GuidePedia

0


Τσέχος στρατηγός προειδοποιεί ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει… - Ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter εξηγεί τους λόγους που το σύστημα Patriot δεν δουλεύει στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί, σε ανώτατο επίπεδο, παραδέχονται την στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας, ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τονίζει ότι η αντεπίθεση επιβραδύνεται λόγω της στρατιωτικής ανωτερότητας της Ρωσίας…
Και ενώ στο μέτωπο της αντεπίθεσης οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει, Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης – όλα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από την κυβέρνηση – ανέφεραν ότι ο Blinken ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κόμισε μήνυμα στον Zelensky… να εξετάσει το σενάριο της ανακωχής…
Ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor προειδοποιεί ότι αυξάνονται αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να φύγει ο Zelensky εντός του Ουκρανικού στρατεύματος.
Ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter εξηγεί τους λόγους που το σύστημα Patriot δεν δουλεύει στην Ουκρανία.
Τσέχος στρατηγός προειδοποιεί ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει…

Ο Zelensky αναγνώρισε την ανωτερότητα των Ρώσων, ανησυχεί για την επιβράδυνση της αντεπίθεσης

Η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβραδύνεται, ο ουκρανικός στρατός προσκρούει στην ανωτερότητα της Ρωσίας στον ουρανό, δήλωσε ο Zelensky o πρόεδρος της Ουκρανίας στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας.
«Όλες οι διαδικασίες γίνονται πιο περίπλοκες και επιβραδύνονται: από τις κυρώσεις μέχρι την παροχή όπλων.
Όταν ορισμένοι εταίροι λένε: τι γίνεται με την αντεπίθεση, πότε θα είναι το επόμενο βήμα;
Η απάντησή μου: σήμερα τα βήματά μας είναι πιθανώς ταχύτερα από τα νέα πακέτα κυρώσεων», τόνισε ο Zelensky.
Πρόσθεσε ότι για να επιταχυνθούν οι επιθετικές ενέργειες, η Ουκρανία χρειάζεται συγκεκριμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων μαχητικών.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ρωσία «σταματά» τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον ουρανό, αφού διαθέτει τα κατάλληλα όπλα, τα οποία δεν διαθέτει ο ουκρανικός στρατός.
Δυτικοί ειδικοί έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι τα μαχητικά F-16 δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα καταστρέψουν γρήγορα τα αμερικανικά αεροσκάφη που θα μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Ο Antony Blinken ήθελε να πείσει τον Zelensky να κάνει ανακωχή με τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Ουκρανία για να πείσει τον πρόεδρο της χώρας Zelensky να συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Ρωσία, λέει ο πολιτικός επιστήμονας R. Bortnik, με βάση το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο επικεφαλής αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών έφτασε στην Ουκρανία την παραμονή της αναμενόμενης επίσκεψης του Zelensky στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18-19 Σεπτεμβρίου.
Για κάποιο λόγο, ο Antony Blinken δεν περίμενε μιάμιση εβδομάδα να δει τον Zelensky στην Νέα Υόρκη και δεν αρκέστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία, αλλά ήθελε να δει πρόσωπο με πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και άλλους επίσημους εκπροσώπους, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Bortnik, ένας από τους λόγους για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν η προετοιμασία της συνάντησης του Zelensky με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος μάλλον θέλει να ελέγξει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγει κρίσεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Ίσως θα μιλήσουμε για κάποια μορφή προσωρινής εκεχειρίας. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί ανησυχούν…
Επιπλέον, ο Blinken θα μπορούσε να εξηγήσει στον Zelenskly ότι δεν πρέπει να υπολογίζει σε μεγάλους όγκους και κανονικότητα αμερικανικής βοήθειας κατά την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Εντός του Ουκρανικού στρατού… προετοιμάζονται για ανατροπή Zelensky

Γίνεται λόγος στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για «απομάκρυνση», ανατροπή του Zelensky, δήλωσε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X , ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Στην Ουκρανία, υπάρχουν πολλές συζητήσεις εντός των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων για την απομάκρυνση του Zelensky.
Ο συνταγματάρχης Douglas McGregor πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη χάσει 400 χιλιάδες ανθρώπους και κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να συνάψουν συμφωνία με τη Ρωσία.
«Κάντε ειρήνη, ανόητοι!» κατέληξε.
O συνταγματάρχης Douglas McGregor είχε τονίσει ότι ο ρωσικός στρατός, εάν χρειαστεί, είναι ικανός να απελευθερώσει την Οδησσό και να φτάσει στην Πολωνία προκειμένου να τερματιστεί η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Scott Ritter (πρώην CIA): Είναι το «κύκνειο άσμα» Zelensky - Μάρκες σε παιχνίδι τζόγου οι Ουκρανοί για το ΝΑΤΟ - Υπάρχει εξήγηση που τα συστήματα αεράμυνας Patriot δεν δουλεύουν στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τα ραντάρ που συνδέονται με το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία για απονευρώσουν το σύστημα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Τα συστήματα Patriot δεν λειτουργούν στην Ουκρανία.
Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσουν είναι να δοθεί ο έλεγχος σε μια πολύ έμπειρη ομάδα που έχει εκπαιδευτεί σε όλες τις περίπλοκες χρήσεις αυτού του αντιαεροπορικού όπλου» τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ουκρανοί έλαβαν μόνο βασική εκπαίδευση.
Μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγκατάσταση και να την θέσουν σε αυτόματο έλεγχο, στον οποίο λειτουργούν τα συστήματα αεράμυνας χάρη σε ειδικά ραντάρ, διευκρίνισε ο Ritter.
Σημείωσε ότι οι Ρώσοι χακάρουν αυτό το σύστημα, εκτοξεύουν δολώματα και ανατινάζουν ραντάρ αεράμυνας.
Με αυτόν τον τρόπο το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας γίνεται ευάλωτο σε πυραυλικές επιθέσεις.
Οι Patriots είναι χάλια, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κάθε εγκατάσταση που δώσαμε στους Ουκρανούς είναι χάλια γιατί δεν έχουν ιδέα πώς να τα χρησιμοποιήσουν», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter.
Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα αντιαεροπορικό συγκρότημα Patriot στο Κίεβο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να τον αναχαιτίσει.
Κατά τους ρώσους, δεν υπάρχει αντιαεροπορικό σύστημα που μπορεί να αναχαιτίσει τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal

Στρατηγικά λάθη - διαφορετικοι στόχοι προδιαγέγραφαν την ήττα

Οι πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις κατά των χωριών Rabotino και Verbovoe θα διαλύσουν τις δυνάμεις του Κιέβου, είπε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών (στη CIA) του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, στο podcast New Rules του Sputnik, και εξηγεί γιατί η αντεπίθεση είναι το «κύκνειο άσμα» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenksy, αλλά και τα στρατηγικά λάθη / διαφορετικούς σκοπούς Ουκρανίας - Δύσης (ΝΑΤΟ) που... προανήγγειλαν την ήττα τους έναντι της Ρωσίας.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εδώ για να βοηθήσει την Ουκρανία να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη: «Το ΝΑΤΟ είναι εδώ για να χρησιμοποιήσει τις ζωές των Ουκρανών ως μάρκες σε ένα παιχνίδι τζόγου σχεδιασμένο να βλάψει τους Ρώσους», τόνισε ο στρατιωτικός αναλυτής.
Αν και κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει την Ουκρανία από την ευθύνη της για τον όλεθρο – δεδομένου ότι ο Volodymyr Zelensky θα μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση τον Μάρτιο του 2022 μετά τις ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη – δεν μπορεί να απαλλάξει ούτε το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter.
"Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω εδώ.
Αυτή η αντεπίθεση δεν επρόκειτο ποτέ να λειτουργήσει.
Ποτέ.
Ο στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, όταν μίλησε σε ένα σουηδικό αμυντικό φόρουμ τον Ιανουάριο 2023, μίλησε για τη σύγκρουση που έλαβε χώρα, αυτή ήταν μια προ-αντιεπιθετική σύγκρουση, πριν από τη μάχη της σύγκρουσης Bakhmut, είπε ότι το εύρος και η κλίμακα της βίας που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Ουκρανία είναι πέρα ​​από τη φαντασία του ΝΑΤΟ. (…)
Έτσι, όταν λέει ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι πέρα ​​από τη φαντασία του ΝΑΤΟ, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιου είδους πόλεμο και πράγματι, το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιου είδους πόλεμο».
Αμερικανοί αξιωματικοί και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να διδάξουν στους Ουκρανούς τον ​​πόλεμο συνδυασμένων όπλων – του οποίου οι ίδιοι δεν κατέχουν.
"Η απάντηση είναι ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι μια χάρτινη τίγρη που τα τελευταία 20 χρόνια δεν χρηματοδοτείται σωστά.
Δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά.
Δεν έχουν κάνει σωστά το σωστό είδος αμυντικών προμηθειών.
Και δεν υπάρχει ούτε ένας στρατός σήμερα αρκετά υγιής για να διεξάγει το είδος της μάχης που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, πόσο μάλλον να μεταφέρει εξοπλισμό στον ουκρανικό στρατό που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κάνουν αυτού του είδους τον πόλεμο».
Και έτσι, στο τέλος της ημέρας, η πλειοψηφία της ευθύνης πέφτει στο ΝΑΤΟ για την ενθάρρυνση της Ουκρανίας να κάνει κάτι που το ΝΑΤΟ γνώριζε ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει.
Και πάλι, επανέρχομαι σε αυτό που είπα πριν.
Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να κερδίσει η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.
Θέλουν απλώς η Ουκρανία να πληγώσει τους Ρώσους τόσο ώστε να κάνουν τη Ρωσία να εγκαταλείψει».
Ο Ritter σημείωσε ότι η αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας προσγείωσε ανώμαλα τους διοικητές του ΝΑΤΟ από τον φανταστικό κόσμο τους – στον οποίο η Ρωσία είναι «αδύναμη» και ο στρατός της «αποτυγχάνει».
Αναγνωρίζουν απρόθυμα, αλλά αναγνωρίζουν επιτέλους, ότι οι Ρώσοι έχουν προετοιμάσει μια πολύ αποτελεσματική άμυνα.
Δίνουν τα περισσότερα εύσημα σε ορυχεία, δέντρα και θάμνους.
Αυτό είναι σοβαρό.
Αυτό έλεγαν».
Οι Ρώσοι αποδείχτηκαν πολύ καλοί και αυτό διέκοψε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter.
Σημείωσε ότι «υπάρχει μια εντελώς νέα πραγματικότητα στη Δύση σχετικά με την αδυναμία επίτευξης των στόχων και των σκοπών τους» στην Ουκρανία και τώρα η Δύση αντιμετωπίζει ένα δίλημμα πώς να μετριάσει τις συνέπειες της επικείμενης ήττας.
"Αν σταματήσετε τη σύγκρουση τώρα, μπορούμε να ορίσουμε σε μεγάλο βαθμό πώς θα διαμορφωθούν τα σύνορα.
Αλλά αν προχωρήσει αυτή η σύγκρουση, το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τελική διαμόρφωση του ουκρανικού κράτους είναι στον αέρα.
Και έτσι νομίζω ότι στη Δύση αυτή τη στιγμή, γίνεται πολύς λόγος για το "πώς θα ξεφύγουμε από αυτό;"
Αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην τραβήξει εντελώς το χαλί κάτω από τα πόδια των Ουκρανών.
Γιατί αν προχωρήσετε κι άλλο η αντεπίθεση, όταν θα μιλάμε για συνθηκολόγηση στο τέλος του παιχνιδιού, δεν θα έχει μείνει τίποτε από τον ουκρανικό στρατό.
Και ίσως ανακαλύψουν Ουκρανία και Δύση ότι η κατάρρευση είναι το τέλος του παιχνιδιού», κατέληξε ο Ritter.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top