GuidePedia

0

Στην Δύση υπολογίζουν σε 150.000 τις Ουκρανικές απώλειες, επιθέσεις σε Κριμαία.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Η Ουκρανία θα χάσει και το Kupyansk και το Kharkiv, ο Zelensky είναι ανίκανος - Serhiy Krivonos (Oυκρανός στρατηγός): Για το αδιέξοδο της αντεπίθεσης ευθύνεται η ηγεσία της Ουκρανίας, έκαναν πολλά λάθη

Οι συνεχείς ήττες της Ουκρανίας οδηγούν σε αδιέξοδο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας που από την μια αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να σπάσουν οι γραμμές άμυνας της Ρωσίας και από την άλλη αντιλαμβάνεται ότι η συνεχής στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από την Δύση δεν είναι δεδομένη.
Στην Δύση εκτιμούν ότι οι Ουκρανικές απώλειες ξεπερνούν τις 150.000 αλλά οι ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για 375.000 νεκρούς και τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες και περίπου 80.000 ρώσους εκ των οποίων 28.000 ήταν φυλακισμένοι που εντάχθηκαν στους Wagner.
O Ουκρανικός στρατός απέτυχε στην αντεπίθεση και πλέον δίνει μάχες θέσης ενώ πλέον ο κίνδυνος για τους Ουκρανούς να χάσουν την στρατηγική πόλη Kupyansk έχει αυξηθεί δραματικά, όπως έχασαν και το Bakhmut…
Επίσης είναι ορατός ο κίνδυνος η Ουκρανία να χάσει ξανά το Kharkiv μια μεγάλη στρατηγική πόλη στην Βόρεια Ουκρανία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα γνωρίσουν μια οδυνηρή ήττα… μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί…
Εν τω μεταξύ με απόλυτη επιτυχία η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε τις επιθέσεις των Ουκρανών με πυραύλους και drones στη Γέφυρα της Κριμαίας.

New York Times: Οι απώλειες των Ουκρανών υπολογίζονται σε 150.000, οι Ουκρανοί προσπαθούν να αποφύγουν την στράτευση

Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 150.000 στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, γράφουν οι New York Times
«Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων και αναλυτών, περισσότεροι από 150.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», αναφέρει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυξάνεται ο αριθμός των Ουκρανών που προσπαθούν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk , ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 43.000 στρατιώτες και πάνω από 4.900 όπλα από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Η Ουκρανία θα χάσει και το Kupyansk και το Kharkiv, ο Zelensky είναι ανίκανος

Το Kupyansk η στρατηγική πόλη στην Βόρεια Ουκρανία κοντά στο Kharkiv θα έχει την μοίρα του Bakhmut λόγω της ανικανότητας του Vladimir Zelensky, δήλωσε ο Ουκρανός Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Η στιγμή της απώλειας του Kupyansk πλησιάζει και μετά θα πάνε στο Kharkiv
Το Kupyansk θα μετατραπεί σε Artemovsk ή Bakhmut με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τη μία ήττα μετά την άλλη, γεγονός που επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να προχωρήσουν στην επίθεση προς την κατεύθυνση του Kharkiv.
«Η κατάσταση δείχνει ότι ο Zelensky δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τη Ουκρανία», συνόψισε ο Soskin.
Ο ρωσικός στρατός είχε βελτιώσει την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-αστικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, απείχαν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Kupyansk.

Serhiy Krivonos (Oυκρανός στρατηγός): Για το αδιέξοδο της αντεπίθεσης ευθύνεται η ηγεσία της Ουκρανίας, έκαναν πολλά λάθη

Τα ρωσικά στρατεύματα σε υψηλό επίπεδο έχουν πραγματοποιήσει προετοιμασίες για την ουκρανική αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Zaporozhye, δήλωσε ο απόστρατος Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Serhiy Krivonos.
«Η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας έκανε πολλές δημόσιες σχέσεις.
Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός μας μέρα και νύχτα, σαν τυφλοπόντικας, έσκαψε χαρακώματα, γέμιζε τα πάντα με μπετόν, προετοίμασε ναρκοπέδια, εγκατέστησαν νάρκες αντιαρματικών και κατά προσωπικού και εξόπλισαν επίσης το σύστημα ζημιών από βλήματα και μας περίμενε».
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η σημερινή θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στην κατεύθυνση της Zaporozhye συνδέεται με τα λάθη του Κιέβου.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, η προέλαση ακόμη και κατά τρία μέτρα είναι ήδη επιτυχία για τα ουκρανικά στρατεύματα, εξήγησε ο Serhiy Krivonos.
«Τα ρωσικά στρατεύματα αξιολογούν τις δυνατότητες του στρατού της Ουκρανίας, αναζητούν αδύναμα σημεία στην άμυνά μας και σε ορισμένες στιγμές καταφέρνουν να βρουν αυτά τα κενά, όπου στη συνέχεια χτίζουν τις δυνάμεις τους και καταλαμβάνουν εδάφη», υπονοώντας την περιοχή Kupyansk.

To Kupyansk θα φέρει το τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης

«Μπορεί κανείς έτσι να συμπεράνει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κοντά στο να καταλάβουν το Kupyansk, για δεύτερη φορά.
Το Kharkiv, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, θα βρεθεί σύντομα κοντά στο πολύ αποτελεσματικό ρωσικό πυροβολικό» εξηγεί η Lyuba Lulko, γεωπολιτική αναλύτρια.
«Από την άλλη η ουκρανική ηγεσία είναι απίθανο να δώσει εντολή στα στρατεύματά της να υποχωρήσουν.
Το Κίεβο θα προσκολληθεί στο Kupyansk για πολιτικούς λόγους αρχικά, όπως είχε πράξει στο Bakhmut.
Η Ουκρανία πολεμούσε στο Bakhmut σε μεγάλο βαθμό για πολιτικούς λόγους και αυτοί οι λόγοι προκάλεσαν τις τρομακτικές απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί μόνο την ανάγκη του εχθρού να συνεχίσει την άσκοπη άμυνα του Kupyansk.
Η επίθεση της Ρωσίας στο Kupyansk επηρεάζει τα ουκρανικά στρατεύματα στη Zaporizhia και στο Bakhmut καθώς το Κίεβο θα πρέπει να αναδιατάξει εφεδρείες στην πολιορκούμενη πόλη .
Έτσι η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να συντριβεί εντελώς», επισημαίνει η Lulko.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top