GuidePedia

0


«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε μια μεγάλη άσκηση αεροπορικής επίθεση μεγάλης εμβέλειας στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, την τελευταία από μια σειρά ασκήσεων με στόχο την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων , για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του». Η είδηση από τον ισραηλινό Τύπο και δεν πρόκειται για πληροφορίες πηγών αλλά για επίσημη ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε επισήμως ότι η κοινή διήμερη άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία περιελάμβανε πτήσεις μεγάλης εμβέλειας, εναέριο ανεφοδιασμό, πτήσεις σε χαμηλό ύψος και χρήση πραγματικών πυρών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη της IAF, καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ανεφοδιασμού, πέταξαν χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ στην Ελλάδα και πίσω, ανέφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο για να κάνουν «πρόβες πολέμου» εναντίον του Ιράν.

«Στο ελληνικό έδαφος, τα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν πτήσεις σε χαμηλό ύψος και έκαναν πραγματικά πυρά σε καθορισμένες περιοχές», ανέφερε το IDF.
Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι η άσκηση διεξήχθη υπό «ιδιαίτερα δύσκολες» καιρικές συνθήκες, αλλά παρά το γεγονός αυτό, όλοι οι εικονικοί στόχοι καταστράφηκαν.
Μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εντάχθηκαν στην άσκηση των πολεμικών αεροσκαφών της IAF .

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ η άσκηση είχε δύο κύριους στόχους.
«Ο πρώτος είναι η συνεργασία με την Ελλάδα, που περιλαμβάνει αμοιβαία εκπαίδευση… και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ετοιμότητας της IAF. Η ενασχόληση με πτήσεις μεγάλης εμβέλειας, με καιρικές προκλήσεις ,με πολύ περίπλοκες αποστολές», είπε.

Το Ισραήλ πιέζει τις ΗΠΑ να προετοιμάσουν στρατιωτικά σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι οι πράξεις του Ιράν αποδεικνύουν ότι «παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις του» προς την διεθνή κοινότητα, μετά την απόφαση της Τεχεράνης να αφαιρέσει τις διαπιστεύσεις πολλών επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας που είναι επιφορτισμένοι να εποπτεύουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι το Ιράν «επιδιώκει να εξοπλισθεί με πυρηνικά όπλα».

«Το Ισραήλ θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατευθεί από την απειλή αυτή», προειδοποιεί ο Νετανιάχου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top