GuidePedia

0


«Δεδομένου ότι οι κίνδυνοι απειλών από διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες σήμερα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων τύπων drones για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων, το ελληνικό σύστημα αεράμυνας γίνεται ένας αδύναμος κρίκος', τόνισε ο ίδιος

Έμμεση προειδοποίηση για πιθανό αεροπορικό επεισόδιο κατά της χώρας μας από drones ( Τουρκίας-Τρομοκρατών).

Ο Ρώσος ειδικός , αρχισυντάκτης του περιοδικού πατρίδα και σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Καρότσενκο, (RIA Novosti), με αφορμή την διακοπή ροής ανταλλακτικών για τα ρωσικής αντιαεροπορικά συστήματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ( TOR M1-S-300) μας προειδοποιεί ότι σε περίπτωση “εναέριας τρομοκρατικής επίθεσης”, θα βρεθούμε εκτεθειμένοι.

Τι εννοεί όμως ο ίδιος “εναέρια τρομοκρατική επίθεση” και σε ποια χώρα ή τρομοκρατικό οργανισμό πιθανόν αναφέρεται;

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS δεν διαθέτουν Πολεμική Αεροπορία φυσικά, αλλά διαθέτουν drones, όπως και πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επίσης η έτερη επιλογή είναι η Τουρκία και η Πολεμική της Αεροπορία, με την οποία έχουμε συνεχής παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Ο Ρώσος σύμβουλος, προσδιορίζει και προειδοποιεί την ελληνική ηγεσία για κενά στην ελληνική αεράμυνα σε περίπτωση μελλοντικής ελληνοτουρκικής διένεξης.

“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει, από μόνη της ή με τη συμμετοχή τρίτων ειδικών (ΗΠΑ-Ισραήλ), να κρατήσει επιχειρησιακά τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων που διαθέτει, όλα θα αποτύχουν σταδιακά και θα εκθέσουν την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, σε τρομοκράτες επιθέσεις από αέρος”, είπε ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης όπλων (TsAMTO) Ιγκόρ Καρότσενκο.

«Η απόφαση της Ελλάδας να καταγγείλει τη σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας είναι προφανώς πολιτικοποιημένη και θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην αμυντική ικανότητα της ελληνικής αεράμυνας.

Επομένως, αυτή είναι μια σκόπιμη απόφαση που ελήφθη για λόγους πολιτικής συγκυρίας, και η ζημιά στην εθνική ασφάλεια της Ελλάδας θα είναι μεγάλη. Από την άποψη της κοινής λογικής, τέτοιες ενέργειες είναι καταστροφικές και στρέφονται κατά των συμφερόντων της χώρας τους», είπε ο Κοροττσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει εναλλακτική από τη ρωσική τεχνική υποστήριξη, τα ανταλλακτικά και τους Ρώσους ειδικούς που υπηρέτησαν στο παρελθόν τα συστήματα αεράμυνας που διαθέτει η Ελλάδα. Κάθε συγκρότημα είναι ένα σύνθετο προϊόν, που αποτελείται από ραντάρ, συστήματα καθοδήγησης πυραύλων και ελέγχου κατάστασης αέρος, έτσι μόνο ο κατασκευαστής μπορεί να πραγματοποιήσει συντήρηση υψηλής ποιότητας, κατάλληλη προμήθεια ανταλλακτικών, επαλήθευση και ρύθμιση παραμέτρων.

"Ούτε οι ίδιες οι δυνάμεις των Ελλήνων ειδικών, ούτε η έκκληση σε οποιονδήποτε άλλο μπορούν να αντικαταστήσουν τη Ρωσία”, τόνισε ο διευθυντής της ΤσΑΜΤΟ.

Είπε επίσης ότι χωρίς τεχνική υποστήριξη και εξειδικευμένη υπηρεσία καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής, τα συστήματα αεράμυνας που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παροπλιστούν σταδιακά, θα μειωθούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης και θα υπάρξουν αστοχίες σε μάχιμες αποστολές.

«Δεδομένου ότι οι κίνδυνοι απειλών από διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες σήμερα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων τύπων drones για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων, το ελληνικό σύστημα αεράμυνας γίνεται ένας αδύναμος κρίκος, ο οποίος στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει ενέργειες από διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες», πρόσθεσε ο Καρότσενκο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ρώσος σύμβουλος-ειδικός κάτι θέλει να μας πει, (εξυπηρετώντας πρώτα τα ρωσικά βιομηχανικά συμφέροντα), για πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο από drone το επόμενο απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top