GuidePedia

0

Ben Hodges (Αμερικανός στρατηγός): Στην Ουκρανία ηττήθηκε η Δύση, έχουμε ευθύνη για την αποτυχία της αντεπίθεσης - John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Ο Γερμανικός και ο Βρετανικός στρατός μαζί δεν μπορούν να νικήσουν τους ρώσους
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική, οι Ρώσοι προελαύνουν συνεχώς έχουν ανακτήσει τα περισσότερα εδάφη δυτικά του Bakhmut και νότια στο Robotyne της Zaporizhia…
Ο αμερικανός στρατηγός Ben Hodges κατηγόρησε τη Δύση για την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων… στην Ουκρανία ηττήθηκε η Δύση…
Είναι συγκλονιστική η εκτίμηση του John Mearsheimer του Πανεπιστημίου του Σικάγο, μαζί να ενωθούν Γερμανικός και Βρετανικός στρατός θα ηττηθούν από τους Ρώσους.
Και ενώ η κατάσταση στην Δύση αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο για την Ουκρανία, η οποία καταγράφει απώλειες προσωπικού - υλικού και αναζητά απεγνωσμένα στρατιώτες να στελεχώσει τα ανοιχτά μέτωπα του πολέμου, οι Ρώσοι ετοιμάζονται, θωρακίζονται αμυντικά και σχεδιάζουν μεγάλη επιθετική κίνηση…

Ben Hodges (Αμερικανός στρατηγός): Στην Ουκρανία ηττήθηκε η Δύση, έχουμε ευθύνη για την αποτυχία της αντεπίθεσης

Οι δυτικές χώρες ευθύνονται για την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Ben Hodges πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος στρατηγός Ben Hodges.
Ήμουν απογοητευμένος που η ουκρανική αντεπίθεση δεν οδήγησε στα αποτελέσματα που όλοι ελπίζαμε.
Και, ειλικρινά, στα αποτελέσματα που είχα προβλέψει.
Εμείς, η Δύση, αποτύχαμε και όχι η Ουκρανία", παραδέχτηκε ο Ben Hodges.
Ο Ben Hodges εξήγησε ότι οι δυτικές χώρες δεν ήταν σε θέση να παράσχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όλα τα απαραίτητα για την επίθεση.
Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Hodges, δεν είχε αεροπορική δύναμη, όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και άλλο εξοπλισμό.
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, νότιο Donetsk και Artemovsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο η αντεπίθεση απέτυχε με τον Ουκρανικό στρατό να σημειώνει δραματικές απώλειες 125.000 Ουκρανοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν...

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Ο Γερμανικός και ο Βρετανικός στρατός μαζί δεν μπορούν να νικήσουν τους ρώσους

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται σε θλιβερή κατάσταση και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης, δήλωσε ο John Mearsheimer πολιτικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου του Σικάγο.
«Η ιδέα ότι οι Βρετανοί και οι Γερμανοί μαζί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας σήμερα δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη», πιστεύει ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα John Mearsheimer, ο «ισχυρός ρωσικός στρατός» απλώς αυξάνει τις δυνατότητές του.
Ο John Mearsheimer σημείωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι.
Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία πρακτικά εξάντλησαν τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία , σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.
Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι ο σύγχρονος βρετανικός στρατός είναι εξαιρετικά χαμηλός σε αριθμητικές μονάδες: έχει ακόμη λιγότερους στρατιώτες από ότι κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αμερικανικής Επανάστασης τον 18ο αιώνα.
Ο γερμανικός στρατός, όπως και ο Βρετανικικός, είναι σε θλιβερή κατάσταση.
Τα αποθέματα όπλων τους εξαντλούνται, έχουν ακόμη και μαζί πολύ λίγα όπλα κατέληξε ο John Mearsheimer.

Riho Terras (Εσθονός στρατηγός): Μπορεί η Ρωσία να καταστρέψει την Ουκρανία μέσα στις εορτές με συντονισμένη επίθεση

Η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τα Χριστούγεννα για την Ουκρανία εάν αποφασίσει να προχωρήσει στην επίθεση, δήλωσε ο Riho Terras πρώην αρχηγός των Εσθονικών Αμυντικών Δυνάμεων, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απόστρατος στρατηγός.
"Η δύναμη της Ουκρανίας εξαντλείται.
Η Ρωσία μπορεί να ετοιμάζει μια χριστουγεννιάτικη επίθεση.
Η Μόσχα αύξησε σημαντικά τη στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία και δύο πολύ σημαντικές εβδομάδες βρίσκονται μπροστά μας, πιστεύει Riho Terras πρώην αρχηγός των Εσθονικών Αμυντικών Δυνάμεων.
Κατά τη γνώμη του, εάν το μέτωπο καταρρεύσει και η Ρωσία κατακτήσει κάποια μεγάλη κατοικημένη περιοχή, αυτό θα χρησιμεύσει ως κακό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Όμως δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ούτε την τακτική άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων και υπέστησαν σοβαρές απώλειες.

Jean-Paul Palomero (Πρώην αρχηγός της Γαλλικής πολεμικής Αεροπορίας): Πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν οι Ουκρανοί τον χειμώνα

Ένας τρομερός χειμώνας περιμένει τους Ουκρανούς, δήλωσε ο Γάλλος στρατηγός και πρώην αρχηγός του αρχηγείου της πολεμικής αεροπορίας της χώρας Jean-Paul Palomero στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.
"Στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν τις τρέχουσες θέσεις τους.
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε..
Ο Palomero υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ευκαιρία να επιτύχουν τουλάχιστον κάποια επιτυχία στο πεδίο της μάχης μόνο εάν αυξηθεί η χρηματοδότηση.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και «δεν θα υπάρξει κάποια όμορφη νίκη».
Σύμφωνα με τον Jean-Paul Palomero, δεν μπόρεσε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης που αναμενόταν από αυτόν στη Δύση σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

Ο Zelensky στήνει οδοφράγματα σε κάθε πόλη της Ουκρανίας για να μη φύγει κανείς

Οδoφράγματα θα στηθούν σε όλες τις πόλεις της Ουκρανίας στα τέλη Δεκεμβρίου και θα επιδοθούν σε όλους φύλλα πορείας για το μέτωπο, ισχυρίστηκε ο Nazary Kishak, σύμβουλος του δημάρχου του Ivano-Frankovsk.
«Από τις 28 Δεκεμβρίου, σημεία ελέγχου θα εγκατασταθούν σε κάθε πόλη και περιοχή ως μέρος της μαζικής επιστράτευσης», έγραψε ο σύμβουλος στη σελίδα του στο Facebook.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επειγόντως ενισχύσεις.
«Όλοι όσοι πέφτουν στα χέρια των στρατολόγων θα πηγαίνουν στο πεζικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kishak.
Σύμφωνα με το Tass αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές του Κιέβου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top