GuidePedia

0

Καλά κάνει ο Μητσοτάκης και τα δίνει όλα στους Τούρκους προαναγγέλλοντας υποχωρήσεις προτού καν ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση (την οποία στην πραγματικότητα μάλλον έχει ολοκληρώσει ήδη παρασκηνιακά, και κοιτάζει απλώς πώς θα μας τη σερβίρει με τον πιο ανώδυνο τρόπο). Έχει καταλάβει από καιρό με τι λαό και με τι ψηφοφόρους έχει να κάνει και εκμεταλλεύεται δεόντως τη σπάνια ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί να εξασφαλίσει τη νομή της εξουσίας για τον εαυτό του και το σόι του για πολλές τετραετίες.

Αυτός που νοιάζεται πραγματικά για την εθνική άμυνα και έχει σκοπό να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον λέγοντας κάποια στιγμή «όχι» στις ξένες επιβουλές, δεν αφήνει την εγχώρια κρατική αμυντική βιομηχανία να αργοσβήνει ξεχαρβαλωμένη και απαξιωμένη από την κομματοκρατία και την αναξιοκρατία, αλλά αντιθέτως κάνει το παν για να την ενισχύσει και να τη μετατρέψει σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, όπως έχει κάνει μεθοδικά και πολύ επιτυχημένα ο Ερντογάν. Η στάση που κρατάει ένας πολιτικός ηγέτης απέναντι στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι ο ασφαλέστερος δείκτης των πραγματικών προθέσεων που έχει στα εθνικά ζητήματα - όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Παραγγελίες πανάκριβων όπλων φορτώνοντας πρόσθετα δυσβάστακτα χρέη στην πλάτη του λαού μπορεί να κάνει ο καθένας, οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο κόπο. Ανάπτυξη όμως της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας κάνει μόνο αυτός που: 1) έχει πραγματικά όραμα για το μέλλον και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας του, και 2) έχει σκοπό να εργαστεί πραγματικά για το εθνικό συμφέρον και όχι να κοροϊδέψει επικοινωνιακά τους ψηφοφόρους του.

Η κοροϊδία που έχει στήσει ο αντινατιβιστής Μαυρογιαλούρος του Μεγάρου Μαξίμου είναι απλή και συνάμα μεγαλοφυής, αφού θεωρεί πως απευθύνεται σε ανόητους, αδιάφορους, ανενημέρωτους ή συμφεροντολόγους ψηφοφόρους. Από τη μία πλευρά διατυμπανίζει πως αγοράζει πανάκριβα όπλα (τα οποία στην πραγματικότητα δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σε καμία περίπτωση) και πως ορθώνει φράχτες στον Έβρο (που δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα διότι τα πλήθη των λαθρομεταναστών τα βάζουν οι ίδιες οι ελληνικές αρχές μέσα στη χώρα μας με το γελοίο πρόσχημα της «διάσωσης»), και από την άλλη ικανοποιεί στα μουλωχτά όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις της Τουρκίας για να έχει το κεφάλι του ήσυχο πως δεν θα του τύχει καμία «στραβή στη βάρδια του» από τη μόνη κατεύθυνση που δεν μπορεί να ελέγξει και να κουκουλώσει επικοινωνιακά. 

Έτσι ο Έλληνας έχει την ψευδαίσθηση ότι η χώρα του θωρακίζεται αμυντικά (ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικής βούλησης για σθεναρή αντίσταση στις παράλογες αξιώσεις των Τούρκων) και προστατεύει τα σύνορά της από τις ορδές των λαθρομεταναστών (ενώ στην πραγματικότητα τους μπάζει η ίδια μέσα και τους δίνει και επιδόματα), και πιστεύει πως ό,τι κάνει ο Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά το κάνει για να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον.

Όλα όσα ζούμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα συνθέτουν μια τεράστια καλοστημένη απάτη. Το πού θα μας οδηγήσουν, θα το διαπιστώσουμε αργά ή γρήγορα. Μόνο που για όσα δυσάρεστα συμβούν, οι Έλληνες δεν θα πρέπει να επιρρίψουν ευθύνες σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον εαυτό τους. Πολιτικό απατεώνα ψήφισαν, πολιτικό απατεώνα πήραν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top