GuidePedia

0



John Kirby (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ακόμη επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία - Η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως εάν η Ουκρανία λάβει πυραύλους ATACMS

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά… πραγματικά συγκλονιστικά…
Αφήνοντας στην άκρη την προπαγάνδα εν καιρώ πολέμου… μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανέφερε ότι 400.000 Ουκρανοί δεν θα πάρουν ποτέ ξανά τηλέφωνο…
Στους 400.000 νεκρούς εάν συμπεριλάβουμε και τους 71.500 που σκοτώθηκαν από τις 4 Ιουνίου 2023 από την αρχή της αντεπίθεσης… πλησιάζουμε τους 500.000 τους οποίους θα φθάσουν οι νεκροί άπαξ και σκοτώνονται 500 με 600 Ουκρανοί κάθε μέρα…
Οι αμερικανοί δεν βλέπουν ειρήνη…. και ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερη αιματοχυσία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα παραδώσουν στην Ουκρανία…
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για την πρόκληση αλλά το πιο εντυπωσιακό, η Ρωσία σήμερα παράγει περισσότερα όπλα, τανκς και πυραύλους από ότι πριν την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης…
Η Ρωσία ισχυροποιείται και η Δύση αποδυναμώνεται…

Μικρότερη η Ουκρανία

Η Ουκρανία θα χάσει εδάφη, θα είναι μικρότερη από ό,τι είναι σήμερα, και αυτό πριν ακόμα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το τέλος του πολέμου υπογράμμισε ο Brian Berletic, πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης.
«Βλέπουμε ότι κάποιες ουκρανικές επαρχίες έχουν γίνει και επίσημα μέρος της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι δεν θα τις παραδώσουν ποτέ στην Ουκρανία.
Όλοι όσοι πιστεύουν ότι θα το κάνουν, ζουν σε έναν κόσμο απόλυτης φαντασίας.
Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα, περισσότερες επαρχίες και περιοχές της Ουκρανίας να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» εκτίμησε ο πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης μιλώντας στον δημοσιογράφο Danny Haiphong στο κανάλι του στο YouTube.

Όλο και πιο αδύναμη

«Κάθε ημέρα η Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο αδύναμη.
Οι Ουκρανοί θα έχουν μια μικρότερη χώρα όταν επιτέλους καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» επισήμανε ο Berletic, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως «εργαλείο» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα πόσοι Ουκρανοί θα πεθάνουν στο πεδίο της μάχης ούτε πόσα εδάφη θα πρέπει τελικά το Κίεβο να παραδώσει στους Ρώσους.
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει καταφέρει τίποτα από αυτά που είχε σχεδιαστεί, καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει ελάχιστα να επιδείξει στο πεδίο των μαχών.
Αντιθέτως, από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισε η αντεπίθεση, μετρά πάνω από 71.500 νεκρούς στρατιώτες.

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με δεκάδες drones σε Κριμαία, Ρωσία

Επίθεση με δεκάδες drones εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 14/9 τα ξημερώματα οι Ουκρανοί κατά ρωσικών επαρχιών και της Κριμαίας, με τη Ρωσία ωστόσο να υποστηρίζει πως τα αναχαίτισε όλα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις ρωσικές επαρχίες του Belgorod και του Bryansk καθώς και στην Κριμαία.
Στην Κριμαία, όπως ανακοινώθηκε, αναχαιτίστηκαν συνολικά 11 drones από τη ρωσική αεράμυνα, επίθεση που έρχεται λίγες ώρες από την επίθεση με πυραύλους cruise κατά ναυπηγείου στη Σεβαστούπολη, όπου και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο ρωσικά πλοία (πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα υποβρύχιο και ένα αποβατικό πλοίο που επισκευάζονταν).
Πέρα όμως από την Κριμαία, επίθεση εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί με 6 drones στην περιφέρεια του Bryansk που συνορεύει με την Ουκρανία, με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως δεν αναφέρθηκαν ζημιές, θύματα ή τραυματισμοί.
Επίσης, επίθεση με ένα drone καταγράφηκε και πάνω από τη ρωσική επαρχία του Belgorod που και αυτή συνορεύει με την ουκρανική επαρχία του Kharkiv.
Το συγκεκριμένο drone αναχαιτίστηκε δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Στόχος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε και επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια 5 drones κατά του «Sergey Kotov», περιπολικού σκάφους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα θαλάσσια drones καταστράφηκαν.
«Στις 14 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο περιπολικό Sergey Kotov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με πέντε μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
Κατά την απόκρουση της επίθεσης, τα πέντε εχθρικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν από πυρά από τα τυπικά όπλα του πλοίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Gagin (σύμβουλος επικεφαλής Donetsk): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες

Από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περίπου μισό εκατομμύριο από τα στρατεύματά της, τέτοια δεδομένα παρέχονται από πληροφορίες και ανάλυση ανοιχτών πηγών, δήλωσε ο σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του Donetsk.
«Αν μιλάμε για τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υπήρξαν αρκετές τέτοιες, ας πούμε, αξιοσημείωτες διαρροές. Δηλαδή, μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις απώλειες από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις πηγές μας στην Ουκρανία, και υπάρχουν επίσης για παράδειγμα, μόλις πριν από μια εβδομάδα, ίσως λίγο περισσότερο, στην Ουκρανία ένας από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (MTS-Ουκρανία) δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο ότι περίπου 400 χιλιάδες παραλήπτες δεν θα πάρουν ποτέ ξανά το τηλέφωνο», τόνισε ο Gagin.
Εξήγησε ότι αυτό το βίντεο παρουσίαζε σιλουέτες ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που δεν θα τηλεφωνούσαν ποτέ ξανά ή δεν θα δεχόταν ξανά κλήση.
Επιπλέον, ο αριθμός των 400 χιλιάδων είναι δεδομένα μόνο από έναν από τους πολλούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Gagin, αυτό το βίντεο «σώπασε» αμέσως και αφαιρέθηκε από παντού, κατά συνέπεια, αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί".
«Υπήρξε μια άλλη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , όταν ρωτήθηκε ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, δεν απάντησε τίποτα, η σιωπή του ήταν… αποκάλυψη…
Επομένως, ο αριθμός περίπου μισού εκατομμυρίου Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, νομίζω ότι είναι κοντά στην αλήθεια»
Σημείωσε ότι αυτά τα δεδομένα δεν λαμβάνουν υπόψη τις υγειονομικές απώλειες - αυτούς που τραυματίστηκαν: ανάμεσά τους υπάρχουν τόσο εκείνοι που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία αφού τραυματιστούν, όσο και εκείνοι που θα μείνουν ανάπηροι και δεν θα μπορέσουν να πολεμήσουν.
Επιπλέον, οι αγνοούμενοι δεν λαμβάνονται υπόψη - με τέτοιο αριθμό νεκρών, αυτό είναι επίσης πολύ μεγάλος αριθμός.
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα όχι τόσο μια «κρίση στρατολογικών πόρων» όσο τον κίνδυνο «δημογραφικής κατάρρευσης», κατέληξε ο Gagin.

John Kirby (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ακόμη επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν ακόμη ευκαιρία να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τους δικούς τους όρους, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει…
«Προφανώς, αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη στιγμή», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος απαρίθμησε τις προϋποθέσεις για ειρήνη που θέτουν οι ΗΠΑ.
Μεταξύ αυτών, ο John Kirby επεσήμανε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τον σεβασμό στην κυριαρχία της Ουκρανίας και την επιτυχία της τελευταίας στην ανάκτηση χαμένων εδαφών.
Το περιοδικό Foreign Affairs δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Όπως ανέφερε το Foreign Affairs, εάν η ΕΕ αρνηθεί να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια, τότε η Ουκρανία θα παραμείνει «με μια πηγή στήριξης τις Ηνωμένες Πολιτείες».

American Thinker: Εάν ξεσπάσει πόλεμος ΗΠΑ με Ρωσία, οι αμερικανοί θα χάσουν τα πάντα

Το αμερικανικό περιοδικό American Thinker υποστήριξε ότι οι συνέπειες του πολέμου που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι Δημοκρατικοί με τη Ρωσία θα ήταν καταστροφικός.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, «γνωστό για την εκλογική του νοθεία το 2020», θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο με τη Ρωσία, να θεσπίσει στρατιωτικό νόμο και να ακυρώσει τις επόμενες εκλογές, διατηρώντας έτσι την εξουσία.
Τέτοιες ενέργειες, θα οδηγήσουν όχι μόνο στην ενίσχυση της ελίτ και του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος , αλλά και σε καταστροφή στρατιωτικών αποθηκών, ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson εξέφρασε μια άποψη παρόμοια με το American Thinker.
Σύμφωνα με τον Tucker Carlson, η κυβέρνηση Biden σκοπεύει να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία το 2024 προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία στη χώρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top