GuidePedia

0


New York Times: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το Ουκρανικό, ειρήνη με την Ρωσία - Washington Post: Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί εάν η Ουκρανία ηττηθεί ολοκληρωτικά

Ενώ οι New York Times αναγνωρίζουν ότι μόνο οι διαπραγματεύσεις θα επιλύσουν το Ουκρανικό μετά την ήττα της αντεπίθεσης… ο Kadyrov προέβλεψε ότι το τέλος του πολέμου θα έρθει τον Ιούνιο του 2024…
Εντούτοις ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαχειριστεί την ήττα της Ουκρανίας για να μην καταρρεύσει ολοσχερώς…
Σε στρατιωτικό επίπεδο από τον βορά έως τον νότο οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού στην κυριολεξία…
Ο Ουκρανικός στρατός έχει διαλυθεί…
Η πόλη Marinka έπεσε στα χέρια των ρώσων και επίσημα ενώ η Avdiivka έχει πλήρως περικυκλωθεί... στο Kupyansk οι ρώσοι προελαύνουν, όπως και στο Bakhmut ακόμη και στο χωριό Robotyne στην Zaporizhia...
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι ξεκάθαρα έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι παραβίαση κόκκινης γραμμής η χρήση αεροδρομίων εκτός Ουκρανίας για τα F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανική πολεμική αεροπορία…

Πάντως όπως έχει δηλώσει ο Ρώσος υπουργός άμυνας θα χρειαστεί 20 ημέρες η ρωσική αεροπορία να καταστρέψει όλα τα F-16 της Ουκρανίας.

Επίδειξη δύναμης Putin: Ειρήνη όταν πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία - Ρωσική η Οδησσός - Εξαντλούνται τα όπλα της Δύσης

Οι στόχοι της Ρωσίας για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της μεγάλης ετήσιας συνέντευξης του για το 2023.
«Η αποστολή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν έχει αλλάξει.
Μιλάμε για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, για την αποναζιστικοποίηση της και για την αποστρατιωτικοποίηση της» είπε ο Putin, αναφέροντας πως η Ουκρανία εξακολουθεί να λαμβάνει ακόμα πολλά όπλα από τη Δύση, αλλά – όπως είπε – «σύντομα θα αρχίσουν να εξαντλούνται».
«Οι δυτικές χώρες παρέδωσαν όλα όσα υποσχέθηκαν στο Κίεβο, και ακόμα περισσότερα.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει με επιτυχία αυτά τα όπλα» υποστήριξε ο Putin, αναφέροντας πως θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας.
Όπως είπε, περίπου 244.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Putin υποστήριξε πως η Ουκρανία δεν παράγει σχεδόν καθόλου όπλα, τονίζοντας πως κάθε ημέρα περίπου 1.500 Ρώσοι πολίτες στρατεύονται εθελοντικά για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και πως το 2023, στρατολογήθηκαν με συμβάσεις 486.000 Ρώσοι.
Υπό αυτά τα δεδομένα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέα κινητοποίηση, αν και τόνισε πως η γραμμή του μετώπου είναι σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα ενώ επισήμανε με νόημα πως η Οδησσός είναι ρωσική πόλη.

Ramzan Kadyrov (Αρχηγός Τσετσενίας): Το τέλος της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα έρθει Ιούνιο ή Ιούλιο 2024

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης με κατοίκους της δημοκρατίας.
Πιστεύω ότι το τέλος θα πρέπει να αναμένεται την άνοιξη του 2024, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Όλες οι δυνατότητες έχουν ήδη εξαντληθεί, δεν υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό στους Ουκρανούς, χρήματα επίσης δεν υπάρχουν, έχουν προβλήματα με τα όπλα από την Δύση.
Θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες».
Ο Ramzan Kadyrov πρόσθεσε ότι η κατάληψη του Κιέβου θα ήταν ευκολότερη «ακόμη και από την Μαριούπολη», αλλά ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τις πόλεις και να διαπραγματευτεί με όσους θέλουν να παραδοθούν.
Η Ρωσία εκφράζει συνεχώς την ετοιμότητά της να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο, αλλά οι ουκρανικές αρχές έχουν νομικά απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις…

New York Times: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το Ουκρανικό, ειρήνη με την Ρωσία

Οι δυτικοί αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times.
«Πολλοί αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών υποστηρικτών της Ουκρανίας, πιστεύουν ότι μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων είναι το μόνο πιθανό ενδεχόμενο αποτέλεσμα», αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με τους οι New York Times, η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Zelensky στην Ουάσιγκτον αναδεικνύει τους φόβους του ότι η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά θα μειωθεί.
Οι πολιτικοί του Κιέβου εξακολουθούν να ονειρεύονται την κατάληψη εδαφών από τη Ρωσία το 2024, αλλά η αμερικανική ηγεσία θεωρεί ότι η πιο ρεαλιστική στρατηγική είναι να περάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άμυνα.
Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει ο Zelensky να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να συγκεντρώσει έναν νέο στρατό για την επόμενη επίθεση, γράφουν οι New York Times.
Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν επί 6 μήνες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό…
Ωστόσο μετά από 125.000 απώλειες Ουκρανών στρατιωτών και κατεστραμμένα 557 τανκς και σχεδόν 1900 τεθωρακισμένα οχήματα η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε…

Washington Post: Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί εάν η Ουκρανία ηττηθεί ολοκληρωτικά

Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποστούν τελική ήττα, δήλωσε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Sherrod Brown μιλώντας στην Washington Post.
«Χωρίς την αμερικανική υποστήριξη, η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει εδάφη και τότε αυτή η σύγκρουση θα μετατραπεί σε «θέμα του ΝΑΤΟ», είπε ο γερουσιαστής.
Κατά τη γνώμη του Sherrod Brown, η ένοπλη αντιπαράθεση θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ και στη συνέχεια να ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.
«Κανείς δεν το θέλει αυτό», κατέληξε ο Sherrod Brown.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών σχεδίων προς άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ταυτόχρονα η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ, αντίθετα, συμπεριφέρεται καταστροφικά και επιθετικά και επιδιώκει αντιπαράθεση.

Οι πτήσεις F-16 από τις βάσεις του ΝΑΤΟ θα είναι κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, δήλωσε η Σλοβακία

Για τη ρωσική πλευρά, οι αναχωρήσεις ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν κόκκινη γραμμή, αυτό θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη χρήση μαχητικών F-16 από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία ως συμμετοχή αυτές οι χώρες στη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα ανάγκαζε τη Ρωσία να απαντήσει σε μέτρα.
«Ο Ρώσος Πρέσβης με ενημέρωσε για ένα σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, ορισμένες δυτικές χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν απευθείας στον πόλεμο στην Ουκρανία, παρέχοντας τα αεροδρόμιά τους για ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα συμμετάσχουν στις μάχες από το έδαφος τους…
Για τη Ρωσία, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και προειδοποιούν ότι θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση, η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου και σημείωσε ότι «η Σλοβακία πρέπει να παραμείνει στο πλευρό της ειρήνης».
Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία, μεταξύ των δυτικών χωρών, έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν τα F-16 στην Ουκρανία Συγκεκριμένα, η Ολλανδία αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά στο Κίεβο το 2024.
Όπως έγραψε προηγουμένως η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο , η μεταφορά του F-16 δεν θα παράσχει στο Κίεβο την επιθυμητή αεροπορική υπεροχή, καθώς τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι πολύ αποτελεσματικά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top