GuidePedia

0


Τελευταία ελπίδα των Ουκρανών το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ όπου η παγκόσμια ελίτ θα συζητήσει για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΟΡώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε ότι το ουκρανικό κράτος με την σημερινή του μορφή θα διαλυθεί μετά τον πόλεμο, προκαλώντας σοκ στο Κίεβο και την κυβέρνηση του Ζελένσκυ.

“Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε και αν συνεχιστεί αυτό, η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τους επικεφαλής των δήμων της Ρωσίας.

«Εάν αυτό που συνεχίζεται τώρα συνεχιστεί, και τώρα είναι εντελώς προφανές, αφού όχι μόνο η αντεπίθεσή τους απέτυχε, αλλά η πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τότε το ουκρανικό κρατίδιο θα δεχθεί ένα ανεπανόρθωτο και πολύ σοβαρό πλήγμα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι η φόρμουλα ειρήνης του Βλαντιμίρ Ζελένσκι και οι απαγορευτικές απαιτήσεις για ειρηνικό διάλογο, θα φέρει την διάλυση της Ουκρανίας.

"Όσον αφορά αυτή τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, υπάρχει μια προσπάθεια να μας ενθαρρύνουν να εγκαταλείψουμε τα εδαφικά κέρδη που πετύχαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτό είναι αδύνατο, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι αδύνατο", τόνισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, αν και η Μόσχα και το Κίεβο είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνίες.

«Μια μέρα αργότερα πέταξαν όλες τις συμφωνίες στα σκουπίδια, τώρα είπαν δημόσια, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής αυτής της πολύ διαπραγματευτικής ομάδας: ναι, ήμασταν έτοιμοι, το ακυρώσαμε, γιατί ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ο Μπόρις Τζόνσον, μας έπεισε να μην εφαρμόσουμε αυτές τις συμφωνίες. Λοιπόν, είναι ηλίθιοι ή όχι; Και λένε ευθέως, και αν είχαμε συμφωνήσει σε αυτό, όλα θα είχαν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό , πριν από ενάμιση χρόνο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι μια τέτοια απόφαση της ουκρανικής ηγεσίας τονίζει για άλλη μια φορά ότι «δεν είναι ανεξάρτητοι άνθρωποι».
Ποιο θα είναι το πιθανό μέλλον της Ουκρανίας το επόμενο διάστημα

Τώρα έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου η Ουκρανία χρειάζεται εξωτερικές ενέσεις 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα μόνο για να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την σημερινή εικόνα στις μάχες, αναμένεται η σταδιακή υπονόμευση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω υψηλών απωλειών, την εμφάνιση μεγάλων κενών στην επιμελητεία τους λόγω της καταστροφής της οικονομίας και την απότομη αύξηση του κόστους προκειμένου να συνεχίσουν αυτή τη σύγκρουση.

Ο ουκρανικός προϋπολογισμός για το επόμενο έτος προϋποθέτει ότι το 58% των εσόδων θα αποτελείται από ξένα δάνεια και επιχορηγήσεις. Όμως ο κρατικός προϋπολογισμός συντάχθηκε πριν από την έναρξη της ρωσικής εκστρατείας στρατηγικού βομβαρδισμού της ουκρανικής υποδομής.

Αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στην κορυφή της ατζέντας για την παγκόσμια ελίτ θα τεθούν συζητήσεις για τερματισμό των πολέμων στη Γάζα και την Ουκρανία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top