GuidePedia

0


Το ρωσικό αεροσκάφος έχει αποδείξει επανειλημμένα την μεγάλη αποτελεσματικότητά του σε πυρκαγιές στην Ελλάδα, αφού έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού, εξαφανίζοντας την φωτιά

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι η μεγάλη εχθρότητα της Ευρώπης προς την Ρωσία, έχει τεράστιες συνέπειες που αφορούν τις μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίνε ολόκληρες περιοχές της.

Στο πλαίσιο αυτό η μίσθωση ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Be-200, θα ήταν μια πολύ καλή λύση, η οποία τώρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω των κυρώσων στην Μόσχα.

“Η Ευρώπη μπορεί να πληρώσει για την εχθρότητα με τη Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χωρίς ρωσικά αεροσκάφη Be-200, η Ευρώπη απλά θα καεί.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην Ευρώπη είναι κρίσιμη λόγω της ασυνήθιστης ζέστης και των πυρκαγιών που μαίνεται σε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με ειδικούς, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ρωσικά αεροσκάφη Be-200, τα οποία είχαν προηγουμένως σώσει την Ευρώπη από τις φωτιές, ωστόσο, δεδομένης της καθαρής εχθρότητας της Δύσης, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στον εαυτό τους ή στους συμμάχους τους.

Σήμερα το απόγευμα, η θερμοκρασία σε Ελλάδα και Ισπανία έφτασε τους 48 βαθμούς, γεγονός που προκάλεσε πρόσθετες πυρκαγιές, τις οποίες οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν μέσα να σβήσουν, κάτι που με τη σειρά του απειλεί την Ευρώπη με πλήρη εξάντληση’, τονίζει Ρώσος ειδικός.


Το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200, είναι σχεδιασμένο για πυροσβεστικού τύπου επιχειρήσεις, διαθέτει διμελές πλήρωμα, οκτώ δεξαμενές με συνολικό φορτίο 12 τόνων νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα.
Επίσης υλοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Διαθέτει δύο στροβιλοκινητήρες , τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg που διαθέτει, προωθούν το αεροσκάφος.
Το ρωσικό αεροσκάφος έχει αποδείξει επανειλημμένα την μεγάλη αποτελεσματικότητά του σε πυρκαγιές στην Ελλάδα, αφού έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού, εξαφανίζοντας την φωτιά.
Ο εξοπλισμός θερμικής απεικόνισης που διαθέτει το αεροσκάφος εξασφαλίζει τον εντοπισμό της εστίας της φωτιάς και προσφέρει επίσης ζωντανό βίντεο σε πραγματικό χρόνο για την επιτήρηση και αξιολόγηση της πυροσβεστικής προσπάθειας.

Σχεδιασμένο τόσο για παράκτιες όσο και ωκεάνιες επιχειρήσεις, το αμφίβιο Be-200 διαθέτει εντυπωσιακά ναυπηγικά χαρακτηριστικά, όπως ανθεκτική σχεδίαση, εξαιρετικές ικανότητες αποθαλάσσωσης και προσθαλάσσωσης, επαρκή χαρακτηριστικά καλής πλεύσεως στο υδάτινο στοιχείο και ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική του κάνει τα πτητικά χαρακτηριστικά του Be-200 παρόμοια με αυτά ενός συμβατικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα λίγο κάτω από 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες. Η αγορά του, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top