GuidePedia

0

Larry Johnson (CIA): Το πολιτικό τέλος του Zelensky πλησιάζει - Nikolay Patrushev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Η νίκη της Ρωσίας επί της Δύσης γεννά ένα νέο φαινόμενο.

Στο πεδίο της μάχης ο Ουκρανικός στρατός έχει παταγωδώς αποτύχει…ωστόσο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι Ουκρανοί καθημερινά χτυπούν με drones διάφορες περιοχές και εσχάτως την Μόσχα που έχει προφανώς μεγάλη συμβολική σημασία.
Οι δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψαν τα drones ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές αφού τα drones φέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Εν τω μεταξύ πρώην στελέχη της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι είναι ορατός ο πρόωρος θάνατος Zelensky, δεν εννοούν θάνατο με την κυριολεξία της φράσης αλλά το πολιτικό τέλος του Zelensky.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαμαρτύρεται ότι η Ουκρανία δεν έχει όλα τα όπλα για να αντιμετωπίσει την Ρωσία…
Επίσης πυκνώνουν οι αναφορές από δυτικούς αξιωματούχους ότι η Οδησσός θα καταληφθεί από την Ρωσία…
Οι Ουκρανοί ανησυχούν βλέπουν την Ουκρανία να μετατρέπεται σε ερείπια, η βιομηχανία έχει καταστραφεί, η ενέργεια υπολειτουργεί... το ουκρανικός κράτος παραπαίει...
Κατά τους Ουκρανούς ο ρωσικός στρατός έχει στρώσει 2 εκατ νάρκες στο ουκρανικό έδαφος.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones στην Μόσχα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) με στόχο την πρωτεύουσα της Ρωσίας καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή της Μόσχας, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
«Οι Δυνάμεις Αεράμυνας κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ουκρανών πάνω από την περιοχή της Μόσχας
Ωστόσο το drone κατά την πτώση του χτύπησε έναν πύργο 50 ορόφων στη συνοικία IQ στην πόλη της Μόσχας, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός drone σε πύργο στην περιοχή IQ στην πόλη της Μόσχας».
Τα συντρίμμια του drone έχουν ήδη βρεθεί, οι ειδικοί το έχουν περισυλλέξει για τεχνική εξέταση.

Ρωσία: Αποτρέψαμε επίθεση ουκρανικών drones στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας – Στόχος πλοία περιπολίας αλλά και πολιτικά πλοία

Μια ακόμα επίθεση ουκρανικών drones κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να επιτεθούν με τρία θαλάσσια drones στα πλοία «Sergei Kotov» και «Vasily Bykov» περιπολικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα τρία θαλάσσια drones του εχθρού καταστράφηκαν από τα πυρά των ρωσικών πλοίων» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέροντας πως τα περιπολικά σκάφη δέχθηκαν επίθεση σε απόσταση 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, της βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Κατόπιν της αποτροπής της νέας αυτής επίθεσης από θαλάσσια drones – προσφιλής πρακτική των Ουκρανών το τελευταίο διάστημα – τα πλοία περιπολίας συνέχισαν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.
Σημειώνεται πως αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου, κατά του Sergei Kotov, η οποία και αυτή είχε αποκρουστεί με επιτυχία.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ρωσικά πολιτικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, πολεμικά πλοία που συνόδευαν τα πολιτικά πλοία έγκαιρα τα εντόπισαν και τα κατέστρεψαν.

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις με drone

Ο σύμβουλος του γραφείου του Zeensky, Μ. Podolyak, μετά από μια νέα επίθεση με UAV στη Μόσχα, απείλησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι θα υπήρχαν περισσότερα «μη αναγνωρισμένα drones», παραδεχόμενος μάλιστα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.
«Περισσότερα μη αναγνωρισμένα drones… περισσότερος πόλεμος», έγραψε ο Podolyak.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις με drones στην Μόσχα αλλά σχεδόν καθολικά καταλήγουν σε αποτυχία.

Grigory Karasin (Άνω Βουλή Ρωσίας): Πιο κοντά το τέλος Zelensky

Οι επιθέσεις των Ουκρανών με drones στη Μόσχα και στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας δείχνουν πως έρχεται πιο κοντά το τέλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του καθεστώτος του αναφέρει ο Grigory Karasin, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Άνω Βουλής της Ρωσίας.
Ο Karasin, ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, υποστήριξε πως συμμερίζεται τις εκτιμήσεις Δυτικών ότι πλησιάζει το τέλος του Zelensky.
«Όλες αυτές οι νυχτερινές επιθέσεις με drones σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και οι απελπισμένες εκτοξεύσεις drones στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή της φέρνουν μόνο πιο κοντά το αναπόφευκτο τέλος του Zelensky.
Συμφωνούμε με τα σχετικά συμπεράσματα ορισμένων δυτικών ειδικών» επισημαίνει ο Ρώσος γερουσιαστής.
Όπως αναφέρει, η προσφυγή στην τρομοκρατία είναι σαφές σημάδι «της αδυναμίας της στρατιωτικής συνιστώσας του καθεστώτος του Κιέβου και της απελπισίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης».

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Έχασαν σε 30 ημέρες 20.824 στρατιώτες

Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 20.800 στρατιώτες και περισσότερα από 2.200 είδη στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων 10 τανκς Leopard σε διάστημα ενός μήνα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
«Τον τελευταίο μήνα, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε πάνω από 20.800 στρατιώτες, για την ακρίβεια, 20.824 στρατιώτες και 2.227 είδη οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 10 αρμάτων μάχης Leopard, 11 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 40 συστήματα αμερικανικής κατασκευής M7750 και πυροβολικό. Επίσης αυτοκινούμενα πυροβόλα πυροβολικού από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top