GuidePedia

0


Doug Bandow (Σύμβουλος Προέδρου Reagan): Η Δύση έκανε 6 λάθη απέναντι στην Ρωσία, έχουμε ευθύνη για την σύγκρουση - Sabah: Ο Putin απέτρεψε τις ΗΠΑ να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους να περικυκλώσουν στρατηγικά τη Ρωσία

Ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε και βάλτωσε… τα συμπεράσματα είναι πλέον ορατά σε όλους…
Η Ρωσία τα έβαλε με όλη την Δύση και κέρδισε, συνέτριψε όλα τους τα οπλικά συστήματα και συνέτριψε τις 9 από τις 12 Ουκρανικές ταξιαρχίες.
Μάλιστα σε μια κίνηση υπεροχής η Ρωσία ξεκινάει ξανά πυρηνικές δοκιμές ενώ ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος τόνισε με νόημα…εάν μας επιτεθούν κανείς δεν θα μείνει ζωντανός για να δει την επόμενη ημέρα…
Η Δύση διαχειρίζεται την ήττα της, η Δύση ηττήθηκε και όπως αναλύει ο Doug Bandow σύμβουλος του αμερικανού Προέδρου Reagan, οι ΗΠΑ και η Δύση έκαναν 6 λάθη στις σχέσεις τους με την Ρωσία…
Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί αναζητούν πιστοποιητικά θανάτου, ναι κυκλοφορούν τέτοια έναντι αμοιβής 10.000 δολάρια ώστε να δηλωθούν νεκροί και να αποφύγουν την στράτευση… αυτή είναι η νέα Ουκρανική πραγματικότητα…
Εν τω μεταξύ η Ρωσία βελτιστοποιεί τις μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου ώστε να αντιμετωπίσει τα F-16… για τους ρώσους τα F-16 θα πετάξουν στον Ουκρανικό ουρανό και μετά θα εξαφανιστούν…

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να επιτεθούν με δύο πλοία drone στην πόλη της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, όπου βρίσκονται πλέον ελάχιστα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Και τα δύο ουκρανικά drones καταστράφηκαν.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει κρίσιμες υποδομές στο Kharkiv πόλη - στόχος για τους ρώσους...

Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών

Στην επόμενη συνεδρίαση, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα συζητήσει το θέμα της ανάκλησης της επικύρωσης της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Vyacheslav Volodin.
Υπενθύμισε ότι αυτό το σημαντικό ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της, τέθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συνάντηση της λέσχης συζήτησης Valdai από τον Πρόεδρο Putin.
«Η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει.
Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας μας.
Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν νέες λύσεις», τόνισε ο Vyacheslav Volodin.
Σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον Putin, η Ρωσία είχε δοκιμάσει επιτυχώς τον Burevestnik, έναν πύραυλο κρουζ παγκόσμιας εμβέλειας με πυρηνικό σύστημα πρόωσης και είχε ολοκληρώσει τις εργασίες στον Sarmat, έναν βαρέων βαρών πύραυλο.
«Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κρατικής Δούμας, θα συζητήσουμε οπωσδήποτε το θέμα της ανάκλησης της επικύρωσης της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών.
Αυτό αντιστοιχεί στα εθνικά συμφέροντα του κράτους μας.
Και θα είναι μια απάντηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη συνθήκη».
Η Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών υπογράφηκε το 1996 και η Ρωσία την επικύρωσε το 2000.
Ωστόσο, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας , δεν το έχουν κάνει ακόμη.
Ταυτόχρονα, τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα έχουν δεσμευτεί εθελοντικά να μην διεξάγουν πυρηνικές δοκιμές.

Business Insider: Το σχέδιο Putin για την Ουκρανία πετυχαίνει - Η Δύση δεν μπορεί άλλο…

Όλα τα σημάδια, όλα τα μηνύματα που εκπέμπει η Δύση το τελευταίο διάστημα συγκλίνουν προς ένα συμπέρασμα: το σχέδιο του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό είχε στοιχηματίσει στην αυξανόμενη κόπωση της Δύσης ως προς τη στήριξη της Ουκρανίας, φαίνεται πως έχει αρχίσει να υλοποιείται.
«Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εδώ και καιρό στοιχηματίζει στην αυξανόμενη κόπωση της Δύσης ως προς τη βοήθεια στην Ουκρανία, τώρα παρακολουθεί το σχέδιό του να υλοποιείται.
Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι έχει δίκιο» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Business Insider.

Washington Post: Θλιβερή παραδοχή Ουκρανών: Ο στρατός μας εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ

Στην θλιβερή παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός εξαρτάται κατά 100% από τις ΗΠΑ προχώρησε ο Genady Kovalenko, συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην Washington Post ο Kovalenko υποστηρίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερα όπλα.
«Είμαστε 100% εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ.
Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται συνεχείς και πιθανώς διευρυμένες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ» υποστηρίζει ο Kovalenko, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι οι μάχες δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky απέδωσε τη μείωση της υποστήριξης της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο στην «πολιτική καταιγίδα» στο Κογκρέσο και κάλεσε την Ευρώπη να συνδράμει.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να διαμηνύσουν πως σε καμία περίπτωση η ΕΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ όσον αφορά την παρεχόμενη βοήθεια

Κουράστηκαν και οι Ουκρανοί

Εν τω μεταξύ, κόπωση σχετικά με τον παρατεταμένο πόλεμο καταγράφεται και στην ουκρανική κοινωνία, όπως αναφέρει ο Pavel Klimkin, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας (την περίοδο 2014 - 2019).
Σύμφωνα με τον Klimkin, το 2022 υπήρχε υπερβολική αυτοπεποίθηση στους Ουκρανούς για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αν και τώρα όλοι αντιλαμβάνονται την φθορά που προκαλεί ο πόλεμος.
Αντίστοιχα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν «τη μαγεία του Zelensky» να αποδυναμώνεται στις δυτικές κοινωνίες.

Washington Post: Ας το πάρουν απόφαση στο Κίεβο: Άπιαστο όνειρο η νίκη – Να παγώσουν τον πόλεμο

Το Κίεβο πρέπει να το πάρει απόφαση, η νίκη απέναντι στη Ρωσία είναι ένα άπιαστο όνειρο και δεν θα πρέπει να στραγγίζει άλλο την Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post, η οποία εκτιμά ότι οι Ουκρανοί αντί να συνεχίσουν έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς, καλύτερο θα ήταν να «παγώσουν» τη σύγκρουση.
«Οι Ουκρανοί με τους οποίους μίλησα κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψης μου, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν για πάντα με την ελπίδα μιας άπιαστης νίκης.
Οι ελπίδες ότι η αντεπίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι θα οδηγούσε σε μια σημαντική ανακατάληψη εδαφών, δεν πραγματοποιήθηκαν» επισημαίνει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως πλέον οι Ουκρανοί είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να μιλήσουν για το πώς θα τερματιστεί αυτός ο πόλεμος σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
«Εάν η Ουκρανία έχει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να επιβιώσει σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να κρατήσει πολλά χρόνια, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους έτσι ώστε να «παγώσει» τη σύγκρουση, βάζοντας τους όρους της και λαμβάνοντας εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας» υποστηρίζει το δημοσίευμα

Doug Bandow (Σύμβουλος Προέδρου Reagan): Η Δύση έκανε 6 λάθη απέναντι στην Ρωσία, έχουμε ευθύνη για την σύγκρουση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έξι λάθη που οδήγησαν σε σύγκρουση με τη Ρωσία και τώρα θυσιάζουν τους Ουκρανούς για τους δικούς τους στόχους, είπε ο Doug Bandow, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Cato και πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Reagan, σε άρθρο του.
«Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένα τροφοδοτήσει μια παράλογη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Doug Bandow,
1)Το πρώτο λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, παρά τις υποσχέσεις στους Ρώσους ηγέτες.

2)Η επιχείρηση της συμμαχίας κατά της Γιουγκοσλαβίας έπληξε επίσης τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

3)Το τρίτο λάθος ήταν η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι στις συμφωνίες του Μινσκ, τις οποίες συνήψε η Δύση για να κερδίσει χρόνο και όχι για να επιτύχει την ειρήνη στην Ουκρανία…
Ωστόσο οι συμφωνίες του Μινσκ αναιρέθηκαν από την Δύση όχι από την Ρωσία.

4)Θεωρεί ότι ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν έγιναν αντιληπτές οι ανησυχητικές δηλώσεις του Putin σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

5)Οι Αμερικανοί δεν επέτρεψαν να επιλυθεί η σύγκρουση σε λίγες εβδομάδες, διακόπτοντας τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2022.

6)Η συντήρηση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω «θαυματουργών όπλων», δεν φέρνουν αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης αντιθέτως προκαλούν μόνο τη Ρωσία να απαντήσει.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη όχι μόνο μοιράζονται την ευθύνη για αυτήν την τρομερή σύγκρουση, αλλά χρησιμοποιούν επίσης το αίμα των Ουκρανών για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους», κατέληξε ο Doug Bandow.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top