GuidePedia

0


«Η τουρκική εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar υπέγραψε τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία στην τουρκική ιστορία με τη Σαουδική Αραβία», μεταδίδει το Anadolu.
Ο Haluk Bayraktar, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, έγραψε στο Twitter ότι η Baykar και το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν συμφωνία για το εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της εταιρείας με το όνομα Akinci.
Το Akinci ,όπως γράφει το Anadolu «είναι εξοπλισμένο kai με ηλεκτρονικά συστήματα διπλής τεχνητής νοημοσύνης.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών που περιλαμβάνουν επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία, την ενέργεια και τις επικοινωνίες.

Αλήθεια η Ελλάδα σε χειροπιαστό χρήμα τι ακριβώς έχει πάρει από την Σαουδική Αραβία;

Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να διερευνήσει τις δυνατότητες για να πάρει έργο η ελληνική αμυντική βιομηχανία; Ποιος έχει ξεχάσει βεβαίως την φασαρία που έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πήγαν να πουλήσουν πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία! Η ΝΔ ως κυβέρνηση έδωσε ελληνικά συστήματα Patriot για να φυλάνε την Aramco, αλλά ποιο είναι το κέρδος μας;

Η Τουρκία ,σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Anadolu εξασφάλισε από τη Σαουδική Αραβία ,πρόσκληση σε τουρκικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της χώρας Vision 2030.
«Δίνουμε μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό τομέα τόσο από τη Σαουδική Αραβία όσο και από την Τουρκία. Θέλουμε τις επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός Επενδύσεων Khalid Bin Abdulaziz Al-Falih.
Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα, ο Αλ-Φαλίχ είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας βελτιώθηκαν πρόσφατα.
Το μονοήμερο φόρουμ, το οποίο φιλοξενεί Τούρκους και Σαουδάραβες υπουργούς, διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) στο λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας Τζέντα.

Σημειώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια επένδυση ύψους 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα Vision 2030, είπε ότι θα υπάρξουν ισχυρές ευκαιρίες για τις τουρκικές εταιρείες.
Το πρόγραμμα Vision 2030 στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο με δεκάδες έργα που έχουν προγραμματιστεί για τον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top