GuidePedia

0

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα τη Yeni Safak, τα στρατόπεδα στην Τουρκία ήταν σε επιφυλακή από τις 13 έως τις 29 Μαΐου για απόπειρα πραξικοπήματος
''Τάραξε τα νερά'' η εφημερίδα Yeni Safak με το σημερινό της δημοσίευμα, που αποκαλύπτει πως πριν από τις εκλογές υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στρατόπεδα ήταν σε επιφυλακή από τις 13 έως και τις 29 Μαΐου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τις εκλογές στην χώρα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχουν υποψίες από στρατιωτικούς για άλλους στρατιωτικούς και ίσως υπάρχουν καρατομήσεις από την πλευρά του Ερντογάν.

Επί 14 ημέρες επικρατούσε κατάσταση συναγερμού!

Και ο συναγερμός έληξε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές!

Τούρκοι αναλυτές: Με την Ελλάδα έχουμε πολλές διαφορές, δεν είναι μια

Από εκεί και πέρα, τούρκοι αναλυτές συνεχίζουν να αναφέρονται στα ελληνικά νησιά και τις νησίδες. Συγκεκριμένα ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, αναλυτής, απόστρατος επικεφαλής διευθυντής πληροφοριών τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρθηκε στα στρατιωτικοποιημένα νησιά και τα 152 νησιά και νησίδες που όπως αναφέρει, πρέπει να συζητηθούν.

"Υπάρχουν οι διαφορές στη Μεσόγειο και την Κύπρο. Υπάρχουν τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχουν τα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Υπάρχει το ζήτημα του FIR όπως και των περιοχών ευθύνης για έρευνα και διάσωση. Υπάρχει το θέμα των χωρικών υδάτων σε σχέση με τον εναέριο χώρο. Αυτά δεν αλλάζουν και στην Τουρκία δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που μα εμφανιστεί στον λαό και να πει πως ᾽᾽εγώ έτσι θα κάνω᾽᾽. Αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν με συνομιλίες αλλά όχι όπως το επιθυμεί η Ελλάδα" τόνισε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top