GuidePedia

0


Οι Τούρκοι θέλουν επέκταση των τουρκικών συνόρων πάση θυσία-Ο Τούρκος Ναύαρχος Τ. Γιατσί δηλώνει ευθαρσώς για σχέδιο κατάληψης των Κατεχομένων στην Κύπρο από Ισραήλ-Λευκωσία

Αφού απέτυχε παταγωδώς ο Ερντογάν, ως προς τα σχέδια απόκτησης μαχητικών Eurofighter από την Γερμανία, προσβάλλοντας την πολιτική της ηγεσία σε ζωντανή μετάδοση για την στάση της στην Γάζα υπενθυμίζοντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τώρα ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα με σύνθημα “ να τα βρούμε χωρίς Τρίτους”.

Σκοπός του Τούρκου προέδρου και της τεράστιας κουστωδίας του που θα τον συνοδεύει, θα είναι να βάλει για τα καλά στο τραπέζι ζητήματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα, σε έναν νέο ιδιότυπο εκβιασμό για επιτευχθεί το νεο-οθωμανικό σχέδιο επέκτασης της χώρας αυτής.

Με όλους στην περιοχή μας και αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική έχει δημιουργήσει έχθρες ο Σουλτάνος Ερντογάν, και μόνο με την χώρα μας προς το παρόν δείχνει μαι θετική στάση, κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να μας προβληματίσει, αφού οι Τούρκοι έχουν Τρία μόνιμα χαρακτηριστικά:

Α. Δεν παραχωρούν ποτέ τίποτα παρά μόνο με τα όπλα.

Β. Ψεύδονται ασυστόλως σε οτιδήποτε έχει σχέση με την διπλωματία τους.

Γ. Είναι πάντα έτοιμοι να ζητήσουν περισσότερα από την άλλη πλευρά εκβιάζοντας μονίμως.

Απόδειξη οι διαχρονικές απειλές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε Ισραήλ, Κύπρο, ΕΕ ακόμα και στις ΗΠΑ.
Πριν ακόμα πατήσει το πόδι του ο Τούρκος πρόεδρος στην ελληνική πρωτεύουσα δύο Αξιωματούχοι του μας έδειξαν τις προθέσεις του:
Ο αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αμφισβήτησε ως γνωστόν 23 ελληνικά νησιά ενώ ο απόστρατος Ναύαρχος Τσιχάτ Γιατσί ομιλεί για ΑΟΖ στο μέσο του Αιγαίου ουσιαστικά.

Ναύαρχος Τσιχάτ Γιατσί: “Μέχρι στιγμής, η κριτική μας ήταν ότι ( οι Έλληνες) θα κηρύξουν αποκλειστικές οικονομικές ζώνες με τρόπο που δεν αναγνωρίζουν κανένα νόμο από μόνοι τους, και κάνουν συμφωνίες που θα παραβιάζουν όχι μόνο τα δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά και το 98 τοις εκατό αυτών, καταπίνοντας τα δικαιώματα και τις θαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας”.
Ο Γιατσί θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο κατάληψης των Κατεχομένων στην Κύπρο από Ισραήλ-Λευκωσία

“Το Ισραήλ καταφεύγει στην απόκτηση γης και περιουσίας μέσω ανθρώπων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Βόρεια Κύπρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι απέκτησε περίπου χίλια στρέμματα γης, πέντε χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Πηγή Περιστερώνα, όπου θα αναπτυχθούν τουρκικά UAV στην αεροπορική βάση Λευκόνοικο.

Το Ισραήλ αγοράζει επίσης γη και ακίνητα στην Βόρεια Κύπρο μέσω Βρετανών, Ελλήνων και τοπικών εταιρειών, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει τους νομικούς περιορισμούς, ενώ εστιάζει στην περιοχή όπου θα εγκατασταθεί η τουρκική ναυτική βάση στην περιοχή Τρίκωμο και στα εδάφη γύρω από τις ζώνες στρατιωτικής ασφάλειας.

Οι στρατηγικοί στόχοι του Ισραήλ περιλαμβάνουν τη στόχευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Το Ισραήλ, που στοχεύει να επηρεάσει την επισιτιστική ασφάλεια της ΤΔΒΚ, προσπαθεί επίσης να πάρει τα εδάφη από τους Τούρκους και να τα μεταβιβάσει στους Έλληνες με παρόμοιο τρόπο με τους Παλαιστίνιους. Αυτές οι αγορές από το Ισραήλ αποτελούν σοβαρή απειλή για την κυριαρχία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της Βόρειας Κύπρου.

Από το 2003, το Ισραήλ έχει αγοράσει περίπου 25 χιλιάδες δεκάρια γης στην Βόρεια Κύπρο μέσω σχεδόν 2 χιλιάδων εταιρειών, έτσι, ο έλεγχος μέσω εδαφών περνά στα χέρια των ξένων. Με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, καταλαμβάνονται οι πιο παραγωγικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Βόρειας Κύπρου η οποία θα βρεθεί ανίκανη να τραφεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος δηλαδή δημιουργεί ένα αφήγημα για την Κύπρο, το οποίο θα του δούμε ενδεχομένως το επόμενο διάστημα μπροστά στα μάτια μας, με στόχο τις ελεύθερες περιοχής της κυπριακής Δημοκρατίας.
Πρόκειται σαφώς για τουρκικό κυβερνητικό σχέδιο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν προειδοποίησε σε συνέντευξη του: «Καταφεύγουμε τώρα σε διπλωματικά μέσα για να σπάσουμε την πολιορκία στην Γάζα αλλά αν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργήσουν, υπάρχουν και άλλοι τρόποι», απειλώντας εμμέσως με στρατιωτική δράση το Ισραήλ.

Ότι θέλουν κάνουν οι Τούρκοι απειλώντας όποιον θέλουν και κανένας δεν τους βάζει στην θέση τους, από την οποία όπως όλα δείχνουν βγήκαν και δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψουν, παρά μόνο με στρατιωτική δράση, ενώ δίπλα τους στην Α.Μεσόγειο κυκλοφορεί μια τεράστια αρμάδα του ΝΑΤΟ έτοιμη για τα πάντα. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top