GuidePedia

0

Η Χαμάς έπληξε με drone συγκέντρωση ισραηλινών δυνάμεων - Αυξάνονται οι απώλειες του IDF.

Δύο τεθωρακισμένες Μεραρχίες του ισραηλινού Στρατού με πάνω από 20.000 προσωπικό και εκατοντάδες άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα συγκλίνουν μέσα στην Γάζα σε μια προσπάθεια να χωριστεί ο παλαιστινιακός θύλακας σε δύο μέρη, το ένα είναι η πόλη της Γάζας και το άλλο η Jabalia.

Οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν μέσα στην Γάζα από τρεις άξονες, βορειοδυτικά της Beit Lahia, βορειοανατολικά της Beit Hanoun και ανατολικά της Bureij.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν μόλις 3 χλμ για να κλείσει η λαβίδα που έχει δημιουργήσει ο ισραηλινός Στρατός.

Βέβαια όσο πιο βαθιά προχωρούν οι ισραηλινές δυνάμεις, τόσο αυξάνονται οι απώλειες τους

Πριν λίγο η Χαμάς έπληξε με drone συγκέντρωση δυνάμεων του IDF μέσα στην Γάζα.

Η πρόοδος των ισραηλινών δυνάμεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόοδος των δυνάμεων IDF είναι η εξής:

-Ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται βαθιά μέσα στο Beit Hanoun,

-Ο IDF μπήκε στην Ατάτρα από την πλευρά της Μεσογείου

-σφοδρές μάχες διεξάγονται στον προσφυγικό καταυλισμό της Αλ Μαγκάζι.

-Τα Ισραηλινά στρατεύματα έχουν μπει στην Μπέιτ Λαχίγια, διεξάγονται μάχες στο κέντρο της πόλης.

-Νότια της πόλης της Γάζας κατάφεραν να φτάσουν στον κομβικό άξονα Σαλάχ Αλ Ντιν, τον οποίον έχουν κόψει.

Μάχες διεξάγονται στην:

– 10η οδό
– Οδός Ρασίντ
– Juḩr ad Dīk
– Al Mughrāqah

-Στη βόρεια Γάζα, σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις στη διασταύρωση Amn Alam στο Karamah, νότια της Beit Lahia.
-Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στις δυτικές περιοχές της πόλης της Γάζας, στις γειτονιές Al-Tawam και Al-Karama

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα δήλωσε: «Οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να φτάσουν στην οδό Al-Rashid (δυτικά) από την οδό Salah al-Din (ανατολικά) στα περίχωρα της πόλης της Γάζας».

Δείτε βίντεο από τις μάχες


IDF: Είμαστε στις πύλες της Γάζας!

Ο Διοικητής της 162ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, Ταξίαρχος Itzik Cohen εξέδωσε σήμερα δήλωση στην οποία αναφέρει ότι οι Δυνάμεις της Μεραρχίας του βρίσκονται τώρα βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας και έχουν φτάσει στις Πύλες της πόλης της Γάζας.

Τονίζει επίσης, ότι το Ισραήλ πολεμά για την ύπαρξη του και ότι θα κερδίσει.

Ισραηλινά άρματα μάχης στις παρυφές της Γάζας – Απέκλεισαν την κεντρική οδική αρτηρία

Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ισραηλινά άρματα μάχης έχουν εισέλθει σε συνοικία στις παρυφές της πόλης της Γάζας και έχουν αποκλείσει την κεντρική οδική αρτηρία.

Άρματα μάχης του IDF έχουν φθάσει στις παρυφές της συνοικίας αλ-Ζεϊτούν, έχουν αποκλείσει την οδό Σαλαχεντίν και βάλλουν κατά κάθε οχήματος που κυκλοφορεί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η συνοικία αλ-Ζεϊτούν βρίσκεται στον νοτιοανατολικό τομέα της πόλης της Γάζας. Σε κανονικούς καιρούς, ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 130.000 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη συνοικία της πόλης. Όμως η περιοχή όπου έχουν φθάσει τα ισραηλινά άρματα μάχης είναι αραιοκατοικημένη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ισραηλινά άρματα μάχης και η αεροπορία βομβάρδισαν σε βάθος ενός χιλιομέτρου των κεντρικό οδικό άξονα, ανοίγοντας μεγάλους κρατήρες και αχρηστεύοντάς τον.

Τα ισραηλινά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί σε δύο ζώνες της οδού Σαλαχεντίν. Η μία ζώνη βρίσκεται στο ύψος της πλατείας «των Μαρτύρων», σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας και η άλλη σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την μεθόριο.

Δεκάδες κτίρια δυτικά του κεντρικού αυτού οδικού άξονα, της οδού Σαλαχεντίν, έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών.

Ισραηλινά πλήγματα ισοπέδωσαν χθες τουλάχιστον δέκα πύργους στην συνοικία Ταλ-αλ-Χάουα, στον νοτιοδυτικό τομέα της πόλης Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν επίσης ζημιές στην ίδια συνοικία σε νοσοκομείο ειδικευμένο στην αντιμετώπιση του καρκίνου που χρηματοδοτείται από την Τουρκία, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Σόμπι Σέικ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top