GuidePedia

0

Που θα πέσουν οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές στην Ουκρανία; Τί θα επιχειρήσει η Μόσχα;

Για πρώτη φορά, 7 βαρέα μεταφορικά αεροσκάφη AN-124/100 Ruslan συμμετείχαν ταυτόχρονα σε άσκηση της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το τι ετοιμάζει η Μόσχα στην Ουκρανία ή κάπου αλλού.

Τα γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη AN-124/100 Ruslan εκτέλεσαν ασκήσεις αποφυγής αντιαεροπορικών πυρών πετώντας σε σχηματισμό μάχης για 1.000 χλμ. Απογειώθηκαν από την Σιβηρία και προσγειώθηκαν κοντά στη Μόσχα.

Γιατί η διοίκηση της ρωσικής Αεροπορίας και των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων προχώρησε σε μια τέτοια άσκηση η οποία είναι μοναδική στην στρατιωτική ιστορία της Ρωσίας;

Η Μόσχα διαθέτει 5 An-22 και 25 An-124/124-100 Ruslan, τα οποία μαζί με τα ρωσικής κατασκευής 97 IL-76MD και 2 Il-76MD-90A συγκροτούν την δύναμη στρατηγικών μεταγωγικών αεροσκαφών. Τα An-124 μπορούν να μεταφέρουν φορτία βάρους 150 τόνων ή ένα συνδυασμό 88 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών με ΤΟΜΑ και άρματα μάχης.

Δύο είναι οι περιοχές που θα μπορούσαν να απαιτήσουν την χρήση An-124 και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό (7 στο σύνολο)! Η πρώτη είναι το Καλίνινγκραντ δεδομένου της συσσώρευσης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε Πολωνία, Βαλτικές χώρες και Φινλανδία. Ένα επεισόδιο θα μπορούσε να απαιτήσει την μεταφορά VDV.

Ο άλλος στόχος είναι η Υπερδνειστερία, που όμως για να φτάσουν εκεί τα γιγαντιαία μεταφορικά ρωσικά αεροσκάφη θα πρέπει να περάσουν από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσουν να φτάσουν και τα επτά χωρίς απώλειες.

Ο τρίτος στόχος είναι η ίδια η Ουκρανία. Τo Τσερνίχιβ θα μπορούσε να είναι ένας στόχος. Δηλαδή οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές με το τεράστιο όγκο πυρός να πέσουν πίσω από την διπλή αμυντική γραμμή που ετοιμάζουν οι Ουκρανοί και θα κατευθυνθούν προς Κίεβο.

Ο άλλος στόχος, που έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, είναι η Δυτική Ουκρανία.

Όπως και να χει, φαίνεται ότι η Μόσχα πειραματίζεται με κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και δεν έχει πράξει καμία χώρα στον πλανήτη μέχρι τώρα.

Elephant walk από επτά γιγαντιαία AN-124/100 Ruslan

Σύμφωνα με την ρωσική ανακοίνωση, Ρώσοι πιλότοι πραγματοποίησαν εναέριους ελιγμούς. Για πρώτη φορά συμμετείχαν στην άσκηση 7 βαρέα μεταφορικά αεροσκάφη An-124-100 «Ruslan».

Το βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ δείχνει πώς, ο ένας μετά τον άλλον, αυτοί οι αεροπορικοί γίγαντες απογειώνονται από τον διάδρομο του αεροδρομίου. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη κινήθηκαν στον εναέριο χώρο σε διαφορετικά ύψη, εκτελώντας ορισμένα στοιχεία ελιγμών.

Η άσκηση δοκίμασε τις δεξιότητες των πληρωμάτων. Σκοπός ήταν η εξάσκηση μεταφοράς στρατευμάτων (προσωπικό και τεχνικοί) σε μεγάλες αποστάσεις με μειωμένα χρονικά διαστήματα για απογείωση και προσγείωση.

Τα αεροπλάνα πέταξαν πάνω από 1.000 km, ανεβαίνοντας σε ύψος έως και 4.000 μέτρα με μέση ταχύτητα 500 km/h.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ δεν διευκρίνισε ποιος στρατιωτικός σχηματισμός πραγματοποίησε τους αναφερόμενους ελιγμούς.

Όμως, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το 566ο Τάγμα Στρατιωτικής Αεροπορίας Μεταφορών Solnechnogorsk Red Banner Order of Kutuzov Regiment είναι ο μόνος χειριστής τέτοιων αεροσκαφών στη στρατιωτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Η τοποθεσία του αεροπορικού συντάγματος, το οποίο αποτελεί μέρος της 12ης στρατιωτικής αεροπορίας μεταφορών Mginsk Red Banner Division, είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Seshcha στην περιοχή Bryansk.

Ωστόσο, είναι πιθανό, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, τα αεροσκάφη αυτά να έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε άλλη τοποθεσία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top