GuidePedia

0


Οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στην υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ,προκαλούν το ερώτημα ποιος τελικά είναι ο πραγματικός ΥΠΕΞ .

Σε ρεπορτάζ από το antitheto.gr αναφέρεται:

Μπορεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης να έφυγε από το μέγαρο Μαξίμου και να έχει ορκιστεί ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά αν κρίνει κανείς από τις αρμοδιότητεςπου εδόθησαν, με ΦΕΚ πλέον, στην υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μάλλον φαίνεται ότι αυτή είναι υπουργός Εξωτερικών και ο Γ.Γεραπετρίτης απλώς … υπουργεύει.

Το γραφείο του πρώην υπουργού Επικρατείας, και θεωρούμενου ως το «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται μεν στο νεοκλασικό της οδού Ζαλοκώστα, αλλά ο ίδιος είναι σίγουρος ότι στην καρέκλα του δεν κάθεται άλλος; Η μέχρι πρότινος πρέσβης στις ΗΠΑ, δηλαδή, η Α. Παπαδοπούλου; Ηδη, τα όργανα έχουν αρχίσει, ενώ φημολογείται έντονα ότι, με τις αλλαγές που προωθούνται στη στελέχωση των πρεσβειών μας, η ίδια θα ενισχύσει τον ρόλο της.

Όπως φαίνεται από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Α. Παπαδοπούλου ουσιαστικά παίρνει στα χέρια της ολόκληρο το υπουργείο Εξωτερικών. Σχεδόν όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες τις συγκεντρώνει στα χέρια της, όπως επίσης και σχεδόν όλες τις Διευθύνσεις του. Κάτι πρωτοφανές στα δεδομένα αυτού του νευραλγικής σημασίας υπουργείου. «Επιτελικό κράτος», αλλά για έναν, λοιπόν, στο ΥΠΕΞ. Μένει να φανεί ποιος θα τοποθετηθεί γενικός γραμματέας και εάν θα ταιριάξουν τα χνώτα της ιδίας με τον γ.γ. (φημολογείται ότι και αυτός θα προέρχεται από το Μαξίμου).

Ιδού, όμως, οι υπέρ-αρμοδιότητες που δόθηκαν στην Α. Παπαδοπούλου:






πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top