική ήττα του ΝΑΤΟ είναι «η κατάρρευση της ηθικής της Δύσης και της ικανότητας της να αναλαμβάνει συλλογική δράση».
Μάλιστα επισημαίνει πως «η ήττα του ΝΑΤΟ θα είναι μια νίκη για την Ευρώπη, η οποία θα έχει ξανά την ευκαιρία να υπάρξει ξανά».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top