GuidePedia

0

Από την παρωδία των «Εκλογών» στις «Πρέσπες Μητσοτάκη».

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

8 ντοκουμέντα

Αυτοί που επέλεξαν να ψηφήσουν την Σκύλλα-ΝΔ αντί της Χάρυβδης-ΣΥΡΙΖΑ, συλλέγουν ήδη –ως άμεσοι συνεργοί…– τις εθνοκτόνες συμφορές των επιλογών τους τις οποίες υφίσταται η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικά αιχμάλωτου ελληνικού λαού, στα 49 χρόνια της ολέθριας Μεταπολίτευσης.

Μέσα σε λίγες μέρες η αχαλίνωτα ενδοτική πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη άρχισε να υλοποιεί τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με καταφανείς υποσχέσεις σε Ερντογάν και Αμερικανούς, αλλάζοντας Εθνικές πολιτικές γραμμές δεκαετιών. Έτσι ξεπεράστηκαν οι ακραία εθνοβλαβείς Κωνστ. Καραμανλής: «η Κύπρος κείται μακράν», ο Σημίτης, με τα Ίμια και τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο Αλ. Τσίπρα, ο για πάντα ταυτισμένος με την διεθνώς παράνομη «Συμφωνία των Πρεσπών» και τις προδοτικού αποτελέσματος επιπτώσεις της.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόλαβε… και εξήγγειλε κυνικά, λίγες μέρες μετά την παρωδία των Εκλογών, μία σειρά από επαχθείς όρους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Όρους που ο ίδιος και το περιβάλλον του προετοίμαζαν επί χρόνια τους οποίους συνόψισε εμφαντικά στην απολύτως απαράδεκτη συνέντευξη–λαγό που έδωσε στον ΣΚΑΙ, (13/7/23, 20:15-20:45). Μέσα από τον ορυμαγδό των ενδοτικών εξαγγελιών, πριν και κατά την συνέντευξη, ξεχώρισαν τα εξής:Μη αναπλήρωση όπλων στα ήδη αφοπλιζόμενα νησιά μας και έτσι υλοποίηση της σταδιακής αποστρατικοποίησής τους, όπως επιβάλλουν Τουρκία και ΗΠΑ.
Παραδέχτηκε «μία βασική διαφορά» με την Τουρκία, και έτσι δέχτηκε σαφώς ότι υπάρχουν ΚΑΙ άλλες!
Επέμεινε με αμείωτη πολιτική μανία στον όρο «θαλάσσιες ζώνες», παριστάνοντας… πως αγνοεί, ότι σε αυτές τις «θαλάσσιες ζώνες» που θέλει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, εντάσσεται απολύτως η εδαφική κυριαρχία, το εδαφικό καθεστώς της Ελλάδος, όπως προέκυψε μετά από εθνικούς αγώνες, πολέμους και διεθνείς συνθήκες 202 ετών.

Επί του προκειμένου, ο Μητσοτάκης, θα πρέπει να διαλέξει, εάν είναι διεθνονομικά αμόρφωτος όπως και ο προκάτοχός του Τσίπρας ή εάν οι πολιτικές του πράξεις ενέχουν την σημασία της «εσκεμμένης διάπραξης», με ότι αυτό σημαίνει στη νομική γλώσσα. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει εκδώσει σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 19-12-1978, στην Παράγραφο 84 της οποίας αναγράφεται πως «οιαδήποτε οριοθέτηση ενός συνόρου ενέχει διαπίστωση του νομικού τίτλου στις προς οριοθέτηση περιοχές». Ενώ στην παράγραφο 86 αναγράφονται τα εξής: «τα δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας νομικά είναι τόσο μία προέκταση όσο και ένα παρεπόμενο της εδαφικής κυριαρχίας του παράκτιου κράτους. Το εδαφικό καθεστώς ενός παράκτιου κράτους περιλαμβάνει αυτοδίκαια ipso jure τα δικαιώματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην υφαλοκρηπίδα, τα οποία δικαιούται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ακόμη και ο γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της Τουρκίας, κ. Χρήστος Ροζάκης, έχει αποφανθεί για την παραπάνω απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης θεωρώντας, ότι: «μία τέτοια διαφορά τείνει από τη φύση της να αφορά εδαφικό καθεστώς, γιατί τα δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα πηγάζουν από τη κυριαρχία του στο παρακείμενο έδαφος της ξηράς.» (βλ. Α. Σαρρή, Δίκαιο της Θάλασσας, σ. 433-434.) Αυτή την θεμελιώδους σημασίας απόφασή ο Μητσοτάκης ΔΕΝ την γνωρίζει;!Είπε, ακόμη, πως: «Υπάρχει μία τολμηρή (Σ.σ. ποια είναι αυτή και πόσο τολμηρή;!) ατζέντα, την οποία είμαι διατεθειμένος να διερευνήσω»!

Όταν οι του ΣΚΑΙ του έθεσαν το προσχηματικό ερώτημα (για να προετοιμάζεται ο πολιτικά αιχμάλωτος λαός), «αν θα υπάρξει απομείωση της εθνικής κυριαρχίας, όπως την γνωρίζουμε σήμερα…», ο Μητσοτάκης απάντησε, ότι «Αυτό είναι μία σχετική έννοια… Οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από θέσεις που αποτελούν την αφετηρία της διαπραγμάτευσης». Έτσι για τον Μητσοτάκη είναι «σχετική έννοια» η εθνική κυριαρχία.

(Σ.σ. Ας μη συνωστίζονται κάποιοι, μετά την ψήφο που έριξαν, στο δέντρο του Ιούδα, δεν τους χωράει όλους!)Ο Μητσοτάκης μίλησε εμμονικά και για προσφυγή στη Χάγη, εννοώντας Συνυποσχετικό που θέλει να υπογράψει με την Τουρκία με κάθε τρόπο… Έτσι όμως μετατρέπει μια δήθεν ΝΟΜΙΚΗ διαφορά, μόνο για την Υφαλοκρηπίδα, σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΆ που εξυπηρετεί την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Και είναι «δήθεν» η ΝΟΜΙΚΗ διαφορά, διότι η Τουρκία, βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης, 1923, έχει εθνική κυριαρχία ΜΟΝΟ 3 μίλια από τις ακτές της. Τίποτε άλλο! Όλα τα άλλα είναι του …Μητσοτάκη και των ψηφοφόρων του!

Παρ’ όλα αυτά, τα πολιτικώς κατάπτυστα, οι Τούρκοι επανέφεραν προχθές ΟΛΕΣ τις απαιτήσεις τους σε βάρος της Ελλάδος σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.

Έτσι, γεννάται το τεράστιο ερώτημα: πώς ο Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος για εθνικές υποχωρήσεις και παράδοση εθνικών εδαφών στην Τουρκία πριν καν αρχίσει ο διάλογος; Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Πώς η Ελλάδα έφτασε στην κόλαση να συζητά για «Πρέσπες του Αιγαίου»

Σε αυτή την κόλαση η Ελλάδα έφτασε γιατί βρέθηκαν στις Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, 2.113.087 ψηφοφόροι της ΝΔ, είτε ως πελάτες με ιδιοτελή συμφέροντα είτε ως παντελώς απληροφόρητοι και έτσι εθνικά επικίνδυνοι.

Τώρα που έχει κατακάτσει η σκόνη του δήθεν «θριάμβου» της ΝΔ, η οποία έχασε 300.000 (!) ψήφους σε σχέση με τις Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, οφείλω να δημοσιεύσω για πρώτη φορά σε γραπτό κείμενό μου μία σειρά από ντοκουμέντα τα οποία είναι ελευθέρα αντιγραφής… Τα ίδια ντοκουμέντα θα τα βρει ο αναγνώστης σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου στο You Tube.

Με την παρωδία των Εκλογών ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του έλαβαν επί του συνόλου των επισήμως Εγγεγραμμένων στους Εκλογικούς Καταλόγους, 9.974.469 ψηφοφόρων, μόνο τις ψήφους 2.113.087 από αυτούς. Έτσι σχηματίστηκε από την ΝΔ μια αντιδημοκρατική κυβέρνηση, εξ αντικειμένου ολιγαρχικής μειοψηφίας, με ποσοστό 21,18%, επί του προαναφερθέντος συνόλου των Εγγεγραμμένων.

Τι ανέφεραν για τον γράφοντα τα μεγάλα ΜΜΕ της Γερμανίας, Deutsche Welle και Tageszietung του Βερολίνου, στις 23/7/2023, δυο μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top