GuidePedia

0


Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, μια επίσκεψη που θα μείνει όπως φαίνεται στην ιστορία ως η «επίσκεψη του τεμενά» . Η υπόκλιση του κ.Γεραπετρίτη ήταν σοκαριστική, όχι μόνο για τους διπλωμάτες, αλλά για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Ο κ.Αυφαντής θέτει το ζήτημα της προσέγγισης που φαίνεται ότι επιθυμεί όχι μόνο το πολιτικό μας σύστημα αλλά και το ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο. «Γιατί όχι και με τους νεο-οθωμανούς» αν είναι να προκύψει χρήμα; Κανείς πια δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Έχει εισέλθει η Ελλάδα στη φάση της «φινλανδοποίησης» της; Ο κ.Αυφαντής υποστηρίζει ότι η διαδικασία «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» ήδη «τρέχει». «Τα νησιά αποστρατικοποιούνται ραγδαίως», λέει.

Ο κ.Αυφαντής θέτει προ των ευθυνών τους και τους στρατιωτικούς. «Όταν δεν σου παρέχουν τις αναγκαίες πιστώσεις ακόμη και για συντήρηση οπλικών συστημάτων ,τότε υποβάλεις την παραίτηση σου», λέει ο κ.Αυφαντής. Η συζήτηση κλείνει με τις εξελίξεις στη Γάζα και τη στάση την οποία εξακολουθεί να τηρεί η ελληνική κυβέρνηση. Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει πόσο χρήσιμη θα μπορούσε να αποδειχτεί η Ελλάδα και για τους συμμάχους της αλλά και για το Ισραήλ. Αρνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο που της ανήκει.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top