GuidePedia

0


Τελευταία των τελευταίων της Ευρώπης η Ελλάδα στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου! Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 107 με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου!

Πέρυσι ήταν στην 108η και πριν η κυβέρνηση …πανηγυρίσει να επισημάνουμε ότι η θέση 107 προέκυψε λόγω της διολίσθησης άλλων χωρών κι όχι επειδή η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βελτιώθηκε! Η Ελλάδα και φέτος είναι τελευταία σε όλη την Ευρώπη και το χειρότερο είναι ότι η αμέσως προηγούμενη χώρα, η Μάλτα βρίσκεται 24 θέσεις μακριά, στην 84η θέση της κατάταξης!

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου υποκλοπών καθώς μεταξύ των «στόχων» υπήρχαν δημοσιογράφοι. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ για την οποία μόλις τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εξελίξεις εξακολουθεί να «τραυματίζει» την εικόνα της χώρας, αλλά και η καθημερινότητα των δημοσιογράφων στην Ελλάδα που δεν είναι η καλύτερη.

Είναι προφανές ότι όχι απλά δεν έγινε απολύτως καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση για να βελτιωθεί η επίδοση της χώρας στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου, αλλά η κατάσταση μάλλον επιδεινώθηκε. Η «εξαφάνιση» θεμάτων, προσώπων, απόψεων δεν αποτελεί μυστικό. Καταγγέλεται πλέον δημοσίως από αξιοσέβαστα πρόσωπα της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το insidestory.gr δημοσιεύει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top