GuidePedia

0


Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη να αποτύχει - Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν την 82η και την 46η Ταξιαρχία των Ουκρανών – Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί γιατί δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει

Κόλαση… χάος…καταστροφή και οι τρεις λέξεις παρουσιάζουν στην πραγματικότητα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ουκρανικός στρατός ο οποίος συνθλίβεται...
Οι Ουκρανοί μπορεί να εκτοξεύουν S-200 στην Κριμαία αλλά οι ρώσοι τους καταρρίπτουν με ευκολία, όπως συνέβη στις 18 Αυγούστου 2023...
Οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη τις πιο μάχιμες Ταξιαρχίες τους την 82η και την 46η ταξιαρχία και το 10ο Σώμα Στρατού… και το αποτέλεσμα ήταν δραματικές απώλειες…στην περιοχή της Zaporizhia…
Οι ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο στρατός της Ουκρανίας είναι ετοιμόρροπος να καταρρεύσει και τονίζουν ότι οι μάχιμες δυνάμεις έχουν εξαντληθεί…
Οι Πολωνοί δηλώνουν έτοιμη να μπουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων αλλά το πολωνικό σχέδιο είναι άλλο… θέλουν να καταλάβουν την δυτική Ουκρανία που το θεωρούν ιστορικό έδαφος…
Εν τω μεταξύ η CIA υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην αντεπίθεση… ενώ ο Blinken ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών δηλώνει ότι σε ένα μήνα θα ξέρουμε τα τελικά αποτελέσματα της αντεπίθεσης…
O Andreas Marlow (Στρατηγός Γερμανικού Στρατού), τονίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει μεγάλο αριθμό ικανών διοικητών
Το 19fortyfive ένα έγκυρο site στρατιωβτικής ανάλυσης στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η καταστροφή για τους Ουκρανούς ήταν η άμυνα στο Bakhmut καθώς αποδυνάμωσε την… αντεπίθεση
Η Verkhovna Rada το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας σχεδιάζει να απαγορεύσει εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της σύγκρουσης

Εν τω μεταξύ η δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ότι οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμούν ή να βοηθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να μην διασκεδάζουν σε μπαρ και κλαμπ… δείχνει το αδιέξοδο της Ουκρανίας…
Κατά τους New York Times έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία 500.000 στρατιώτες και από τις δυο πλευρές των αντιμαχομένων…

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί γιατί δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει

Η αντεπίθεση οδήγησε σε σοβαρή αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω των μεγάλων απωλειών δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Η Ουκρανία έχει μεταφέρει τις καλύτερες εφεδρείες της στην κατεύθυνση του Zaporozhye, όταν ηττηθεί, δεν θα έχει τίποτα άλλο», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν οξεία έλλειψη πυρομαχικών και πολλά από τα δυτικά άρματα μάχης που παραδόθηκαν καταστράφηκαν στην πρώτη γραμμή.
Όμως οι καταστροφικές απώλειες μεταξύ των στρατιωτών είναι το σοβαρότερο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες και οι άνδρες δεν θέλουν πλέον να πάνε στο μέτωπο».
Τώρα ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με τον Scott Ritter, αποτελείται κυρίως από αυτούς που στάλθηκαν βίαια στην πρώτη γραμμή χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, ακόμη και αυτός ο αριθμός δεν είναι πλέον αρκετός για να παρέχει άμυνα σε όλη την πρώτη γραμμή.
Για τους Ουκρανούς το τέλος πλησιάζει κατέληξε ο Scott Ritter

Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν την 82η και την 46η Ταξιαρχία των Ουκρανών – Οι ελίτ αποδεκατίζονται

Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν τις ελίτ μονάδες του 10ου Σώματος στρατού της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye
Επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker (APC) αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιούνται από την 46η και την 82η ουκρανική ταξιαρχία εμπλέκονται ενεργά για πρώτη φορά
Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τις πιο άριστα εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού εξοπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή άμυνας κοντά στο χωριό Rabotyne στην περιοχή Zaporozhye, τόνισε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together With Russia.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ρωσικές μονάδες απέτρεψαν δύο εχθρικές επιθέσεις στην περιοχή του Rabotyne με τις ουκρανικές απώλειες που ανέρχονται σε 195 στρατιώτες.
«Ο αντίπαλος προσπάθησε να αποκτήσει έδαφος στα βόρεια προάστια του Rabotyne, η εξαιρετικά έντονη μάχη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο εχθρός βομβαρδίστηκε με πυρά πυροβολικού και όλμων.
Εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επιζώντες απωθήθηκαν από το Rabotyne.
Οι επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού από το 10ο Σώμα Στρατού μάχονται, οι πολυδιαφημισμένες μονάδες απλώς εξοντώνονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.
Στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος του περιοδικού Forbes, ανέφερε ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε την τελευταία μεγάλη εφεδρική μονάδα της, την 82η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, στη μάχη κοντά στο Rabotyne.

Ο Putin στη διοίκηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στο διοικητήριο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην πόλη Rostov-on-Don, ανέφερε το Tass.
«Ο αρχηγός του κράτους άκουσε τις αναφορές από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov και αρκετούς στρατιωτικούς διοικητές», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Putin έχει επανειλημμένα επισκεφθεί το διοικητήριο της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Rostov-on-Don.
Συγκεκριμένα, είχε συνάντηση και άκουσε τις αναφορές του στρατού στα μέσα Μαρτίου, την ίδια στιγμή που επισκέφθηκε τη Μαριούπολη.

Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη να αποτύχει

Η Washington Post ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει να φτάσει στη Μελιτόπολη στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και δεν θα επιτύχει τον κύριο στόχο της να κόψει τη ρωσική χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία.
Οι αποτελεσματικές ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις και τα πυκνά ναρκοπέδια έχουν περιορίσει την ουκρανική προέλαση και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αναφέρει η Washington Post.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φέρονται να δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη αλλά όχι μακρύτερα.
Μια ουκρανική προέλαση σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη θα έφερνε τις κρίσιμες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στις οποίες βασίζεται η Ρωσία για να τροφοδοτεί τις δυνάμεις της εντός εμβέλειας των ουκρανικών συστημάτων πυροβολικού, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί για αυτόν τον σκοπό.
Το ISW, στην πραγματικότητα, εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει πολλές επιλογές για τη διακοπή των κρίσιμων ρωσικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εκτίμησε ότι οι προοπτικές για την αντεπίθεση της Ουκρανίας να επιτύχει σημαντικά «στρατηγικά κέρδη» θα παραμείνουν ασαφείς για τουλάχιστον ένα μήνα ή περισσότερο…

Myśl Polska: Η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας… είναι ντροπιαστικό

Οι πολωνικές αρχές θα μπορέσουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας ανέφερε η Πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων θα ήταν έτοιμοι να στείλουν Πολωνούς στρατιώτες στο ουκρανικό μέτωπο στο όνομα της «υπεράσπισης της Πατρίδας» από τη φανταστική ρωσική απειλή.
Ο αριθμός των νεκρών δεν θα σήμαινε τίποτα για αυτούς, όπως και η προσβολή της μνήμης για τους προκατόχους τους».
Η χρήση μιας πατριωτικής αφήγησης από τις αρχές δεν έχει καμία σχέση με τα εθνικά συμφέροντα της Πολωνίας, κατέληξε Myśl Polska.
Ο δημοσιογράφος Eugeniusz Zinkevich αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι μεγάλες αγορές επιθετικών όπλων από την Πολωνία υποδηλώνουν προετοιμασία για πόλεμο με φόντο την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας.

Focus: Οι δηλώσεις του Jensen του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών ήταν σκόπιμες

Η δήλωση του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ Jensen για εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία υποκρύπτουν την επιθυμία της Δύσης να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ανέφερε το Focus «εσκεμμένα ή απερίσκεπτα, κανείς δεν θα το μάθει.
Σε κάθε περίπτωση, οι Ουκρανοί ήταν εξαγριωμένοι και λίγο μετά ο Jensen προέβη σε διπλωματική αναδίπλωση.
Σύμφωνα με το Focus, αυτή η ιδέα δεν ήταν τυχαία και έγινε αντικείμενο συζήτησης.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Stian Jensen, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα εκχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία.
Ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Jenssen «περίεργες».
Όπως είπε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, η Ουκρανία δεν θα ανταλλάξει εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top