GuidePedia

0

Ρωσία: «Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με ΝΑΤΟϊκά όπλα και βόμβες διασποράς κατά της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ, κτυπώντας ακόμη και την χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πάνω από 14 νεκροί και 108 τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η Ρωσία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων και θεωρεί υπεύθυνες την Βρετανία και τις ΗΠΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Κίεβο παραβίασε τις συμφωνίες με την Δύση οι οποίες προέβλεπαν την μη χρήση ΝΑΤΟϊκών όπλων κατά ρωσικού εδάφους.

Η Ουκρανία προσπάθησε να ανταποδώσει την χτεσινή μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση αλλά μάλλον αυτοκτόνησε.

Όλα δείχνουν ότι η ρωσική απάντηση θα είναι σφοδρότατη.

Ρωσία: «Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο»

Ο «εγκληματικός» και αδιάκριτος βομβαρδισμός του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Belgorod σχεδιάστηκε για να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του στο μέτωπο και δεν θα μείνει ατιμώρητος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

«Διαπράττοντας αυτό το έγκλημα, το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες του στο μέτωπο και να μας προκαλέσει σε παρόμοιες ενέργειες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα πλήγματα έγιναν με βόμβες διασποράς που εκτοξεύτηκαν από Vilkha, καθώς και ρουκέτες Vampire MLRS τσεχικής κατασκευής.

Tα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν το μεγαλύτερο μέρος τους, αλλά οι βόμβες διασποράς έπεσαν στην πόλη του Μπέλγκροντ.

«Σε περίπτωση άμεσου χτυπήματος από τους εξοπλισμένους με πυρομαχικά διασποράς πυραύλους Vilkha στην πόλη, οι συνέπειες θα ήταν αμέτρητα πιο σοβαρές», ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως απόπειρα «αδιάκριτης συνδυασμένης επίθεσης».

«Τονίζουμε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές που σχετίζονται άμεσα με αυτές.

Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό το έγκλημα στο Belgorod δεν θα μείνει ατιμώρητο» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν, αποκλείοντας μια διασταύρωση του κέντρου της πόλης, όπου πολλά οχήματα πήραν φωτιά και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Μόσχα: Βρετανία, ΗΠΑ και ΕΕ πίσω από την τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου στο Μπέλγκοροντ

H Βρετανία βρίσκεται πίσω από την «τρομοκρατική επίθεση» στο Μπέλγκοροντ και σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται η Βρετανία, η οποία σε συντονισμό με τις ΗΠΑ υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες, αντιλαμβανόμενη ότι η αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε», δήλωσε.

«Το Λονδίνο (…) έχει απαγορεύσει στο καθεστώς του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά, ποντάροντας στη “νίκη στο πεδίο της μάχης”. Ελλείψει της παραμικρής πιθανότητας να βελτιωθεί η θλιβερή κατάσταση του ουκρανικού στρατού “επί του εδάφους”, οι Αγγλοσάξονες έχουν στραφεί στην τακτική της πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

«Την ευθύνη για την επίθεση φέρουν επίσης τα κράτη της ΕΕ, τα οποία συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους τρομοκράτες του Κιέβου, οι οποίοι χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων», πρόσθεσε η ίδια.

Μπέλγκοροντ: 14 νεκροί και 108 τραυματίες

14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 108 τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια ουκρανικής επίθεσης εναντίον του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης που βρίσκεται όχι μακριά από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων την επομένη μαζικών ρωσικών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας.

Σε εικόνες οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές, φαίνονται οχήματα να καίγονται και πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση του ουκρανικού στρατού στις συνοικίες του Μπέλγκοροντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, τα χωριά Κίστερ και Μπόρσεβο βομβαρδίσθηκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «ένα παιδί γεννημένο το 2014», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 13 πυραύλους πάνω απ’ αυτή την περιφέρεια.

Το υπουργείο ανακοίνωσε εξάλλου πως συνολικά 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν στους τομείς του Μπριάνσκ, του Κουρσκ και του Ορέλ, βορείως των ουκρανικών συνόρων, καθώς και στη Μόσχα.

Το Μπέλγκοροντ βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορείως της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο, η οποία επλήγη σφοδρά χθες, Παρασκευή, το πρωί από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ρωσία: Καλεί την Τσεχία σε εξηγήσεις για τα όπλα που έδωσε στους Ουκρανούς

Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αργότερα το Σάββατο (30/12/2023) μετά τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας στο Belgorod, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky.
Η Ρωσία ζήτησε επίσης από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τσεχίας να είναι παρών προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τις προμήθειες της χώρας του σε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι.


 
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top