GuidePedia

0

 Όσοι έχουν προβλέψει «ήρεμα νερά» να το σκεφθούν ξανά… 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η νέα κρίση, που δημιούργησε το παράνομο κατοχικό καθεστώς, με έγκριση βεβαίως της Τουρκίας -και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο του Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης- θα δοκιμάσει και τις σχέσεις της κατοχικής δύναμης με την Ελλάδα, για τους λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας μας.

Στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων θρασύτατων προκλήσεων και παράνομων ενεργειών από τις δυνάμεις του Αττίλα, δεν μπορεί να απουσιάζει η Αθήνα και να αφήνει μόνη της τη Λευκωσία να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Γι’ αυτό διαβάσαμε με ικανοποίηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δραστηριοποιήθηκε μόλις έγινε γνωστό ότι οι καταχτητές θα προχωρήσουν σε δήθεν «βελτιώσεις» στον δρόμο μεταξύ δύο χωριών, του Άρσους και της Πύλας, ο οποίος διέρχεται από τη νεκρή ζώνη.
Για πολλούς λόγους, η πρόκληση είναι τεράστια και οι Τούρκοι προσβάλουν με θράσος, χωρίς ντροπή και ξανά την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και το επιχειρούν ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να προκαλεί και να απειλεί στο Αιγαίο.
Άρα μετέφερε τις απειλές και τους εκβιασμούς, από τα ελληνικά νησιά στη νεκρή ζώνη της Κύπρου. Τι σημαίνει αυτό; ότι απειλώντας την Κύπρο, στοχεύει και τη Μητέρα Πατρίδα.

Ο τερματισμός της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην πράξη, και συγκεκριμένα στα ελληνικά νησιά, είναι προβληματική διότι ΔΕΝ έχουν καταργηθεί οι τουρκικοί σχεδιασμοί, που προβλέπουν αλλαγή των ελληνικών συνόρων.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν φροντίσει να κρύψουν τα σχέδια αυτά κάτω από την άμμο, όπως τους στρουθοκαμήλους, διότι αυτό που προέχει είναι να δείξουν στο αμερικανικό Κογκρέσο, ότι σταμάτησαν τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις.

Είναι και βλάκες, αλλά αφού οι Δυτικοί τους συγχωρούν τα πάντα, γιατί να μην παίζουν τα σαχλά παιγνίδια τους. Οι χρυσοπληρωμένοι λομπίστες της Τουρκίας, χρησιμοποιούν αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου και την ελληνική βοήθεια στους σεισμοπαθείς, που συγκίνησε την πλειοψηφία του τουρκικού λαού, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει εξαφανιστεί από τον ουρανό του Αιγαίου.

Επίσης, έχουν ωραιοποιήσει τον διάλογο που ξεκίνησε στο επίπεδο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, και θα συνεχιστεί από τους υπουργούς Εξωτερικών. Το γεγονός είναι ότι αυτός ο διάλογος είναι στα σπάργανα και αν ο Ερντογάν καταφέρει και πάρει τα μαχητικά F-16, και οι συνομιλίες καταρρεύσουν, που είναι το πιο πιθανό, η Ελλάδα θα έχει εξαπατηθεί.

Το άλλο που θα συμβεί, και προ το παρόν οι Αμερικανοί νομοθέτες αντιστέκονται, είναι αυτό:
Στη βάση των παραπάνω, και εννοώ τον δήθεν ελληνοτουρκικό διάλογο και τον δήθεν τερματισμό των προκλήσεων στο Αιγαίο, οι βουλευτές και γερουσιαστές θα βρεθούν ενώπιον ενός μεγάλου διλήμματος: να επιμένουν στο ΟΧΙ προς την Τουρκία, ή να στηρίξουν τις προσπάθειες της Αθήνας με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να άρουν τις αντιρρήσεις τους για τα F-16.

Βεβαίως, μερικοί νομοθέτες, που γνωρίζουν το Κυπριακό περισσότερο από τον καθένα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν συνδέουν μόνο με την Ελλάδα τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Και ίσως αυτό σώσει την …παρτίδα.

Μπορεί, λοιπόν, οι λομπίστες της Τουρκίας και οι Ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας να …συμφωνούν ότι άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρος, αλλά ξεχνούν ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες συνεννοούνται με τους ψηφοφόρους τους πριν αλλάξουν, ας πούμε, τις θέσεις τους.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουν οι «δικοί» μας, που διαχωρίζουν το Κυπριακό από το Αιγαίο. Η Τουρκία προκαλεί το ίδιο και στο νησί και στο Αρχιπέλαγος. Απλά σε ότι αφορά την Ελλάδα έκανε μία παύση. Αυτό είναι. Μία παύση και τίποτα άλλο.

Την Πέμπτη, οι κατοχικές δυνάμεις έστειλαν πάλι μήνυμα στην Αθήνα. Την Ελλάδα τεστάρουν με τις παράνομες ενέργειες τους στη νεκρή ζώνη της Κύπρου. Εάν υλοποιηθεί η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, η ήττα θα αφορά και την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να συνομιλεί με τους ισλαμιστές της Άγκυρας ενώ στο νησί θα επεκτείνουν την κατοχή και στη νεκρή ζώνη, που υποτίθεται προστατεύει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

Άφησα για το τέλος την έξοδο του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο. Από την προπερασμένη Παρασκευή ξεκίνησε την πορεία των προκλήσεων και θα δούμε πως θα εξελιχθούν αυτές μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όσοι έχουν προβλέψει «ήρεμα νερά» να το σκεφθούν ξανά. Διότι ο Ερντογάν μπορεί να αποφεύγει να “ενοχλεί” στο Αιγαίο, όσο δεν παίρνει τα F-16, αλλά στην Κύπρο, οι απειλές θα πολλαπλασιαστούν. Και στο νησί θα κριθεί η ενότητα του Ελληνισμού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top