GuidePedia

0


Ο Zelensky παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος για την επιτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών δυνάμεων.

Το μέτωπο του ΝΑΤΟ… ράγισε….
Μετά την απόφαση της Πολωνίας να σταματήσει να δίνει όπλα στην Ουκρανία είναι προφανές ότι η υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία… καρκινοβατεί… η ήττα της Δύσης στο Ουκρανικό είναι ολοσχερής…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί δεν έχουν χρόνο… ο χειμώνας πλησιάζει και οι μάχες θα παγώσουν… ταυτόχρονα δεν θέλουν Leopards τα οποία κρίθηκαν αναποτελεσματικά…
Η ανάλυση μετά από 15 εβδομάδες αντεπίθεσης των Ουκρανών δείχνει ότι οι πιο επίλεκτες Ταξιαρχίες των Ουκρανών έχουν διαλυθεί, ποτέ στην ιστορία δεν υπέστησαν τόσο μεγάλη ήττα σε τόσο μικρό διάστημα τόσες πολλές ταξιαρχίες…
Πάντως τα ενεργά μέτωπα στην ζώνη πολέμου των 1.500 χιλιομέτρων έχουν στην κυριολεξία δραστικά μειωθεί...

Αποκαλύψεις-σοκ Hersh: Ο πόλεμος τελείωσε, η Ρωσία κέρδισε

Ο πόλεμος στην Ουκρανία τελείωσε και η Ρωσία είναι ο νικητής αναφέρει σε άρθρο του ο βραβευμένος με Pulitzer Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος υποστηρίζει πως οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να εξαπολύσουν καμία άλλη επίθεση καθώς το Κίεβο έχει αποθαρρυνθεί από τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το ουκρανικό στράτευμα.
«Ο πόλεμος τελείωσε.
Η Ρωσία κέρδισε.
Δεν υπάρχει άλλη επίθεση από την Ουκρανία, αλλά ο Λευκός Οίκος και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να υποστηρίξουν το ψέμα» αναφέρει ο Hersh, επικαλούμενος δηλώσεις αξιωματούχου από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο Hersh υποστηρίζει πως το Κίεβο είναι πλέον αποθαρρυμένο καθώς εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα.
«Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με βάση τις εκθέσεις πεδίου και τις τεχνικές πληροφορίες, που πιστεύουν ότι ο αποθαρρυμένος ουκρανικός στρατός έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια διάρρηξης των ναρκοθετημένων, τριών επιπέδων ρωσικών αμυντικών γραμμών» υποστηρίζει ο Hersh.

Τεράστιες απώλειες

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Hersh, ο ουκρανικός στρατός έχει αναστείλει την αντεπίθεση του καθώς εδώ και εβδομάδες μετρά τεράστιες απώλειες.
«Σύμφωνα με τον Αμερικάνο αξιωματούχο, μετά από αρκετές εβδομάδες βαριών απωλειών και μικρής προόδου, καθώς και φρικτές απώλειες αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, οι κύριες μονάδες του ουκρανικού στρατού, χωρίς να το ανακοινώσουν, ουσιαστικά έχουν διακόψει την αντεπίθεση τους» τονίζει ο Hersh.
Όπως μάλιστα αναφέρει, είναι τέτοια η κατάσταση στο στράτευμα που εάν ο ουκρανικός στρατός είχε διαταχθεί να συνεχίσει την αντεπίθεση του, θα είχε γίνει ανταρσία.
«Η αλήθεια είναι ότι αν ο ουκρανικός στρατός δεχόταν εντολή να συνεχίσει την επίθεση, ο στρατός θα προχωρούσε σε ανταρσία.
Οι στρατιώτες δεν θέλουν πια να πεθαίνουν.
Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στις ανοησίες που συντάσσονται από τον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του Biden» υποστηρίζει ο Hersh.

Επιμένει ο Zelensky

Ωστόσο, ο Hersh αναφέρει πως παρά τις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και παρά την πλήρη αποτυχία της αντεπίθεσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επιμένει στη συνέχιση της σύγκρουσης
«Ο πόλεμος συνεχίζεται επειδή ο Zelensky επιμένει σε αυτόν.
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για εκεχειρία στα κεντρικά του γραφεία ή σε αυτά του προέδρου Biden στον Λευκό Οίκο.
Δεν ενδιαφέρονται για διαπραγματεύσεις που θα τερματίσουν τη σφαγή» τονίζει ο Hersh, ο οποίος αναφέρει ότι όπως λέει η πηγή του, «όλες οι δηλώσεις του Κιέβου για μια επιτυχημένη αντεπίθεση είναι ψέματα».
«Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν κερδίσει μόνο διάσπαρτα κομμάτια γης και ο ρυθμός της προέλασής τους μετράται σε μέτρα την εβδομάδα» υποστηρίζει ο Hersh.

Στόχος οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας - Εκρήξεις στο Κίεβο

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο αλλά και σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 21/9 το πρωί κατόπιν ρωσικής πυραυλικής επιδρομής με τις ουκρανικές Αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 τραυματίες.
Η επίθεση αυτή ήταν η μαζικότερη των τελευταίων εβδομάδων και σύμφωνα με την Ουκρανία είχε ως στόχο τις ενεργειακές υποδομές, με συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιφέρειες της Ουκρανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν σε πέντε περιοχές στα δυτικά, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας, φέρνοντας μνήμες από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις του περασμένου χειμώνα.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ihor Klymenko υποστήριξε ότι υπήρξαν τραυματίες στις περιοχές του Κιέβου και του Cherkasy καθώς και στην πόλη του Kharkiv ενώ έκανε λόγο για σειρά εκρηξεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Blackout

Λόγω των συνεπειών από την πρώτη εδώ και έξι μήνες πυραυλική επίθεση του εχθρού, υπάρχουν ζημιές στις ενεργειακές υποδομές στα δυτικά και κεντρικά της χώρας ανακοίνωσε η Ukrenergo.
Σύμφωνα με την Ukrenergo υπήρξαν blackout για λίγες ώρες σε Rivne, Zhytomyr, Dnipropetrovsk, Kharkiv και Κίεβο.
Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε 36 από τους 43 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πολλών πόλεων και περιοχών της Ουκρανίας.
Όπως είπε ο Ουκρανός διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, Valeriy Zaluzhnyi, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε διάφορα κύματα.

Μαζική επίθεση των Ουκρανών με 19 drones στην Κριμαία και 8 Storm Shadow από Su-24M

Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος της Κριμαίας με drones, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 19 UAV πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία και πάνω από τις περιοχές Belgorod, Kursk και Oryol.
«Το βράδυ της 20ης προς 21η Σεπτεμβρίου, μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτυχε.
Συστήματα αεράμυνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας κατέστρεψε 19 ουκρανικά UAV, μεταξύ άλλων και στο Kursk, Belgorod και Oryol - 1»...

Επίθεση με 8 Storm Shadow από Su-24M

Περίπου το μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μια πυραυλική επίθεση στην Κριμαία.
Η χερσόνησος φέρεται να στοχοποιήθηκε με οκτώ πυραύλους Storm Shadow.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η επίθεση εξαπολύθηκε από 11 ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24M που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Starokostantinov στην περιοχή Khmelnitsky.
Πέντε αεροσκάφη μετέφεραν τους πυραύλους Storm Shadow.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από την περιοχή της Οδησσού.
Μαζί με τους πυραύλους Storm Shadow, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν τρεις πύραυλους δόλωμα AGM-160 MALD για να παραπλανήσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.
Η επιχείρηση ήταν υπό την παρακολούθηση ουκρανικών UAV κοντά στην Κριμαία.
Το σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1 του 31ου τμήματος Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας κατέρριψε 5 πυραύλους κρουζ πάνω από το ακρωτήριο Tarkhankut και το αεροδρόμιο Belbek.
Άλλοι τρεις έπεσαν στην περιοχή Verkhnesadovoye που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης.
Ο στόχος ήταν πιθανώς μια πρώην στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο χωριό.
Οι τοπικές πηγές ανέφεραν φωτιά στα χωράφια στην περιοχή.
Δεν επιβεβαιώθηκαν ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση από πυραύλους Storm Shadow στη χερσόνησο της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες.
Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε νέα επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, ωστόσο οι πύραυλοι καταρρίφθησαν.

Παραδοχή σοκ ΗΠΑ: Εργαστήριο στρατιωτικών δοκιμών η Ουκρανία – Εφαρμόζεται ΑΙ

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο δοκιμών για νέες τεχνολογίες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προχώρησε η βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mara Karlin κατά τη διάρκεια τοποθέτησης της σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Ronald Reagan.
Όπως είπε η Karlin, η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο για στρατιωτικούς ειδικούς.
«Υπάρχουν πράγματα που αναπόφευκτα μαθαίνεις κατά τη διάρκεια της μάχης.
Το είδαμε όταν τα στρατεύματά μας ήταν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Εμφανίστηκαν τόσες πολλές καινοτομίες…
Εφαρμόστηκαν στο πεδίο της μάχης και έγινε αντιληπτό τι αλλαγές είναι αναγκαίο να γίνουν.
Και αυτός ο κύκλος είναι πολύ σημαντικός.
Είναι προφανές πως η Ουκρανία είναι ένα εργαστήριο για τη μελέτη στρατιωτικών καινοτομιών» είπε η Karlin.
Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε και η αναφορά της πως ήδη στο πεδίο των μαχών στα διάφορα μέτωπα της Ουκρανίας δοκιμάζεται και η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Responsible Statecraft: Αντάρτικο Ρεπουμπλικάνων κατά του Zelensky και νέας οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία

Τα πράγματα στον κόσμο έχουν αλλάξει δραματικά για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αναφέρει η δημοσιογράφος Blaise Malley για το Responsible Statecraft.
«Ο Zelensky αντιμετωπίζει μια διαφορετική πολιτική πραγματικότητα από πέρυσι.
Η αντεπίθεση δεν έφερε τα αποτελέσματα που προέβλεπαν πολλοί αναλυτές και αξιωματούχοι, αυξάνοντας την πιθανότητα μιας παρατεταμένης σύγκρουσης» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ολοένα και εντεινόμενες αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων στη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση του Κιέβου από τις ΗΠΑ.
«Οι Συντηρητικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων απείλησαν ότι δεν θα συμφωνήσουν στην έγκριση του προϋπολογισμού και ότι θα «κλείσουν» την κυβέρνηση εάν δεν ικανοποιηθούν ορισμένα αιτήματα, όπως ότι δεν θα δίνεται πλέον «λευκή επιταγή» στην Ουκρανία» αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνεται, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο Κογκρέσο όσον αφορά την χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ενώ επισημαίνεται ότι το αίτημα του προέδρου Biden για πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο κρέμεται από μια κλωστή.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy είπε στον πρόεδρο Zelensky ότι δεν πρόκειται να εγγυηθεί για ένα νέο γύρο οικονομικής βοήθειας και ότι θα απαιτούσε να υπάρξει έλεγχος και λογοδοσία για την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία.

Στα 21,7 δις δολάρια η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Sergei Marchenko η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, ανέρχεται σε 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο, την Πέμπτη ο κρατικός προϋπολογισμός της Ουκρανίας έλαβε άλλη μια επιχορήγηση από τις ΗΠΑ ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ
Για το 2023, οι ουκρανικές αρχές έχουν σημειώσει δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και αύξηση του ορίου του εθνικού χρέους στα 172,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί στο 102,3% του ΑΕΠ.
Το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ουκρανίας για το 2024 προβλέπει έλλειμμα περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και δημόσιο χρέος άνω των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 104,6% του ΑΕΠ.

Η Πολωνία σπάει το μέτωπο του ΝΑΤΟ… στην Ουκρανία… η νίκη της Ρωσίας είναι συγκλονιστική παντού

«Η Πολωνία δεν θα οπλίζει πλέον την Ουκρανία για να επικεντρωθεί στη δική της άμυνα», ανακοίνωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki λίγες ώρες αφότου η Βαρσοβία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας σχετικά με ορισμένες αναφορές αξιωματούχων…
Η Πολωνία ήταν ο πιο ένθερμος και ειλικρινής υποστηρικτής του Κιέβου, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας.
Θα σηματοδοτήσει αυτό το τεράστιο και εξαιρετικά σημαντικό γεγονός την αρχή του τέλους;
Είναι αναπόφευκτες οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και η εκχώρηση εδαφών στο Donbas σε αυτό το σημείο;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top