GuidePedia

0

Σχεδόν 20 χιλιάδες Πολωνοί μισθοφόροι πολεμούν σήμερα στην Ουκρανία, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος!
Γιώργος Μαυρίδης
Δυτική σελίδα αναφέρει πως Πολωνοί μισθοφόροι επιτέθηκαν σε ρωσική επικράτεια. Ποιοι ήταν αυτοί και πώς σχετίζονται με τον πόλεμο;

Η δυτική σελίδα Military Watch δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με την εμπλοκή μισθοφόρων από το «Πολωνικό Σώμα Εθελοντών» (το οποίο έχει καταδικαστεί στην Ρωσία) στην σύρραξη στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την πηγή, στις 22 Μαΐου Πολωνοί μισθοφόροι συμμετείχαν σε επίθεση στο ρωσικό Graivoronsky της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Οι ίδιοι οι στρατιώτες φαίνονται πως δεν έκρυψαν την συμμετοχή τους, αφού λέγεται πως δημοσίευσαν υλικό από την δράση τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ενέργειές τους συνδράμουν με την στάση της Πολωνίας έναντι της Ρωσίας, η οποία εκτός από ρητορικά εκδηλώνεται και έμπρακτα, με την μεταφορά βαρέος εξοπλισμού στο Κίεβο.

Στρατιωτικοί ειδικοί από την ευρωπαϊκή χώρα, μία χώρα που πρέπει να σημειώσουμε πως αποτελέσουμε μέρος του Σύμφωνου της Βαρσοβίας και ήταν συμπαραγωγός πολλών σοβιετικών όπλων, φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τα όπλα των Πολωνών μισθοφόρων.

Η «εισβολή» πολωνικών δυνάμεων στην επικράτεια της Ρωσίας, όπως την χαρακτηρίζουν ρωσικά μέσα, ίσως υποδεικνύει την ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζει η Πολωνία στην ουκρανική σύρραξη. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έχει επικρίνει ουκ ολίγες φορές την Ρωσία, αποκαλώντας την «σκέτη κακία». Είναι ισχυρός υποστηρικτής της ιδέας ότι η Δύση πρέπει να συνεχίσει να πολεμά την Μόσχα.



Δεκάδες Χιλιάδες Πολωνοί στην Ουκρανία

Οι Πολωνοί μισθοφόροι είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν άριστα όπλα δυτικού σχεδιασμού, αναφέρουν ρωσικές αναφορές. Αυτό ως αποτέλεσμα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε διάφορα όπλα των Ουκρανών.

«Οι Πολωνοί μισθοφόροι είναι η κύρια πηγή ανθρώπινου δυναμικού μεταξύ των ξένων συμμετεχόντων στην σύρραξη στην Ουκρανία» τόνισε συγκεκριμένα η ρωσική κρατική Avia-pro, η οποία μεταδίδει την είδηση.

Βέβαια, παρά τις πολιτικές της φιλοδοξίες, στρατιωτικοί ηγέτες της Πολωνίας έχουν εκφράσει δημόσια τις αμφιβολίες τους για την ικανότητα του Κιέβου και των συμμάχων του να νικήσουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρώην συμβούλου του αμερικανικού Πενταγώνου, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, περίπου 20 χιλιάδες μισθοφόροι της Πολωνίας βρίσκονται στην Ουκρανία.

«Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει 2.500 χιλιάδες. Θάφτηκαν σε νεκροταφεία στην Πολωνία αλλά δεν πέθαναν στην πατρίδα τους, πέθαναν στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, 5 χιλιάδες Πολωνοί μισθοφόροι υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, όπου πολεμούν πλάι σε ουκρανικές μονάδες» εξήγησε ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ των ΗΠΑ.
 
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top