GuidePedia

0

Η ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ σημαίνει ασφάλεια; Πώς η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται στο χείλος του πολέμου εδώ και χρόνια.

Σε άρθρο “μήνυμα” , αναφέρεται η Ελλάδα και το προστατευτικό πέπλο που έχουν ρίξει ΗΠΑ-ΕΕ όσον αφορά την τουρκική επεκτατικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κατά της χώρας μας.

Ουσιαστικά με κεκαλυμμένο τρόπο, οι Ρώσοι προειδοποιούν εμμέσως για επερχόμενα γεγονότα στην περιοχή μας, αξιολογώντας και την τοποθέτηση του Χακάν Φιντάν ως ΥΠΕΞ, αλλά την παρουσία του “σκληρού” Σοιλού στην ΜΙΤ.

Ο ειδικός Βλαντιμίρ Ζότοφ  δηλώνει ότι “είναι προφανές ότι εάν, λόγω οποιωνδήποτε...γεγονότων, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες χαλαρώσουν τον έλεγχο της κατάστασης, η οποία ήδη δεν είναι πολύ σφιχτή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες στιγμές ( από την Τουρκία του Ερντογάν).

Η Δύση, φυσικά, δεν ωφελείται από τη σύγκρουση που σιγοκαίει μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ, η μία από τις οποίες εξάλλου διαθέτει τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό στη συμμαχία.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες περιορίζονται κυρίως σε κατευναστικές δηλώσεις και έτσι ο τουρκικός ρεβανσισμός δεν συναντά σοβαρή πολιτική αντίσταση.

Είναι προφανές ότι εάν, λόγω οποιωνδήποτε γεγονότων, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες χαλαρώσουν τον έλεγχο της κατάστασης, η οποία ήδη δεν είναι πολύ σφιχτή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες στιγμές.

Μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα καταστεί δυνατή όταν η Δύση πειστεί για την ήττα της Ουκρανίας, την αδυναμία χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και την αναμενόμενη αστάθεια στο ρωσικό κράτος.

Στον τεχνικό τομέα, το ΝΑΤΟ υπερέχει σημαντικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, λόγω της εξάρτησης του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος από εισαγόμενα εξαρτήματα.

Από τη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, κάθε σύγκρουση που υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ και θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του κεντρικού του μηχανισμού είναι επωφελής γι' αυτήν.

Από αυτή την άποψη, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις περιοδικές φωνές που ακούγονται υπέρ των «Ορθοδόξων αδελφών» ως αβάσιμες.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ελάχιστη υποκειμενικότητα, που είναι δορυφόρος των εχθρών της Ρωσίας, υποστηρίζει το καθεστώς των κυρώσεων εναντίον της και προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.

Ναι, ο νεο-οθωμανισμός και ο ρεβανσισμός της σύγχρονης Άγκυρας είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Αλλά θα ήταν καλύτερο να συγκεντρωνόταν στη Μεσόγειο παρά στην Υπερκαύκασο, την Ουκρανία, την Κεντρική Ασία και ακόμη περισσότερο σε ορισμένες ρωσικές περιοχές”, καταλήγει Ουκρανός ειδικός.

Το Κίεβο έχει τα δικά του συμφέροντα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και επιδιώκει να λάβει την μέγιστη βοήθεια από την Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, κάτι που οι Ουκρανοί δεν έχουν εκτιμήσει δεόντως, και ούτε πρόκειται.

Πιθανόν κάποιοι εγκέφαλοι στην Μόσχα να αρέσκονται σε μια σύγκρουση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εμπλέκοντας έτσι Ελλάδα και Τουρκία, διότι με αυτόν τον τρόπο και για τα δικά τους συμφέροντα.

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε μια περίοδο σοβαρών αναταράξεων σε Καύκασο, Βαλκάνια και Μεσόγειο ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί πολεμούν την ίδια ακριβώς περίοδο. Πρόκειται σαφώς για σκηνικό ενός νέου παγκόσμιου πολέμου με διακύβευμα την συνέχιση ή όχι της αμερικανικής παντοκρατορίας.

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top