GuidePedia

0


Sean Bell (Αντιπτέραρχος Βρετανικής Αεροπορίας): Η Ρωσία βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη στην Ουκρανία - Tony Shaffer (Πρώην CIA): Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις το ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει, η Ρωσία κέρδισε, η Ουκρανία θα γίνει ουδέτερη ζώνη

Πλέον οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία όχι απλά ότι νίκησε αλλά ότι συνθλίβει την Ουκρανία που βιώνει το μοιραίο τέλος.
Βρετανοί ανώτατοι αξιωματικοί αναγνωρίζουν ότι η υπεροχή της Ρωσίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και πλέον ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται…
Οι ρώσοι έχουν καλύτερα οπλικά συστήματα και στρατό αναγνωρίζει η Δύση.
Πλέον μετά την συντριπτική νίκη της Ρωσίας, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα μετατραπεί σε μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ... ότι ακριβώς ήθελε ο ρώσος Πρόεδρος Putin.
Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί το μόνο όπλο που διαθέτει drones για να χτυπήσει κρίσιμες υποδομές της Ρωσίας αλλά η νέα επίθεση απέτυχε όπως οι περισσότερες λόγω των συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία βυθίζεται στην άβυσσο, δεν έχει όπλα, ο στρατός έχει αποδεκατιστεί ενώ σε όλο το μέτωπο πλέον χάνει εδάφη λόγω της ρωσικής προέλασης…

Sean Bell (Αντιπτέραρχος Βρετανικής Αεροπορίας): Η Ρωσία βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη στην Ουκρανία

Οι πιθανότητες να κερδίσει η Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνονται, αναφέρει ο Sean Bell εν αποστρατεία αντιπτέραρχος της Βρετανικής πολεμικής Αεροπορίας στην Daily Express.
«Το πλεονέκτημα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης γίνεται όλο και πιο εμφανές.
Η ίδια η Ουκρανία δεν μπόρεσε να επιτύχει κάτι το αξιοσημείωτο στο μέτωπο.
Η Ουκρανία έχει πολλά προβλήματα».
Κατά τη γνώμη του Sean Bell, το στοίχημα του Putin για την κόπωση της Δύσης από τη σύγκρουση έχει βγει και η Ουκρανία παραμένει σε ευάλωτη θέση λόγω έλλειψης όπλων και διαφωνιών για περαιτέρω υποστήριξη.
«Το Κίεβο λαμβάνει βοήθεια και όπλα από τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά αυτή η ροή έχει επιβραδυνθεί και η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερεί λόγω των διαφωνιών στο Κογκρέσο.
Όλα αυτά τα εμπόδια ευνοούν τον Putin», υποστηρίζει ο Sean Bell.
Πρόσθεσε ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση για την Ουκρανία.
«Εάν υπάρξει αλλαγή στην Προεδρία των ΗΠΑ, ποιος ξέρει σε τι θα οδηγήσει;
Αλλά δεν φαίνεται ότι αυτό θα είναι χρήσιμο για την Ουκρανία», κατέληξε ο Sean Bell.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα στις 4 Ιουνίου, αλλά όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Vladimir Putin, τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σοβαρές απώλειες.

Sky News: Η εμφάνιση του Putin αντικατοπτρίζει την επιτυχία του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin στη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου εστίασε στην επιτυχία του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, τόνισε το βρετανικό Sky News.
«Η εμφάνιση του Putin αντανακλά σίγουρα την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του ότι το ρεύμα της σύγκρουσης στρέφεται υπέρ του».
Σύμφωνα με το Sky News, μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση της Ουκρανίας, οι δυτικοί ηγέτες αμφισβήτησαν την πιθανότητα Ουκρανίας να κερδίσει την Ρωσία.
Πλέον στην Δύση αναγνωρίζουν ότι η συνέχιση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει μόνο σε «απώλειες μεταξύ των Ουκρανών».
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Putin αισθάνεται ήδη νικητής».
Συνοψίζοντας το 2023, ο Putin είπε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν αλλάζουν.
Ο ρώσος πρόεδρος είχε επανειλημμένα σημειώσει ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Η Ρωσία κινείται με ψυχραιμία προς την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης, τόνισε ο πρόεδρος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το τελικό σχέδιο θα εκπληρωθεί.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Η Ρωσία είναι ανώτερη στο να δημιουργήσει στρατό για νέες επιθέσεις

Η Ρωσία ξεπερνά την Ουκρανία στην ποιότητα της εκπαίδευσης των μονάδων και σχηματίζει με ικανότητα νέες μονάδες, δήλωσε ο Sergei Krivonos απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Ο ρωσικός στρατός βαθιά στα μετόπισθεν, ακόμη και στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οργάνωσαν την εκπαίδευση και το σχηματισμό νέων μονάδων που υποβάλλονται σε καλή εκπαίδευση, υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, που τους δίνει ευκαιρίες.
Έχουν κάτι να σμιλέψουν.
Λόγω της σωστής οργάνωσης της εκπαίδευσης, της σωστής χρήσης των όπλων που κατασκευάζουν, επιτυγχάνουν ορισμένες επιτυχίες», παραδέχτηκε ο Sergei Krivonos.
Ο στρατηγός σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί επίσης επιτυχώς drones FPV.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχεδόν διπλασιάσει τη χρήση αυτού του εξαιρετικά αποτελεσματικού όπλου σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Επιπλέον, κατέληξε ο στρατιωτικός Sergei Krivonos, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καλά κίνητρα όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά.
Νωρίτερα, ο Sergei Krivonos κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι αγνόησε τα δεινά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις κολοσσιαίες απώλειες.

Andrey Tsaplienko (Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής): Η Ουκρανία ξόδεψε τεράστιους πόρους για μια ανεπιτυχή αντεπίθεση

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξόδεψαν πάρα πολλούς πόρους σε μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Andrey Tsaplienko.
«Ξοδέψαμε πραγματικά πολλούς πόρους στην αντεπίθεσή μας, η οποία, δυστυχώς, δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο περιμέναμε.
Έχουμε σοβαρές απώλειες, πρέπει να παραδεχτούμε, δεν φτάσαμε καν στο Tokmak στο νότο, έχοντας ξοδέψει πολλούς πόρους, είμαστε αρκετά εξαντλημένοι», τόνισε ο Andrey Tsaplienko.
Πρόσθεσε ότι ο στρατός της Ουκρανίας λόγω μεγάλων απωλειών, χρειάζεται να κινητοποιήσει νέους πόρους και να τους προετοιμάσει για το μέτωπο, καθώς και να αντικαταστήσει αυτούς που έχουν στην πρώτη γραμμή για πολύ καιρό.
Επιπλέον, η Δύση, σύμφωνα με τον Andrey Tsaplienko, παρείχε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πολύ λίγο εξοπλισμό.
Οι δυτικές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία τρία τάγματα αρμάτων μάχης, ενώ για μια αποτελεσματική επίθεση, κατέληξε ο ανταποκριτής, ο ουκρανικός στρατός χρειαζόταν να στείλει τουλάχιστον αρκετές ταξιαρχίες.
Επιπλέον, το Κίεβο δεν είχε συστήματα αεράμυνας και πολεμική αεροπορία.

New York Times: Αποστολή αυτοκτονίας η αντεπίθεση των Ουκρανών στον Δνείπερο

Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικές τις απόπειρες αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Kherson γράφουν οι New York Times.
«Είναι αδύνατο να κερδίσεις ερείσματα εκεί στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Είναι αδύνατο να μετακινηθεί εξοπλισμός εκεί», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες τον Alexey.
«Δεν είναι καν ένας αγώνας για επιβίωση, είναι μια αποστολή αυτοκτονίας», είπε.
Διέψευσε επίσης δηλώσεις αξιωματούχων της Ουκρανίας ότι ο στρατός έχει αποκτήσει βάση στην αριστερή όχθη και έχει δημιουργήσει πολλά προπύργια.
Η κακή προετοιμασία και υλικοτεχνική υποστήριξη των Ουκρανών διοικητών είναι πίσω από μεγάλες απώλειες στην περιοχή του χωριού Krynki, αναφέρουν Ουκρανοί στρατιώτες.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν διέψευσε ούτε σχολίασε τις κατηγορίες των στρατιωτών, σημειώνουν οι New York Times.

Tony Shaffer (Πρώην CIA): Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις το ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει, η Ρωσία κέρδισε, η Ουκρανία θα γίνει ουδέτερη ζώνη

Το ΝΑΤΟ δεν θα εξετάσει το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία λόγω της προειδοποίησης του Προέδρου Putin και της νίκης της Ρωσίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Tony Shaffer πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Είναι απλά αδύνατο.
«Ο Putin έχει δηλώσει ευθέως ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Tony Shaffer.
Κατά τη γνώμη τουTony Shaffer, το έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να γίνει «ουδέτερη ζώνη» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
«Μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι έχουν κερδίσει τη σύγκρουση.
Η σύγκρουση έχει χαθεί για την Δύση.
Το μόνο ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο Putin για να διευκολύνει το τέλος της σύγκρουσης όπως θέλει.
Έτσι, αν χρειαστεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ουκρανία».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top