GuidePedia

0


Πυρ και μανία ήταν ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ Δημήτριος Νατσιός σε ομιλία του στην Βουλή για τα σχολικά βιβλία, ειδικά σε αυτά του δημοτικού και Γυμνασίου στα οποία πλάθεται ο χαρακτήρας των παιδιών.

Ο ίδιος μιλώντας είχε μπροστά του πολλά βιβλία δημοτικού και Γυμνασίου, στα οποία διάβασε πολλά παραδείγματα, μη ορθής αναφοράς εορτών όπως η 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, με λιτές και πολλές άσχετες αναφορές, περί της ουσίας αυτών, ενώ στηλίτευσε εικόνες μοναστηριού χωρίς Σταυρό, και διαφημίσεις της γνωστής ταινίας ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών.

Σε ένα από αυτά τα παραδείγματα υπήρχε ισοϋψής εικόνα με τον Μέγα Αλέξανδρο, την Κοκκινοσκουφίτσα και τον καραγκιόζης σε σχολικό Βιβλίο που καλούσε τους μαθητές να γράψουν μία έκθεση, "ως να μιλάμε για ίδια πράγματα" τόνισε ο ίδιος.

Επίσης ο ίδιος στηλίτευσε σε βιβλίου του Γυμνασίου αναφερόμενη σχέση 25χρονου με 14χρονη, ως μη αποδεκτή λόγω ηλικίας, αλλά πολλά άλλα ευτράπελα σύμφωνα με τον κ.Νατσιό.



Η ουσία είναι τελικά τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο Σχολείο, αφού πληθαίνουν δυστυχώς οι μαθητές που δεν γνωρίζουν τι εορτάζουμε σε μεγάλες εθνικές επετείους, αφήνοντας ουσιαστικά στο σκοτάδι μια γενιά που θα επανδρώσουν σε καίριες θέσεις την ελληνική κοινωνία τα επόμενα 50 χρόνια.

Η παιδεία διαδραματίζει καίριο ρόλο σε μια οποιαδήποτε κοινωνία, πόσο μάλλον στην ελληνική, αφού προετοιμάζει την επόμενη γενιά ώστε να αναλάβει κομβικούς ρόλους σε κρατικό μηχανισμό και κοινωνία.



Για παράδειγμα, ανιστόρητοι διπλωματικοί υπάλληλοι στο ΥΠΕΞ, θα ήταν πραγματικά ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια την χώρα, σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική τα επόμενα χρόνια.

Επίσης πως θα ήταν αν είχαμε έλλειψη πατριωτισμού στα μελλοντικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και πως αυτοί όταν καλούνταν να ενεργήσουν, θα διοικούσαν το στράτευμα σε κάθε πιθανή στρατιωτική κρίση;



Το ίδιο αφορά και μελλοντικούς Γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές, ακόμη και εργάτες και Γεωργούς, αφού μια εγωκεντρική και φιλοχρήματη διαπαιδαγώγηση, θα είχε μετατρέψει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων σε κερδοσκόπους, και φιλοχρήματους πολίτες χωρίς ιδανικά και αξίες.

Νέες έρευνες αποκάλυψαν στον άγριο πόλεμο στην Ουκρανία, “ότι ο πατριωτισμός είναι ένα συγκλονιστικά απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης για ένα κράτος”.

Πρόκειται για μισή αλήθεια βέβαια, διότι ή άλλη μισή είναι ότι πίστη μας, η ορθοδοξία, σε συνδυασμό με τον πατριωτισμό είναι σίγουρα εχέγγυα για να επιβιώσει το ελληνικό Έθνος, από μια πιθανή πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία όποτε και αν αυτή λάβει χώρα στην περιοχή του Αιγαίου, το οποίο διεκδικούν δυναμικά οι Νεο-οθωμανοί ειδικά μετά το 2020, με την “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ο πατριωτισμός όμως μαζί με την Ορθοδοξία είναι δύο τομείς οι οποίοι βάλλονται συστηματικά στην Ελλάδα, ειδικά στην παιδεία μας, με αναφορές για παράδειγμα στην γενοκτονία και την σφαγή των Ελλήνων στην Σμύρνη, ως “ συνωστισμό”, κάτι που εκμεταλλεύθηκε πρόσφατα και ο λαοπλάνος Ερντογάν, για να ρίξει το βάρος αυτής της αποτρόπαιας πράξης στους Έλληνες της πόλης αυτής σε ομιλία του.

Η παιδεία μαθαίνει στα παιδιά μας τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, με τις οποίες το έθνος μας επιβίωσε από την αρχαιότητα, στο Βυζάντιο, στην Οθωμανική κατοχή, έως τους δύο μεγάλους παγκόσμιους πολέμους, μέχρι σήμερα.

Έλληνας ορθόδοξος πατριώτης χωρίς μίσος αλλά μόνο πάθος για την πατρίδα, είναι μια ιδιότητα με την οποία πρέπει να εμποτίσουμε κάθε νέο σήμερα, ώστε να υπάρχει ελπίδα για επιβίωση της πατρίδος μας, από τις επεκτατικές βλέψεις κυρίως των Νεο-οθωμανών Τούρκων, αλλά και των διεθνιστών που εποφθαλμιούν μια χώρα ουδέτερη και μικρή.

Οποιαδήποτε παρέμβαση για λόγους που αφορούν την παγκοσμιοποίηση, και την νέα τάξη πραγμάτων κινείται προς την αφομοίωση των μελλοντικών Ελλήνων σε μια κοινωνία, χωρίς ιδανικά, αξίες, Ορθοδοξία, με γνώμονα μόνο το χρήμα και την προσωπική προβολή με κάθε κόστος.

Αυτή η κοινωνία όμως, όπως βλέπουμε και στις ΗΠΑ που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν αυτό το μοντέλο , οδηγεί σε διάλυση, χάος, καταστροφή της οικογένειας ως πυρήνα της κοινωνίας, με τελικό αποτέλεσμα την αποσάθρωση του κράτους.

Η Ιστορία είναι αμείλικτη, αφού βρίθει από παραδείγματα μεγάλων αυτοκρατοριών που πρώτα διαλύθηκαν εκ των έσω και μετά από εξωτερικούς εχθρούς.

Δεν ήταν τυχαίο που η Ελλάδα, με τον πατριωτισμό και την πίστη του φτωχού τότε λαού της, άλλαξε το ρου την ιστορίας σε δύο παγκόσμιους πολέμους, αφού οι γενιές των Ελλήνων μεγάλωναν εκέινη την εποχή με τα τρομερά ιδανικά της φυλής μας, αφήνοντας μακριά τις σειρήνες της υποταγής και της απαξίωσης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top