GuidePedia

0

Η δυτική Ουκρανία αποτελούσε μέρος της Πολωνίας στο παρελθόν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά σε «πολωνικά εδάφη» στη δυτική Ουκρανία, αναφερόμενος συγκεκριμένα στα εδάφη που κατείχε η Πολωνία πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Διάσκεψη του Πότσναμ.

«Για ορισμένες πολωνικές πολιτικές ελίτ, η ιδέα (να πάρουν πίσω μέρος του ουκρανικού εδάφους) είναι πολύ επίμονη. Αν μπουν πολωνικές μονάδες (στην Ουκρανία), αυτό ήταν, αυτή είναι η αρχή του τέλους της ουκρανικής παρουσίας σε αυτά τα εδάφη», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.


Να θυμίσουμε ότι στη Διάσκεψη του Πότσναμ η Πολωνία παρέδωσε τα ανατολικά της εδάφη στη Σοβιετική Ένωση και πήρε ως αντάλλαγμα γερμανικά εδάφη.

Πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος είχε υποστηρίξει ξανά ότι στόχος της Πολωνίας είναι η ανάκτηση των εδαφών που πλέον αποτελούν μέρος της Ουκρανίας (σ.σ.: η δυτική Ουκρανία).

«Οι Πολωνοί ηγέτες, αν κρίνουμε από τα πάντα, υπολογίζουν στη δημιουργία ενός συνασπισμού υπό την “ομπρέλα” της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, προκειμένου να παρέμβουν στην ουκρανική σύγκρουση και να “ξεριζώσουν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας”, προκειμένου να ανακτήσουν, όπως θεωρούν, τα ιστορικά τους εδάφη – τη σημερινή Δυτική Ουκρανία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top