GuidePedia

0

«Συζητήθηκαν τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα η τουρκική παιδεία»

Μαρίνος Γκασιάμης
Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από τις πλημμύρες που έχουν πνίξει τη Θεσσαλία, η Τουρκία μέσω του πρέσβη της στην Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα τουρκικής μειονότητας και στη Ρόδο!

Σε ανάρτησή της στο twitter η τουρκική πρεσβεία αναφέρεται σε ενέργια του γνωστού από τις ανθελληνικές του ενέργειες πριν διοριστεί πρέσβης στην Ελλάδα Çağatay Erciyes, πλέον με την ιδιότητά του ως επιτετραμένου της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Πρέσβης Çağatay Erciyes επισκέφθηκε τον Σύλλογο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αδελφότητας Μουσουλμάνων της Ρόδου. Στην επίσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα των συγγενών μας, ιδιαίτερα η έλλειψη μαθημάτων τουρκικής γλώσσας»

Στην ανάρτηση αυτή είναι συνημμένη η ανάρτηση του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που γράφει: «Ο Πρέσβης Çağatay Erciyes επισκέφθηκε τον Σύλλογο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αδελφότητας Μουσουλμάνων της Ρόδου μαζί με τον Γενικό Πρόξενο Salim Kırcalıali. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα η τουρκική παιδεία».

Στην ιστοσελίδα του σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις του ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σχετικά με το θέμα της μειονότητας: «Η Ελληνική Πολιτεία, πέραν της πλήρους και έμπρακτης συμμόρφωσης με τις ειδικότερες προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάννης και του διεθνούς δικαίου εν γένει, σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των τριών συνιστωσών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και επιφυλάσσει στους Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας, πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία. Αφουγκραζόμενη τις επιθυμίες των Ελλήνων μουσουλμάνων, που κατοικούν στη Θράκη, και διαβουλευόμενη μαζί τους, σχεδιάζει και εφαρμόζει μία συνεπή και συνεκτική πολιτική για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αναγκών τους σε όλους τους τομείς.

Οι τουρκικές απόπειρες σφετερισμού της ταυτότητας της μειονότητας και ισοπέδωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε συνιστώσας αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και καταλήγουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Την καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση στις απόπειρες αυτές δίνει η ίδια η μειονότητα, με την ενεργή και γόνιμη συνεισφορά της στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας».

Μέσα από κινήσεις όπως αυτή είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστική προσέγγιση με την Ελλάδα αλλά στόχος της είναι να αρπάξει ότι μπορεί από μια διαδικασία διαλόγου σε πρώτη φάση κερδίζοντας χρόνο μέχρι να μπορέσει να ορθοποδήσει και πάλι οικονομικά και να μπορέσει να προσπαθήσει τουλάχιστον να πάρει και πάλι το πάνω χέρι σε θέματα οπλικών συστημάτων ώστε να προχωρήσει σε άλλο χρόνο στο απώτερο μέλλον και σε στρατιωτική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας ή της Κύπρου

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top