GuidePedia

0

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες στο δάσος της Δαδιάς, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος εντοπίστηκαν τουλάχιστον 18 απανθρακωμένες σοροί, από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε τη Δευτέρα, εντός του πυκνού δασικού όγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί βρέθηκαν νότια του Άβαντα και σε δύο ομάδες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «δεδομένου ότι δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση ανθρώπων στην περιοχή, ερευνάται αν πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα».

Σε αυτό συνηγορεί ότι δεν υπάρχει καταγραφεί εξαφάνιση ανθρώπων στην περιοχή, συνέχισε ο κ. Αρτοποιός, ο οποίος και συμπλήρωσε πως από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών και οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται.

Στο μεταξύ νέα αναζωπύρωση αυτήν την ώρα κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο χθες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Πυροσβεστικά οχήματα έχουν καταφθάσει, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο, συνδράμοντας στη μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
Λιμενικό: Απεγκλωβισμός ατόμων λόγω πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ. Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν το νοσοκομείο, δύο γηροκομεία και 8 οικισμοί

Για τέταρτη ημέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί (Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα Δίκελλα Μάκρη και Νέα Χιλή), το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε φέρι μποτ στο λιμάνι και δύο γηροκομεία με 130 ηλικιωμένους.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 13:30 εστάλη μήνυμα του 112 για νέα εκκένωση, σύμφωνα με το οποίο οι ευρισκόμενοι στις περιοχές Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα καλούνται να εκκενώσουν προς Κομοτηνή.


Το μεγαλύτερο μέτωπο που απασχολεί και τις περισσότερες δυνάμεις παραμένει αυτό της Αλεξανδρούπολης όπου στην επιχείρηση κατάσβεσης της συμμετέχουν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ.

Τέσσερα σπίτια που βρίσκονταν στις παρυφές του χωριού Αβάντας κάηκαν ολοσχερώς. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της κοινότητας σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τέσσερα σπίτια έχουν καταστραφεί με τους καπνούς να βγαίνουν ακόμα από τα ερείπιά τους.

Εκτός από τα σπίτια έχουν καταστραφεί και αποθηκευτικοί χώροι ενώ όπως είπε οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν φτιαχτεί περιόρισαν τις εκτεταμένες ζημιές. Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε άλλα χωριά. Κατά μήκος της Εγνατίας Οδού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η Εγνατία Οδός είναι κλειστή από τα όρια της Κομοτηνής μέχρι και τη μέχρι και τον κόμβο του Δημοκρίτου, στην Αλεξανδρούπολη

Η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε τη διάρκεια της νύχτας το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, του οποίου η εκκένωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 06:00.

Η φωτιά μπήκε μέσα στην αυλή του νοσοκομείου και «έγλειψε» τους χώρους του. Η φωτιά γύρω από το νοσοκομείο ελέγχθηκε, ωστόσο την περιοχή εξακολουθούν να καλύπτουν πυκνοί καπνοί και «βρέχει» στάχτη.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις στη βόρεια πλευρά του κτιρίου. Ενδεχομένως να ήταν φιάλες οξυγόνου. Υπεράνθρωπη ήταν η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μετέφεραν όλη τη νύχτα τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top