GuidePedia

0

Ρωσικές πηγές: Μαύρη ημέρα για την ρωσική Αεροπορία
Οι Ουκρανοί κατέρριψαν τρία ρωσικά μαχητικά Su-34 στην περιοχή της Χερσώνας με αντιαεροπορικούς πυραύλους ΜΙΜ-104 Patriot. Οι Ρώσοι μέχρι στιγμής παραδέχονται την κατάρριψη δύο μαχητικών αλλά φαίνεται πως πράγματι κατέπεσαν τρία Su-34.

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για ενέδρα που έστησαν οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια μιας πολύ ριψοκίνδυνης επιχείρησης της ρωσικής Αεροπορίας.

Τα τρία Su-34 στάλθηκαν για να εξαλείψουν το ουκρανικό προγεφύρωμα στο Krynky. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά προχώρησαν σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερή όχθη της Χερσώνας.

Κατά την διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν μαζικά αντιαεροπορικούς πυραύλους από πυροβολαρχία Patriot κοντά στο Νικολάεφ. Κάποιοι πύραυλοι αστόχησαν ενώ άλλοι βρήκαν στόχους.

Εικόνες δείχνουν τα αλεξίπτωτα των Ρώσων χειριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται τις τελευταίες ώρες να υποχωρούν ακριβώς εξαιτίας των ρωσικών αεροπορικών προσβολών. Οι οποίες κόστισαν στην ρωσική Αεροπορία τρία Su-34.

Πανηγυρίζει η Ουκρανία

Ο διοικητής της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Μίκολα Όλεστσουκ, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 22/12/2023, ότι τρία ρωσικά μαχητικά – βομβαρδιστικά Su-34 καταρρίφθηκαν στο νότιο μέτωπο τις τελευταίες 24 ώρες.

Το κατά προσέγγιση κόστος κάθε Su-34 είναι 36 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως επισημαίνει ο συνεργαζόμενος με το BBC δημοσιογράφος και εκδότης Euan McDonald, εφόσον επιβεβαιωθεί ο ουκρανικός ισχυρισμός περί κατάρριψης των τριών ρωσικών διθέσιων μαχητικών-βομβαρδιστικών παντός καιρού, θα αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

«Αυτό (σσ τα τρία μαχητικά-βομβαρδιστικά) ισοδυναμεί με το 2% των συνολικά 155 Su-34 που κατασκευάστηκαν ποτέ και χάθηκε σε μια νύχτα», σημειώνει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο McDonald.

«Τουλάχιστον ακόμη 20 Su-34 έχουν καταρριφθεί πάνω από την Ουκρανία από τότε που το Κρεμλίνο ξεκίνησε την πλήρη εισβολή του», προσθέτει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το βομβαρδιστικό Su-34 αποτελεί τη βασική δύναμη κρούσης των ρωσικών αεροσκαφών στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Ουκρανία.

«Οι χειριστές των αεροσκαφών Su-34 χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας Kh-29 για να επιτεθούν σε εχθρικούς στόχους εδάφους και συστήματα αεράμυνας σε απόσταση έως και 30 χιλιομέτρων», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Ρωσικές πηγές: Μαύρη ημέρα για την ρωσική Αεροπορία

«Μια μαύρη μέρα για τη VKS (ρωσική Αεροπορία.. Στην κατεύθυνση Χερσώνα, χάσαμε ταυτόχρονα τρία αεροσκάφη Su-34. Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων.

Τα μαχητικά βομβάρδιζαν το εχθρικό προγεφύρωμα στο Κρίνκι και θέσεις στη Δεξιά Όχθη. Προειδοποιήσαμε από την αρχή ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη επιχείρηση.

Στις 25 Νοεμβρίου, γράψαμε ότι ο πιλότος ενός Su-34, κατά τη διάρκεια πτήσης προς το Krynky, έπεσε στην εμβέλεια ενός ισχυρού ραντάρ ενός άγνωστου SAM.

Αυτά τα σήματα αγνοήθηκαν. Δυστυχώς, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί μια παρόμοια τραγωδία” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top