GuidePedia

0


Ο τίτλος της σειράς- ντοκιμαντέρ: ''The Forefront: Το ταξίδι της Κύπρου στις δεκαετίες – από τα Αιματηρά Χριστούγεννα του 1963 έως την τουρκική επιχείρηση και το σχέδιο Ανάν''

Για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι τραβάνε το σκοινί και μέσω μίας σειράς από ντοκιμαντέρ, που διαιωνίζει το τουρκικό αφήγημα περί σφαγών των Ε/κ κατά των Τ/κ στην διάρκεια της τουρκοανταρσίας, αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα του 1963 προκειμένου να δικαιολογηθεί και η σημερινή απαίτηση περί λύσης δυο κρατών στην Κύπρο.

Αυτό γίνεται, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους το Νοέμβριο του 1983.

Το τρέιλερ



Το τουρκικό ΤRΤ, που ελέγχεται από την Κυβέρνηση Ερντογάν, δημοσίευσε τρέιλερ για τη σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων που ετοιμάζει με τίτλο «The Forefront: Το ταξίδι της Κύπρου στις δεκαετίες – από τα Αιματηρά Χριστούγεννα του 1963 έως την τουρκική επιχείρηση και το σχέδιο Ανάν».

Το πρώτο επεισόδιο θα δημοσιευτεί συμβολικά στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα επικύρωσης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.

Στο τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου φιλοξενούνται δηλώσεις από τον πρώην Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζα Στρό, υπέρμαχο της λύσης 2 κρατών, την Καίτη Κληρίδου και τον πρώην κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

«Η Κύπρος, ένα κομβικό νησί στη Μεσόγειο, παρέμεινε επίκεντρο των αγώνων πολιτικής εξουσίας σε όλη την ιστορία της. Η σειρά ντοκιμαντέρ ”The Forefront: Oι σπόροι του μίσους” αποκαλύπτει τα λιγότερα γνωστά κεφάλαια της διαρκούς σύγκρουσης αυτού του νησιού. Μέσα σε έξι επεισόδια, εξερευνούμε τις κακουχίες, τους διαχωρισμούς και την αναζήτηση της συμφιλίωσης σε αυτό το ιστορικό νησί», αναφέρεται στην περιγραφή

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top