GuidePedia

0

Ήταν «φορτωμένα» με υπερηχητικούς Kh-22!
Γιώργος Μαυρίδης
Παράλληλα, ένα σιδηροδρομικό ατύχημα σε ρωσική περιοχή ανάγκασε την προσωρινή διακοπή όλων των δρομολογίων τρένων στο Μπέλγκοροντ

Βρετανικά μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M3 πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Ποιος Αναχαίτισε Ποιον;

Εχθές λοιπόν, Σάββατο 10 Ιουνίου, η βασιλική πολεμική αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πως μαχητικά jets τύπου Eurofighter Typhoon σε συνεργασία με σουηδικά μαχητικά JAS-39 Gripen αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, Typhoon από την 140η Εκστρατευτική Εναέρια Μοίρα και Gripen της σουηδικής πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν για τρίτη φορά μέσα σε 48 ώρες δύο ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M3 Backfire και δύο μαχητικά jets Su-30SM Flanker-H, τα οποία πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Το περιστατικό λέγεται πως έλαβε χώρα το χθεσινό απόγευμα.

Στο Twitter, η βρετανική βασιλική πολεμική αεροπορία μοιράστηκε εικόνες των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν από τα νατοϊκά μαχητικά.

Μία ανάλυση των διαθέσιμων φωτογραφιών δείχνει πως τα βομβαρδιστικά μετέφεραν υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης τύπου Kh-32. Αυτός ο τύπος πυραύλου σχεδιάστηκε ειδικά για να πλήττει αμερικανικές ομάδες αεροπλανοφόρων, όπως και μία μεγάλη ποικιλία στόχων εδάφους. Ο Kh-32 αναπτύχθηκε με βάση τον θρυλικό πύραυλο Kh-22 της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top