GuidePedia

0


Οκτώ αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ βρίσκονται ανεπτυγμένα αυτή τη στιγμή σε διάφορα σημεία του πλανήτη σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη ναυτική αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν μόνο για την Μεσόγειο και την Βαλτική, αλλά και για την Νότια Σινική Θάλασσα, τον Ειρηνικό και την Ταϊβάν.

Η ετοιμότητα των αμερικανικών πλοίων δείχνει πως η Ουάσιγκτον “κάτι περιμένει” ίσως σε ένα άλλο πεδίο μάχης που ακόμη δεν έχει ανοίξει όπως την Ταϊβάν.

Αυτό δείχνει ο απόπλους και η ανάπτυξη αεροπλανοφόρων στην Ανατολική και Δυτική ακτή των ΗΠΑ έτοιμα να σπεύσουν όπου χρειαστεί.

Αμερικανοί αναλυτές σημειώνουν πως έχουν πολλά χρόνια να δουν οκτώ από τα 11 αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ να βρίσκονται εν πλω. Τα 3 αεροπλανοφόρα που βρίσκονται ακόμη μέσα στους ναυστάθμους είναι αυτά που χρήζουν επισκευής.

Δηλαδή οι ΗΠΑ έχουν κινητοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων αεροπλανοφόρων τους!

Αναλυτικά:

-Το USS GERALD R FORD CVN78 βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

-Το USS DWIGHT D EISENHOWER CVN69 βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα.

-Τα USS RONALD REAGAN CVN76 και USS CARL VINSON CVN70 βρίσκονται στον δυτικό Ειρηνικό…

-Το USS GEORGE WASHINGTON CVN73 επιχειρεί στα ανοικτά της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ πριν κατευθυνθεί τον επόμενο χρόνο στην Ιαπωνία.

-Στη Δυτική Ακτή βρίσκονται τα USS NIMITZ CVN68, USS THEODORE ROOSEVELT CVN71 και USS ABRAHAM LINCOLN CVN72 .

Τα υπόλοιπα 3 είναι στον ναύσταθμο για επισκευές-εκσυγχρονισμό. Πρόκειται για τα:

USS JOHN C STENNIS CVN74 στο Newport News Shipbuilding. Το USS HARRY S TRUMAN CVN75 βρίσκεται στο Norfolk Naval Shipyard και το USS GEORGE HW BUSH CVN77 βρίσκεται για συντήρηση στο Norfolk.

50 πλοία βρίσκονται μόνο σε Αν. Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα

Η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα ξεπερνά τα 50 πολεμικά πλοία αυτή τη στιγμή.

“Επί του παρόντος, ο συνολικός αριθμός πλοίων και υποβρυχίων των χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ υπερβαίνει ήδη τα 50 σημαία, εξαιρουμένου του Ισραηλινού Ναυτικού” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η ομάδα αυτή περιλαμβάνει:

2 αεροπλανοφόρα, 2 καταδρομικά, 11 αντιτορπιλικά με κατευθυνόμενους πυραύλους, 14 φρεγάτες, 4 ελικόπτερα, 2 αποβατικά, 5 πλοία ασφαλείας παράκτιας ζώνης, 1 πλοίο ελέγχου μάχης, έως 10 πλοία υποστήριξης και ανεφοδιασμού, 1 υποβρύχιο – φορέας πυραύλων κρουζ , 1 ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο χωρίς να υπολογίζονται 5 μονάδες του Ισραηλινού Ναυτικού.

Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων ανήκουν στο αμερικανικό Ναυτικό.

Παράλληλα, το Λονδίνο έστειλε δύο σκάφη υποστήριξης του Βασιλικού Ναυτικού, τα Argus και Lyme Bay. Υποσχέθηκε επίσης να ξεκινήσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Ισραήλ και στο μέλλον να στείλει το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ας σημειώσουμε ότι Παρίσι και τη Ρώμη στέλνουν πλωτά νοσοκομειακά πλοία για να περιθάλψουν τους τραυματίες από αυτήν την περιοχή. Η Γαλλία έστειλε αμέσως το ελικοπτεροφόρο Tonnerre. Μετά από λίγο καιρό, το Παρίσι έστειλε το δεύτερο ελικοπτεροφόρο, το Dixmude.

“Έτσι, βλέπουμε μια συσσώρευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και μέσων στην περιοχή με οποιοδήποτε πρόσχημα. Είναι πιθανό ότι η ομάδα σύντομα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο…” καταλήγουν οι Ρώσοι.


Σε κοινή άσκηση στη Μεσόγειο τα δύο αεροπλανοφόρα Gerald R. Ford και Dwight D. Eisenhower

Τα δύο αεροπλανοφόρα USS Gerald R. Ford και Dwight D. Eisenhower προχώρησαν σε κοινή άσκηση στην Μεσόγειο πριν το ένα αποχωρήσει προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έχουν ανατεθεί στις ομάδες μάχες των Gerald R. Ford και Dwight D. Eisenhower, το πλοίο διοίκησης του έκτου στόλου των ΗΠΑ USS Mount Whitney (LCC-20) και οι φρεγάτες του ιταλικού ναυτικού ITS Virginio Fasan (F 591) και ITS Carlo Margottini (F 592) έπλεαν σε σχηματισμό μάχης στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι έγινε εκπαίδευση σε επιχειρήσεις άμυνας βαλλιστικών πυραύλων και θαλάσσιας ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

«Η λειτουργία και η εκπαίδευση της μίας ομάδας μάχης δίπλα στην άλλη καταδεικνύουν την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να εκτελεί απρόσκοπτα πολλαπλές αποστολές, να αποτρέπει την επιθετικότητα και να υποστηρίζει τους συμμάχους και τους εταίρους μας», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Erik Eslich, Διοικητής του CSG 12.

Στις τριήμερες ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 Αμερικανοί ναύτες.

«Η λειτουργία ομάδων δύο αεροπλανοφόρων και των ομάδων κρούσης τους μαζί με Συμμάχους και Συνεργάτες σε ένα δυναμικό περιβάλλον αποδεικνύει την ικανότητα και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία αποφασιστικά σε κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο αντιναύαρχος Thomas Ishee, διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

«Η παρουσία μας στέλνει ένα σαφές μήνυμα για τη δέσμευσή μας να αποτρέψουμε την επιθετικότητα και να προωθήσουμε τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top